Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Tunca Toskay
Toskay: Hükümet gündeminde seçim yok
Devlet Bakanı Toskay, “Hükümetin gündeminde şu anda erken seçim yok” dedi. Toskay, Odalar Birliği’ni ziyareti ardından yaptığı açıklamada, Dış Ticaret Müsteşarlığı’na atama konusunda, kararnamedeki işlemin tamamlanmasını bekleyeceğini söyledi.
Ankara
AA
    17 Mayıs—  Devlet Bakanı Tunca Toskay, hükümetin gündeminde şu anda erken seçim olmadığını söyledi. Toskay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yaptığı ziyaret sonrası açıklamasında, ikinci gözden geçirme kapsamında Türkiye’de temaslarda bulunan IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen’e seçim konusundaki görüşlerini soracağını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Kahkonen: Seçim tartışması işimiz değil
MSNBC News Kahkonen: Seçim ekonomiyi etkilemez
MSNBC News Toskay: TL'deki değerlenme ihracatçıyı zorluyor
MSNBC News Tüzmen: İhracat herkesin işi
MSNBC News Toskay bir bürokratı daha görevden alıyor
MSNBC News Toskay'dan Derviş'e vergide yanıt
MSNBC News Tüzmen, Eximbank'taki görevinden alındı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
“ERKEN SEÇİM YOK”
       Gazetecilerin, “olası bir seçimin ekonomiyi olumsuz etkileyip, etkilemeyeceği ve gündemde bir erken seçim bulunup bulunmadığını” sorması üzerine de Bakan Toskay, “bazı kimselerin gündeminde var galiba, ama hükümetin gündeminde yok” dedi.
       Bu bazı kimseler arasında, hükümetin bir bakanının bulunup bulunmadığının sorulmasına karşılık Bakan Toskay, “olabilir ama kurumsal olarak yok” yanıtını verdi.
       Gazetecilerin olası bir seçimin ekonomiyi nasıl etkileyeceğine yönelik ısrarlı sorularına karşılık Bakan Toskay, “ben onu özel sektöre, burada değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza sordum. Hepsinin kanaatı (etkilenir) anlamında” ifadesini kullandı. Kendisinin de buna katılıp katılmadığına yönelik kişisel görüşünün sorulması üzerine Toskay, “ben kişisel görüş açıklamıyorum. Biz siyasi parti olarak görüşümüzü açıklarız” dedi.
       Bir gazetecinin “erken seçim ekonomiyi nasıl etkiler” sorusuna karşılık da bakan Toskay, “hükümetin gündeminde şu anda erken seçim yok” yanıtını verdi.
       
“KAHKONEN’E DOĞRUDAN SORACAĞIM”
       Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşların seçimlere ilişkin görüşler açıkladıkları hatırlatılarak, uluslararası çevrelerde bir seçim beklentisinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Bakan Toskay, şöyle konuştu:
       “Ben doğrudan doğruya kimin ne söylediğini, medya yoluyla alıp, o konuda yorum yapmam. Bu benim üslubuma aykırı. Ancak Pazartesi günü öyle zannediyorum ki Mr. Kahkonen’in beni ziyaret edeceği konusunda bir randevumuz var. Kendisine, IMF’nin Türkiye’de yakın zamanda bir seçim olursa bunun programı ve ekonomiyi etkileyip etkilemeyeceği görüşünü kendisine doğrudan soracağım.”
       Dış Ticaret Müsteşarlığı’na atama yapılmasına yönelik bir soruya verdiği yanıtta da Toskay, “Kararnamedeki işlem tamamlansın, sonra düşüneceğiz” yanıtını verdi.
       “Bu konuda bir isim var mı, Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten’in ismi geçiyor” sorusuna da Devlet Bakanı Toskay, “Şu anda böyle bir şey düşünmüyorum” diye yanıt verdi.
       
EXİMBANK GARANTİLERİ GÜNDEMDE
       Bir gazetecinin, uluslararası müteahhitlerin “yurtdışı teminat mektuplarının Eximbank üzerinden kabul edilmesi” konusunda talepleri bulunduğunu ve Bakan Kemal Derviş’in de bu konuda olumlu mesaj verdiğini hatırlatarak, bu konunun gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Toskay, konunun gündeme geldiğini söyledi.
       Toskay, Eximbank’ın şu anki çalışma yöntemlerinde ticari bir kilitlenme bulunmadığını belirtirken, “teminat mektubunu alırız ve o şekilde bir kredilendirme yaparız. Eğer doğrudan doğruya ticari riski Eximbank yüklenecekse, o zaman Sayın Kemal Derviş’in, Hazine’nin de bizi garanti etmesini sağlaması lazım” dedi.
       Gazetecilerin, “bu konu şu an çözümsüz mü kaldı?” sorusuna da Toskay, “hayır, bu konuyu görüşeceğim. Yani Eximbank bu meseleyi çözsün demekle Eximbank meseleyi çözemez. Eximbank’a kendi riskini nasıl temin edileceği, nasıl garanti edilebileceğinin yolunun da gösterilmesi lazım” yanıtını verdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları