Home page
Haber Menüsü


İş Bankası Genel Müdürü ve İş-Tim Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince
‘Aria abone artışıyla iyi gidiyor’
İş-TİM Yönetim Kurulu Başkanı Özince, Türkiye’nin üçüncü GSM operatörü Aria’nın 1 yılda ulaştığı 800 bin aboneyle abone artış hızında Avrupa’da en iyi düzeyi yakaladığını söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    21 Mart—  İş-TİM Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Aria’nın, 800 bin abonesiyle, abone artış hızında Avrupa’da üçüncü operatörler arasında en iyi seviyeyi yakaladığını söyledi. Özince, Aria’nın hizmete girişinin birinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Aria Genel Müdürü Guiseppe Farina’nın şirketin doğum gününde “sabit ücret yok” mesajı verdiğine işaret etti.  

   
 
       
   
MSNBC News Telekomda 11 şirkete lisans verildi
MSNBC News Ulusal dolaşım mahkemelerde dolaşıyor
MSNBC News Turkcell, dolaşım için tahkime başvurdu
MSNBC News Telekom'da özelleştirme krizi bekliyor
MSNBC News Aria Genel Müdürü Farina: Kriz bitecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Özince, yaşanan kriz ortamına karşın Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini de dile getirdi. Çok daha ucuz, çok daha iyi rekabetle bu işin yapılabildiğinin gösterildiğini ifade eden Özince, şöyle konuştu:
       “Bu şirket, sizlere yalnızca daha ucuz telekomünikasyon, daha rekabetçi telekomünikasyon demiyor. Bu şirket (bütün zorluklar içinde, çok ciddi kriz ortamında yatırımlarımı, öngörülenden daha hızlı yapmaya başarıyla ulaştım, üstelik de GPRS üzerinden sıradan haberleşme değil, ticari iş imkanı, reformcu yaklaşımlarla Türk ticari hayatına, telekomünikasyon sektörünün geleceğine iddialı şekilde boyut getirmeye devam edeceğim) diyor. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekir.”
       
BONTEMPELLI: TÜRKİYE TELEKOMDA STRATEJİK ÜLKE
       İş-TİM’in İtalyan ortağı TIM’ın Başkan Yardımcısı Elis Bontempelli, “Biz TIM olarak hala şuna kaniyiz ki, bu girişimimizin geleceği vardır ve hala Türkiye, telekomünikasyon ve Telecom Italia açısından stratejik önemi büyük bir ülkedir” dedi.
       Bontempelli, ekonomik krizin genel durumu değiştirdiğini, buna rağmen Aria’nın ilerlediğini, yatırımlarını sürdürdüğünü ve çok önemli sonuçlar elde ettiğini vurgularken, devlet, bakanlık ve düzenleyici kuruldan gördükleri desteğin devam etmesini istedi.
       Şebekelerinin ve organizasyonlarının da büyüdüğünü ve geliştiğini, herkes tarafından tanınan ve itibar gören bir şirket haline gelindiğini dile getiren Bontempelli, “Biz TIM olarak hala şuna kaniyiz ki, bu girişimimizin geleceği vardır ve hala Türkiye telekomünikasyon ve Telecom Italıa açısından stratejik önemi büyük bir ülkedir” dedi.
       Bontempelli, devletin yardımına ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Ulusal dolaşım sorunu çok önemli bir sorundur. Temel bir sorundur. Tüm mali topluluğun, Türkiye’deki tüm telekomünikasyon alanında çalışanların yardımına, ortaklarımızın yardımına ihtiyacımız var. Türk yetkililerin, büyük bir desteğine ihtiyacımız var. Büyümeye ihtiyacımız var. Bize büyümekte yardımcı olun lütfen. Bir yıl içinde bütün bunları yapabileceğimizi gösterdik. Büyük bir başarı elde ettik. Bu büyüme trendinin devam etmesi için bize yardımcı olun. Başka bir şey istemiyoruz sizden” şeklinde konuştu.
       
FARİNA: HEDEFLERİN HEPSİNE ULAŞTIK
       İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina da, Aria’nın hedeflerinin hepsine ulaştıklarını belirterek; şirkete yapılan yatırım ve devlete ödenen paraların, devletin mali ihtiyacı ve uluslararası finans ihtiyacını azalttığını dile getirerek, “Bu yatırım IMF’nin vereceği her kredi diliminin 3 katını oluşturmaktadır” dedi.
İş-TİM Genel Müdürü Farina
       Yatırımla istihdamın artamasını da sağladıklarını, kriz ortamında bine yakın kişiyi işe aldıklarını anlatan Farina, “Cep telefonu piyasasında biz yokken, abonenin fazla seçim özgürlüğü yoktu. Biz yokken, aylık sabit ücret ödemeden faturalı hizmet seçmek yoktu. Başka deyişle piyasada rekabet yoktu. Rekabet bizimle başladı” diye konuştu.
       Farina, kendilerinin hızla sürdürdükleri yatırımlara, düzenleyici kuruluşların aynı hızla yanıt veremediklerini belirterek, bunun nedenleri arasında kurumlar arasındaki görev ayrımının net yapılmaması ile diğer operatörlerin şiddetli direnişlerinin yer aldığını bildirdi.
       Giuseppe Farina, ulusal dolaşımın dışında çözülmesi gereken sorunlar arasında teknik, bürokratik engeller ve abonelerin kolaylıkla operatör değiştirmesinin sağlanmasının da yer aldığını vurguladı.
       
900 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
       Türkiye İş Bankası ile Telecom Italia Mobile (TIM) ortaklığı ile kurulan Türkiye’nin ilk GSM 1800 operatörü Aria, 2.5 milyar dolar lisans ücreti öderken, bir yıllık sürede altyapı için 900 milyon dolar yatırım yaptı. 5 yıl içinde nüfusun yüzde 90’ını kapsamayı hedefleyen Aria, 28 ülkede 44 uluslararası dolaşım ortaklığına imza attı. Müşterilerine 0555 kod numarası ile hizmet götüren Aria’nın müşteri sayısı da ilk 7 ayda yarım milyonu buldu.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları