Home page
Haber Menüsü


Devlet Bakanı Kemal Derviş
 
Derviş: Üretim yapan haklı çıkacak
 
Devlet Bakanı Derviş, krizde kaybedilenlerin geri alınamadığını söylerken; “Türkiye bu yıl kesinlikle büyüyecektir” dedi. Derviş, “Üretim ve ihracat yapan mutlaka haklı çıkacak” şeklinde konuştu.
 
Bursa
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
10 Mayıs—  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Türkiye’nin 2001 yılında yaşanan kriz nedeniyle kaybettiklerinin hepsini geri alamadığını, ancak ekonomik göstergelerde sevindirici gelişmeler yakalandığını belirtti. Bursa’da Bosch firmasının kurduğu fabrikanın açılışını yapan Derviş, Türkiye’nin zor dönemin sonuna geldiğini söylerken, “Üretim ve ihracat yapan mutlaka haklı çıkacak” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News Derviş, borsayı salladı: %2.6
MSNBC News Oral: Seçim tartışması zamansız
MSNBC News Derviş: Kur riski almamaya çalışın
MSNBC News Derviş: %20 reel faizle yaşanamaz
MSNBC News Derviş: Büyüme önündeki engel ağır borç yükü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Seçim tarihinin belirlenmesine yönelik açıklamalarıyla ilgili soruları yanıtlamayan Derviş, Meclis’in bankacılığa yönelik olarak aldığı yapısal tedbirlerin Türkiye’ye güveni artırdığını vurguladı. Derviş, reel sektörün temsilcilerine “uzun dönemli düşünün” önerisinde bulundu.
       Derviş, “Uzun vadeli perspektif içinde günlük olaylardan etkilenmeden yatırım yapanlar mutlaka haklı çıkacak” diye konuştu.
       
BÜYÜMEYE GEÇİLDİ
       Derviş, ekonomide alınan önlemlerin son günlerde sonucunun alınmaya başlandığını kaydederek şöyle konuştu:
       “Son günlerde hepimizi sevindiren rakamları gördük. DİE rakamlarına göre, büyüme yeniden başladı. Tabi, bütün kaybettiğimiz yılı geri alamadık, fakat sanıyorum ki; bu büyüme süreci, bu tür tesisler, tarımda, sanayide ve hizmetler sektöründeki olumlu gelişmelerle ivme kazanacaktır. Bu sene Türkiye mutlaka büyüyecektir. Fakat; bu büyümenin, enflasyon ortamında değil, sağlıklı ve giderek azalan bir enflasyon ortamında gerçekleşmesi çok büyük önem taşıyor. Ancak, böyle bir tesis, böyle bir toplulukla iyimser olmak mümkün. Kısa vadeli sorunlar çıkabilir, her ülkede çıkıyor. Çevremizde dış politikayla ilgili bazı zorluklar olabilir, Ortadoğu’da bazı gerginlikler yaşanabilir. Fakat, bunlara fazla üzülmeyelim. Böyle bir tesis, böyle bir teknoloji, böyle bir girişim ruhuyla biraraya gelebilirse, Türkiye’nin önü çok açıktır. Ufak tefek olaylara üzülmeyelim. Geleceğe birlikte güvenle bakalım.”
       Türkiye’nin, hükümetin ve TBMM’nin gerçekleştirdiği önemli yapısal reformlarla, kriz nedeniyle yaşadığı gelişmeleri aştığını vurgulayan Derviş, bugün gelinen noktada hem Türk insanının hem de Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların, geleceğe daha güvenle baktığını söyledi.
       
BOSCH’UN ÜRETİMİ ARTACAK
       BOSCH Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Franz Fehrenbach da, Bursa’da kurulu bulunan tesislerinin Avrupa otomobil sanayi için son derece önemli olduğunu belirterek, geçen yıl 1.8 milyon aracın Türkiye’de üretilen “Common Rail enjektörleri” ve “Enjeksiyon meme takımları” ile donatıldığını, bu yıl da 2.2 milyon dizel motorlu araç için dünyaya Bursa’dan enjeksiyon sistemleri sevk etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
       Devlet Bakanı Kemal Derviş, kendisine plaket sunulmasının ardından, tesisin açılışını yaptı.
       BOSCH Sanayi ve Ticaret A.Ş, 2004 yılının sonuna kadar yapmayı planladığı 240 milyon Euro tutarındaki ilave yatırımlarla, Türkiye’deki toplam yatırımını 445 milyon Euro’ya çıkarmayı hedefliyor.
       Derviş, daha sonra, Oyak Renault tesislerine geçti. Derviş, buradaki açıklamasında da, “Otomotiv sektörü şimdi hem ihracat, hem iç piyasadaki canlanmayla daha da büyük adımlar atacak. Sanıyorum, Türkiye dünya otomotiv sanayi sektöründe büyük 10’ların arasına girecektir” dedi.
       “Olmayan bir kaynağı dağıtma mekanizması yerine, artan bir kaynağı sağlıklı şekilde yönetme dönemine girdik” ifadesini kullanan Derviş, yatırımcının da gelecekten korkmadan Türk ekonomisinin istikrarına güvererek, ileriye dönük büyük boyutta yatırım yapmasının doğru olacağını vurguladı.
       OYAK Renault Otomobil Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Manuel Gomez de, Bakan Derviş’in ziyaretinden “büyük onur” duyduklarını ve bunun kendilerini cesaretlendirdiğini ifade etti. Gomez, Türkiye’de yaşanan zorlukların geçici olduğunu düşündüklerini belirterek, 30 yılı aşkın bir süredir Türk ekonomisini iyi tanıdıklarını, imalatçı ve çalışanlarına inandıklarını kaydetti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları