Home page
Haber Menüsü


IMF’den bankacılık kararına övgü
IMF Dış İlişkiler Direktörü Dawson, siyasi belirsizliğin finansal göstergeleri olumsuz etkilediğini ifade ederken, “Bankacılıktaki kararlar, bankacılık sektörünü düzenlemekteki güçlü kararın ifadesidir” dedi.
Washington
AA
20 Haziran— Uluslararası Para Fonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun son kararlarını överek, atılan adımların ardından zayıf bankaların sistemden çıkarıldığını ve Türkiye’nin bankacılık sisteminin güçlendirilmesi yönünde, ekonomik programın kritik bir aşamasının tamamlandığını bildirdi. IMF Avrupa Birinci Bölge Direktörü Michael Deppler ve Döviz İşleri Direktörü Stefan Ingves yaptıkları ortak açıklamada BDDK’ya gelecekte de bankacılık sisteminin sağlığının korunması ve gelişmelerin izlenmesi konusunda uyanık olması çağrısını da yaptılar. IMF Dış İlişkiler Direktörü Tom Dawson da, BDDK’nın kararının olumlu karşılandığını belirtti. Dawson, Türkiye’nin 28 Haziran’da yapılacak İcra Direktörleri Kurulu’nda ele alınacağını da belirtti.

   
 
       
   
MSNBC News KİT'lerde % 70 personel azaltılacak
MSNBC News Derviş: Bankacılık sistemi krizi bitti
MSNBC News Pamukbank Fon'a devredildi
MSNBC News YKB'de Karamehmet görevden alındı
MSNBC News Akçakoca: YKB için sorun yok
MSNBC News IMF'den alınan kredi toplamı 11.5 milyar $
MSNBC News IMF: Ekonominin direnci arttı, başarılar korunmalı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Deppler ve Ingves, yaptıkları ortak açıklamada, “BDDK’nın özel bankaların sermaye ihtiyaçlarını değerlendirmeyi tamamlamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Türkiye’nin bankacılık sistemini güçlendirmede programın kritik bir aşamasının tamamlanmasına işaret ediyor. Bankacılık sisteminin sermaye temelini güçlendirmek, Türkiye’nin IMF destekli programında merkezi bir unsur oldu. Bu süreç Ocak ayında özel bankalara sermaye desteği yasasının çıkmasıyla ivme kazandı ve BDDK düzenlemeleriyle birlikte, bankacılık sisteminin sermaye ihtiyaçlarının kapsamlı şekilde değerlendirilmesine izin verdi” denildi.
       Açıklamada, “bu değerlendirme, uluslararası muhasebe ve sağduyulu standartları kullanarak, sermaye yeterliliği, kredi riski ve benzeri konulara odaklandı. Bu da BDDK’nın, Türkiye’de sağlıklı bir özel bankacılık sistemi tablosunu tamamlamasını sağladı” ifadeleri kullanıldı.
       
PAMUKBANK KARARINA DESTEK
       Açıklamada, BDDK’nın “batık” orta büyüklükteki bankalara müdahaleye ilişkin kararlı eyleminin, bankacılık sistemini ve reel ekonomiyi daha da güçlendireceği vurgulandı.
       BDDK’nın, Pamukbank’a müdahale kararının, bu değerlendirme sürecinin tamamlanması ve bütünlüğünü doğruladığı da kaydedildi. IMF açıklamasında, BDDK’nın, bu zor uygulamayı gerçekleştirmede sebatlı ve profesyonel davranması tavsiye edildi.
       Açıklamada, BDDK’nın uygulamalarının sonucunda ortaya çıkacak özel sermayedeki artışın, bankacılık sistemi ve reel ekonominin geleceği için iyiye işaret olacağı vurgulandı.
       Açıklamada, “zayıf bankalar sistemden uzaklaştırılmadı ve kalan bankaların sermaye ihtiyaçları tanımlandı. İleriye bakarken, BDDK’nın bankacılık sistemindeki gelişmeleri izlemek ve sağlamlığı korumak içinuyanık olmaya ihtiyacı olacak. Bu da bankaların, ekonomik düzelmeye yardım ederken aktif olarak birleşik borç yapılandırması, yeni kredi verebilmesi ve müşteri hizmetlerini gerçekleştirebilmesini garanti edecek” denildi.
       
İCRA DİREKTÖRLERİ KURULU 28 HAZİRAN’DA
       Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Tom Dawson, IMF İcra Direktörleri Kurulu toplantısının 28 Haziran’da toplanacağını söyledi. IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun, 28 Haziran tarihli gündemine Türkiye’yi de aldığı öğrenildi.
       Dawson, IMF’nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Pamukbank’a müdahale ve Yapı Kredi Bankası’na kontrol kararını memnuniyetle karşıladığını da vurguladı. Dawson, “Bu karar BDDK’nın Türkiye’deki bankacılık sektörünü uygun şekilde düzenlemedeki güçlü kararının bir ifadesi” dedi.
       
GÖSTERGELER OLUMSUZ ETKİLENİYOR
       Dawson, Türk hükümetinin genel olarak ekonomik programı güçlü bir şekilde uygulamasına ekonominin olumlu yanıt verdiğini belirtti. Ancak Dawson, “siyasi belirsizliğin” finansal göstergeleri son günlerde olumsuz etkilediğini de söyledi. Siyasi belirsizlikle neyi kastettiğinin sorulması üzerine Dawson, daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.
       Tom Dawson, ekonomik programın tam olarak uygulanması ve güçlü siyasi destek görmesinin programın başarısında kilit olduğunu da vurguladı.
       
KREDİ ONAYLANACAK
       Öte yandan IMF İcra Direktörleri’nin, toplantı gündemine Türkiye’yi alması, öngörülen kredi diliminin onaylanacağı anlamına da geliyor. IMF’nin, 28 Haziran’daki toplantının ardından, Türkiye’ye 1.1 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakması bekleniyor.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları