Home page
Haber Menüsü


Özilhan: Tam bir canlanma değil
TÜSİAD Başkanı Özilhan, ekonomideki taleple üretimdeki artışın paralel olmadığını belirterek, “Şu andaki tam bir canlanma değil” dedi.
İstanbul
AA
9 Mayıs— Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, ekonomide tam bir canlanma olmadığını ifade ederek, ekonomideki taleple üretimdeki artışın paralel olmadığını, bunun da eriyen stokların yerine konulduğunu gösterdiğini bildirdi. TÜSİAD tarafından düzenlenen Gençlik ve Avrupa Günü etkinliği sırasında yöneltilen soruları yanıtlayan Özilhan, sanayi üretiminde yaşanan canlılığa değindi.

   
 
       
   
MSNBC News Sanayide Mart canlanması: %18.7
MSNBC News Derviş: Büyüme ortamına dönüldü, rakamlar umut verici'
MSNBC News Sönmez: Sanayideki canlanmanın itici gücü ihracat
MSNBC News Yılmaz: Rakamlarla iyileşme olmaz
MSNBC News TÜSİAD: Yıl sonuna kadar AB'den müzakere tarihi almalıyız
MSNBC News Özilhan: İstanbul Yaklaşımı yılan hikayesine döndü
MSNBC News Özilhan: Enflasyonda herkes çaba göstermeli
MSNBC News TÜSİAD zamanında seçimden yana
MSNBC News TÜSİAD'ın tahminleri hükümetle paralel
MSNBC News TÜSİAD: Faizler daha hızlı düşürülmeli
MSNBC News TÜSİAD: Enflasyonda beklenti güçlendi
MSNBC News Özilhan: Sakıp bey haklı...
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin, son 1 yılda sıkıntılı ve yüzde 9’luk küçülmenin yaşandığı bir ortamda tüm yüksek stoklarını erittiğini ancak üretime ve üretimle ilgili hammadde, yarı mamül tedariklerine başlandığının gözlendiğini söyledi.
Altuğ Karamenderes’in yazısı: Stok artışı mı yoksa iç talebi telafi mi?

       Özilhan, şunları kaydetti:
       “Bu ileriye doğru iyi bir emare iyi bir işaret ama tabii her şeyin sonu değil. Tam bir canlanma değil. Çünkü ekonomideki taleple üretimdeki artış paralel değil. Bu stokların eridiğini ve stokların yerine konulduğunu gösteriyor. Çok abartmayalım, dikkatli bir şekilde izleyelim. Temennimiz bu talebin artamaya başlaması, ekonominin büyümeye başlaması, istihdamın başlamasıdır. Bu senenin son çeyreğinde bir takım bu yönde emareler olması gerekir. Bu da onların işareti olabilir, yalnız bu sürdürülebilir olmalı ekonomide de tekrar enflasyona sebep olmamalı. Reel sektör ve kamu sektörü fiyatlandırmada hassasiyetle bunu takip etmelidir.”
Ekonomide canlanma tartışması
       
İSTANBUL YAKLAŞIMI YARIN GÖRÜŞÜLÜYOR
       Özilhan, İstanbul Yaklaşımı'yla ilgili yarın Türkiye Bankalar Birliği'nde yapılacak toplantıya ilişkin soruya da bankalarla reel sektör arasında yaşayabilecek şirketlerin zaten bir prosesleri olduğunu belirterek, ''Yani burada İstanbul Yaklaşımı bir bakıma uygulanıyor'' dedi.
       İstanbul Yaklaşımıyla ilgili bir takım kanunların bir an evvel tamamlanması durumunda sistemin çalışabilir hale geleceğini savunan Özilhan, ''Ama çok geciktiği kanaatindeyim. Maalesef bazen çok konuşuyoruz az iş yapıyoruz. 8 ay geçti. Hala bugün toplanılacak, konuşmalar yapılacak diye günleri geçiriyoruz. Öbür taraftan sıkıntılı olan ve değer yaratabilecek şirketler de her gün kan kaybından daha çok sıkıntıya giriyor'' diye konuştu.
       Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Paris'teki bir garın zemininde sergilediği ''basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı ülkeler'' haritasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun fotoğrafına yer verilmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Tuncay Özilhan, bu tutumun, Fransa Hükümetinin herhangi bir tavrı olmadığını söyledi.
       Özilhan, özetle şunları söyledi:
       ''Olamaz da zaten, marjinal bir gurubun bir aktivitesidir. Dolayısıyla üzüntüyle karşılıyoruz. Bir temasımız olabilir. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde gerekli adımı atıp bu kaba hareketi ortadan kaldıracaktır. Böyle kritik dönemde böyle marjinallerin yapacağı hareketin tabii ki ikaz edilmesi lazım ama çok da değer verilmemesi gerekir.''
       Bir gazetecinin askerlerin bu konudaki yaklaşımını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Özilhan, askerin önemli bir hassasiyet gösterdiğini ifade ederek, karşılarında marjinal bir grubun bulunduğunu ancak her marjinal grubun hareketine çok da değer verilmemesi gerektiğini söyledi.
       Özilhan, ''Karşı taraf yani Fransa Hükümeti, Fransız Genelkurmayını da bu konuda ikaz edip gerekli tedbirleri almasını sağlamak lazım. Türkiye'de bugün marjinal bir gazetede çıkacak bir haberi Fransa ya da Avrupa Genelkurmayı çok önemsemeyecektir. Marjinal bir hareket olarak bakacaktır. Önemli olan hükümetin desteklemediği bir hareket olmasıdır diye düşünüyorum'' dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları