Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 08:53 TSİ 12 Ağu., 2002
NTV
Derviş’in istifasına tepkiler

Kemal Derviş’in, devlet bakanlığı görevinden istifa etmesine partilerin tepkisi şöyle:

ANAP GRUP BAŞKAN VEKİLİ BEYHAN ASLAN:
       Bana göre artık bundan sonra atanacak bakanın, kendi kanaatimi söylüyorum, Sayın Ecevit’in milletvekilleri arasından değil, yine bu koordinasyonu sağlayacak bağımsız bir bürokratın atanmasında büyük fayda vardır. Seçim ekonomisinin uygulanmamasındaki teminat açısından diye düşünüyorum.
       
SP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET BEKAROĞLU
       Bence kimin atanacağı çok da önemli değildir. Farklı politikalar uygulanmayacağına göre. Zaten bir seçim hükümeti. Güven veriyor vermiyor gibi bir yorum yapmanın anlamı yok. Herkes biliyor ki, 3 Kasım’da seçim var. Ve kim gelirse gelsin, bir politika değişikliği söz konusu değil.
       
MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET ŞANDIR
       Hazineden sorumlu bakanlık DSP’nin uhdesindeydi daha önce. DSP’nin atayacağı bir sayın milletvekilinin olması çok da büyük mahsur taşımaz. Dışarıdan olmasını ben bir gereklilik olarak görmüyorum. Siyasete, sisteme güvensizlik olarak değerlendiriyorum ama bu yalnız benim temennim. Bunu parti olarak biz de tabi kendi kurullarımızda değerlendireceğiz ama bir problem olarak görmüyorum.
       
AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MURAT MERCAN
       Sayın Derviş’in bu hükümete dışarıdan gelmiş olmasının yarattığı gerginlikler, gerilimler, ekonomik krizin nisbeten de derinleşmesine neden oldu. Hepimiz hatırlıyoruz o hükümet içi kavgaları, telefonları. Ondan sonra tarımla ilgili meseleleri. O bakımdan hükümet içinden, yani koalisyon partilerinin içinden olmasının ben doğru olacağını düşünüyorum.
       
DSP GRUP BAŞKANVEKİLİ EMREHAN HALICI
       Bu konuda karar, takdir sayın başbakanımıza aittir. Ancak, hükümetin uyguladığı bellidir. Ekonomik program bellidir. Ve bunun da denetleyicisi bu uygulamanın en üstündeki kişi de tabi ki Sayın Başbakan’dır. Dolayısıyla, karar, takdir tamamen başbakanımıza aittir.
       
DYP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI UFUK SÖYLEMEZ
       Bana göre, milletten oy ve yetki almamış, parlamentoda temsil edilmeyen bir tarafsız bakan atama iddiaları demokratik teammüllere, parlamenter geleneğe uygun değildir. Elbette ANAP, DSP ve MHP’de bu işi üstlenecek kalitede arkadaşlar vardır. Ama hem kendi aralarındaki derin görüş ayrılıkları, hem artık güven ve itimat kaybeden bir hükümet olması. Bu noktadan sonra kimi getirirse getirsin çok değiştirmez.Yani, Türk ekonomisi bundan daha durgun, daha kötü günler yaşayamaz.
  Derviş, görevinden istifa etti
Derviş: Gönlüm merkez soldan yana
Bahçeli: Geç alınmış bir karar
Cem: Partimize ivme kazandırır
Partilerden istifaya tepki
TOBB: Ekonomi istifadan etkilenmez
Dış basın flaş haber olarak duyurdu
Derviş'in yerine DSP'li Türker atandı
Ecevit: Ekonomi istifadan etkilenmez

       
MHP’Lİ DEVLET BAKANI REŞAT DOĞRU
       Doğru, Derviş’in istifa etmekte geç kaldığını savunarak, “Ahlaken de siyaseten de sıkıntıya girmiştir ve ekonomiye zarar vermiştir” dedi. Derviş’in hükümete katıldığında doların 700 bin lira olduğunu, bugün ise 1 milyon 700 bin liraya yükseldiğini anımsatan Doğru, “Başarılı olup olmadığında milletimiz bu rakamlara bakacaktır ve notunu verecektir. Medya, Derviş’e büyük bir misyon yükledi. Onu da göreceğiz. Acaba bölme misyonu mudur, yeni bir senaryo başına gelip bir organizasyon mu yapacaktır?” diye konuştu.
       Doğru, Türkiye siyasetinde başarılı olamayacağını iddia ettiği Derviş’in Türkiye gerçeklerinden uzak olduğunu savundu.
       
MHP’Lİ DEVLET BAKANI TUNCA TOSKAY
       Derviş’in istifasını değerlendirirken, “Daha evvel yapması gereken şeyi şimdi yapmak aklına geldi. Girer, boyunun ölçüsünü alır. Bunu hep beraber görürüz. İstifa etmek geç de olsa aklına geldi” diye konuştu.
       
MHP’Lİ SAĞLIK BAKANI OSMAN DURMUŞ
       “Piyasaların bu istifadan olumlu etkilenmesini bekliyorum”

 

       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları