Home page
Haber Menüsü


 
Telekom’da özelleştirme krizi bekliyor
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Yurdal, telekom hizmetlerinin özelleştirilmesi için dünyadaki krizin bitmesinin beklendiğini söyledi. Yurdal, dolaşım konusunda da anlaşma zemini bulunuacağını belirtti.
İstanbul
CNBC-E
 
    18 Mart—  Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Mehmet Fatih Yurdal, Türkiye’de telekomünikasyon hizmetlerinin özelleştirilmesi için dünyadaki krizin sona ermesinin beklendiğini, ve bu konunun önümüzdeki yıl gündeme gelebileceğini söyledi. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlediği “Dünya Telekomünikasyon Kalkınma Konferansı”na katılan Yurdal, CNBC-e’nin sorularını yanıtladı.  

   
 
       
   
MSNBC News Sezer: Yeni lisans hazırlıkları başladı
MSNBC News Telekom zirvesi İstanbul'da başladı
MSNBC News Telekomda 11 şirkete lisans verildi
MSNBC News TIM: Krizin aşılmasında yardımcı olacağız
MSNBC News Koç: Telekom'da ihaleye gireceğiz
MSNBC News Cep telefonunun en kötü yılı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Mehmet Fatih Yurdal, 10 gün sürecek “Dünya Telekomünikasyon Kalkınma Konferansı”nda, gelişmiş ve gelişmemiş ülkeler arasındaki telekomünikasyon uçurumunun giderilmeye çalışılacağının altını çizdi.
       Türk Telekom’un özelleştirme çalışmalarıyla ilgili olarak da Yurdal, hükümete tavsiye görevi olan bir kurum olduklarını ifade ederek, “Tavsiyelerimizden biri, bir an evvel Türk Telekom’un hizmetlerinin liberalleşmesini istiyoruz. İnternet, uydu hizmetleriyle ilgili lisansları vermeye başladık. Ses ve altyapı tekellerinin de bir an önce uygun zamanda kalkmasını ve bu konuda da lisansların verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
       
DOLAŞIMDA ANLAŞMA ZEMİNİ BULUNACAK
       Yurdal, roaming (dolaşım) konusunda Turkcell ve Telsim’in belli bir anlayış içine girdiğini gözlemlediklerini belirterek, “Şu an bir anlaşma zemini bulunabilecek durumda” dedi.
       “Mahkemelerden biri kurul tarafından gerekli yönetmelik çıkarılmadan roaming anlaşması yapılmaya çalışıldığı gerekçesiyle 4502 sayılı kanuna göre yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Biz bu yönetmeliği geçtiğimiz günlerde çıkardık. Kurulun öngörüsü bu engel ortadan kalktığına göre artık bu şirketler roaming yükümlüsü haline gelmiştir” diyen Yurdal, Turkcell ve Telsim’e bu yazıların gönderildiğini, Aria’ya da bilgilendirme yazısı gönderildiğini hatırlatarak, kanunda 30 günlük süre öngörüldüğünü, bu 30 gün içinde bir türlü anlaşılamazsa, yine 4502 sayılı kanunun öngördüğü yaptırımları uygulamaya başlayacaklarını belirtti.
       Yurdal, öncelikle geçen yılki cironun yüzde 3’ü oranında para cezası söz konusu olduğunu, bu yaptırımların lisans iptaline kadar uzandığını kaydetti. Yurdal, şunları belirtti:
       “Ancak Turkcell’in de Telsim’in de belirli bir anlayış içine girdiğini gözlemliyoruz. Ben bizzat görüşmeler yapıyorum, hem Aria ile hem Telsim’le. Turkcell’le henüz görüşme yapamadık. Çünkü Turkcell Genel Müdürü Londra’ya gitti, oradan ABD’ye geçecekmiş. Bu konferansın sonuna doğru dönecek o zaman görüşeceğiz. Bana göre şu anda bir anlaşma zemini bulunabilecek durumda. Aria’nın da Aycell’in de bir roaming anlaşması yapacağına inanıyoruz. Ticari bir şekilde şirketler anlaşmaya çalışıyor.”
       Aycell konusuna henüz gelmediklerini, Aycell’in çok sonra kendilerine başvuruda bulunduğunu ifade eden Yurdal, Aycell’le ilgili bu sürecin devem ettiğini kaydetti.
       
TTNET VE BAĞLANTI FİYATLARI
       İnternet servis sağlayıcılarının Türk Telekom’un internet servis sağlayıcısı TTNet’in ucuz fiyatlarla haksız rekabet yarattığı yönündeki tepkilerini değerlendiren Yurdal, Türk Telekom’a son kullanıcıya uyguladıkları fiyatların piyasa düzeyine getirilmesi için bildirimde bulunduklarını söyledi.
       Yurdal, “Geçen hafta kurul karar verdi. Bir aylık süre verdik. Personelimize 1 ay içinde piyasa rayiçleri ne ise TTNET için öyle bir değer belirlemesini istedik. Tarife olarak Türk Telekom’a göndereceğiz. Kiralık hatların daha ucuza verilmesi söz konusu değil” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları