Home page
Haber Menüsü


İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük
 
İSO: Türkiye’nin önünün tıkanmasına izin verilmemeli
 
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Küçük,”Ekonominin ve Türkiye’nin önünü tıkayacak hiçbirşeye, hiçbir kesimin sebebiyet vermemesi lazım” dedi. İKV Başkanı Eriş de, “Erken seçim tartışmasının AB hedefini olumsuz etkileyeceğinden endişeliyim” dedi.
 
İstanbul
AA
 
22 Mayıs—  İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ekonominin önünü tıkayacak, Türkiye’nin önünü tıkayacak hiçbirşeye, hiçbir şekilde, hiçbir kesimin sebebiyet vermemesi lazım” dedi. Küçük, İSO Meclis Toplantısı öncesinde erken seçim ve vekalet sistemine ilişkin sorular üzerine Türkiye’nin hassas bir dönemde olduğunu ve bu dönemde toplumun her kesimine büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Meral Gezgin Eriş de, erken seçim tartışmasının AB hedefini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Toskay: Hükümet gündeminde seçim yok
MSNBC News Özilhan: Erken seçim tüm dengeleri bozar
MSNBC News Derviş: Seçim felaket olmaz
MSNBC News İSO'dan yabancı yatırım eleştirisi
MSNBC News Küçük: Rehabilitasyondan iz yok
MSNBC News Küçük: Sürdürülebilir büyüme şart
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Her kesimin mümkün olduğu kadar hassas ve dikkatli hareket etmek zorunda olduğuna dikkat çeken Küçük, “Sayın Başbakan’a sıhhat-ı afiyet diliyoruz. Ekonominin önünü tıkayacak, Türkiye’nin önünü tıkayacak hiçbirşeye, hiçbir şekilde, hiçbir kesimin sebebiyet vermemesi lazım. Hepimiz bu bilinçte ve anlayışta hareket etmeliyiz” diye konuştu.
       Küçük, vekalet sistemine ilişkin olarak da İSO Başkanı olarak bu tartışmaların içine girmediğini belirterek, “Bizim tek bir mesajımız var, uygulanmakta olan ekonomik istikrar programından sapmamak. Sapabilecek hiçbir olasılığa ihtimal ve yol vermemeliyiz. Bu çok önemli” dedi.
       
PROGRAM SAPMADAN DEVAM ETMELİ
       Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın erken seçim tarihine ilişkin 2003 yılının Ekim ayını telaffuz ettiğinin basında çıktığının hatırlatılması üzerine de Tanıl Küçük, şöyle konuştu:
       “Bizim için tek önemli şey, şu anki programdan sapacak hiçbir olasılığa geçit vermememiz. Biz dikkatle bunun üzerinde duruyoruz. Erken seçim veya bununla ilgili bir tarih ya da vekalet müessesini hep bu şekilde yorumlamak istiyoruz. Bu konuda siyasilere, bizlere, sizlere çok önemli sorumluluk düşüyor.”
       Küçük, “Siyasiler sizce sorumluluklarını yerine getirmiyorlar mı?” sorusuna da, “Önce biz gereken sorumluluğu yerine getirelim, vazifemizi yapalım, ondan sonra karşı taraftan talep hakkı doğsun” dedi.
       
ÖDENEN BEDELLER BOŞA GİDEBİLİR
       Küçük, Türkiye’nin hala hassas bir noktada olduğunu belirterek, “Bu aşamada yanlış yapılması, yıllardır ödediğimiz bedellerin boşa gitmesine neden olabilir” dedi. Ekonominin istikrar kazanması ve sürdürülebilir büyümenin yakalanması, yatırımların eski seviyesine gelmesinin ekonominin yatırım ve üretim iklimini destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılmasıyla mümkün olduğunu kaydeden Tanıl Küçük, son dönemdeki ihracat rakamlarının dolar bazında aynı geliri elde etmek için artık daha çok mal satıldığını gösterdiğini, bu nedenle bir ihracat stratejisi geliştirilmesi ve ihracatın önünün mutlaka açılması gerektiğini söyledi.
       İSO Başkanı Tanıl Küçük, iç talepte bir hareketlenmenin gerçekleşmediğini gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:
       “Türkiye hala hassas bir noktadır. Bu aşamada yanlış yapılması, yıllardır ödediğimiz bedellerin boşa gitmesine neden olabilir. Erken seçim ve Başbakanımızın sağlığı konularında tüm kesimlerin bu sorumluluk içinde hareket etmesi gerekliliğine olan inancımızı ifade etmek istiyoruz.”
       
Eriş: AB hedefi olumsuz etkilenir
       İSO Meclisi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş de, siyasi gelişmeler ve erken seçim tartışmalarının ekonomiden ziyade Avrupa Birliği (AB) hedefi üzerinde olumsuz etki yapacağı endişesi taşıdığını söyledi.
       Eriş, Türkiye’de her kesimin bu tartışmaların ekonomi üzerindeki etkisini konuşmasına rağmen, daha önemli olan AB üzerindeki etkisini ele almadığını ifade etti.
       AB hedefinin çok ciddi ve önemli bir siyasi irade ile kararlılık gerektirdiğini vurgulayan Eriş, bu konuda Türkiye’nin hiç zaman kaybına tahammülü olmadığını kaydetti.
       Ekonominin yeniden yapılanmasının uygulanan program gereği büyük ölçüde gerçekleştiğini dile getiren Eriş, şunları söyledi:
        “Ama eğer AB hedefi yerine gelmezse, bunun ekonomi üzerinde çok olumsuz etkileri olabilecektir. Türkiye’nin Aralık ayında tam üyelik müzakereleri alamaması durumu, seçimler ve benzeri siyasi gelişmeler bu sonucu doğuracaktır. Esas bunun ekonomi üzerinde son derece olumsuz etkisi olacağına hazır olmamız lazım.”
       
HERKES ANLAYIŞLA YAKLAŞMALI
        Eriş, hükümetin ve tüm siyasi tarafların bu anlayışla konuya yaklaşması gerektiğine işaret ederek, “Siyasi gelişmelerin ve erken seçim tartışmalarının ekonomiden ziyade AB hedefi üzerinde olumsuz etkisi olacağı endişesi taşıyorum. Bu endişem ekonomiye de yansır. Çünkü Aralık’ta AB’ye tam üyelik müzakerelerine başlayamamış bir Türkiye’nin ekonomideki hedeflerini tutturması çok zor olacaktır” dedi.
       Eriş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’ın erken seçim tarihine ilişkin 2003 yılının Ekim ayını telaffuz ettiğinin basında çıktığının hatırlatılması üzerine, seçimin ne zaman yapılacağının belirlenmesinin normal koşullarda bir ülkeye faydası olacağını kaydetti.
       Eriş, “Sürekli toplumu erken seçim lafını konuşmaktan kurtaracaktır. Ama normal koşullarda sanıyorum 2003 sonbaharını telaffuz etmesi bu belirsizliğe son verme amacını taşımaktadır. Türkiye bu belirsizlikten kurtulmalı” diye konuştu.
       İKV Başkanı Eriş, hükümetin toplumu, iş dünyasını ve ekonomiyi siyasi konulardaki bu belirsizliklerle karşı karşıya bırakmaması gerektiğini söyledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları