Home page
Haber Menüsü


Gökalp: Türkiye kendine yeten 7 ülkeden biri olmadı ama olacak
Tarım Bakanı Gökalp, “Maalesef Türkiye, hiçbir zaman kendisine yeten 7 ülkeden biri olmamıştır ama inşallah Türkiye kendisine yeterli üretime de pek yakında kavuşacaktır” dedi.
Ankara
AA
6 Şubat— Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, Toprak Yasası’nın hazırlandığını ve makamlara arz edildiğini belirterek, “eksiği varsa ilave yapılsın, fazlalığı varsa çıkarılsın. Eğer toprak, Tarım Bakanlığı uhdesinde olmayacaksa bunun için yeni bir bakanlık kurulsun ve ona verilsin. Ben ona da razıyım” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News TZD: Tarımda 7-8 aracı var
MSNBC News Gökalp: Kooperatiflere 36.5 trilyon
MSNBC News Gökalp: Çiftçinin durumu hiç bir zaman iyi olmadı
MSNBC News Ocak enflasyonunu tarım yukarı çekti: TÜFE % 5.3, TEFE % 4.2
MSNBC News Tarıma gelir desteği ödemesi başladı
MSNBC News İstihdamda tarımın payı yüzde 39
MSNBC News Tarım kooperatiflerine 7.4 trilyon kaynak
MSNBC News Tarıma gelir desteği artıyor
MSNBC News Sorunlara rağmen tarımda güçlüyüz
MSNBC News Gökalp: Tarıma destek IMF baskısıyla kaldırılıyor
Internet Sites Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın beslenme web sayfası
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği (UGSAD) tarafından düzenlenen “Küreselleşen Dünyada Türk Tarımı Sempozyumu” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) konferans salonunda başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, tarımın tüm dünyanın yanı sıra Türkiye gündeminde de önemli bir yer işgal etmeye başladığını belirterek, bu durumdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
       Tarım sektöründe ve üretim teknolojilerinde gelişmelere rağmen, Türkiye’de tarımın hala doğa tarafından yönlendirildiğini ve kaderci bir yaklaşımla tarıma bakıldığını anlatan Gökalp, teknolojinin imkanların, menfaatler doğrultusunda yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
       Tarımın ihmal edildiği zaman, ülkenin geleceği olan nesillerin tehlike altına girdiğini ifade eden Gökalp, “bu nedenle tarımı ülkemizin ihmal edemeyeceği gerçeklerden hareket ederek sosyal, çevre, ekolojik ve ekonomik boyutu ile ele almamız gerekir” diye konuştu.
       Türkiye’nin toprak yapısı, iklim ve diğer özellikleri ile tarımda kendi kendine yetebilecek bir ülke durumunda bulunduğunu ama dışarıdan alma felsefesinin, Türkiye’de yıllarca yaygın olduğunu ifade eden Gökalp, “elden gelen aş öğün olmaz, oda zamanında bulunmaz” atasözünü hatırlattı.
       
TARIMDA HEDEFLER
       Göreve geldiği günden itibaren, tarımda bazı hedefler belirlediklerini anlatan Bakan Gökalp, hedeflerden en önemlisinin tarımda düzenli bir kayıt sistemi ve veri tabanı oluşturmak olduğunu, bunun ise büyük bir ölçüde tamamlandığını kaydetti.
       Geçmişte Türk halkının kendine yeterlilik hikayesi ile kandırıldığını ve gerçeklerin örtülmeye çalışıldığını belirten Gökalp, şöyle devam etti: “Maalesef Türkiye hiçbir zaman kendisine yeten 7 ülkeden biri olmamıştır. Desteklemelerde günü kurtaran politikalar uygulanmıştır. Ama Türkiye inşallah kendisine yeterli üretime de pek yakında kavuşacaktır. Felsefemiz doğduğumuz yerde doyma felsefesidir.”
       
TOPRAK YASASI
       Toprak Yasası’nın hazırlandığını ve makamlara arz edildiğini de anlatan Bakan Gökalp, konu ile ilgili şunları söyledi:
        “Eksiği varsa ilaveler yapılsın, fazlalığı varsa çıkarılsın. Burada söz veriyorum, benden kaynaklanan bir durum varsa, eskiden yüzde 95 özveride bulunacağım diyordum... Tarımda doğru ne ise o yapılsın. Eğer toprak Tarım Bakanlığı uhdesinde olmayacaksa, bunun içinde yeni bir bakanlık kurulsun deniliyorsa, bu bakanlık kurulsun ve toprak ona verilsin. Ben buna da razıyım. Yeterki bu vatan toprağının kanunu yürürlüğe konsun. Ama doğrusu ne ise o doğrunun altından kalkacağımızın sözünü de ben buradan vermek istiyorum.”
       Oluşturmaya çalıştıkları tarımsal politikaların yanı sıra Dünya Ticaret Örgütü ile yapılan Tarım Anlaşması’nın ön gördüğü yükümlülükleri, yerine getirmeye de çalıştıklarını vurgulayan Gökalp, “çünkü imza atılmıştır. Bu yükümlülüklerimizi de yerine getireceğiz” dedi.
       Su ürünleri ve hayvancılıkta da bilimsel, teknolojik ve üretim açılarından önemli gelişmeler sağlandığını anlatan Gökalp, “burada bir iddiada bulunuyorum. İnşallah iki buçuk, üç yıl içinde dışarıya damızlık hayvan ihraç edeceğiz. Hedefimiz budur” diye konuştu.
        Gökalp, Tarım Kanunu, Arazi Kanunu, Toprak Kanunu, Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu ve Tarım Ürünleri Sigortası Teşvik Kanunu gibi kanunların da bir an önce çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.
       Bu arada UGSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Çelik’te yaptığı konuşmada, UGSAD’ın kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlattı. UGSAD üyelerinin, Milli Güvenlik Akademisi’ni bitiren kişilerden oluştuğunu anlatan Çelik, şunları söyledi: “UGSAD devletin milli siyaseti ve ülke sorunları hakkında, ülke ve dünya olaylarının dünü bugünü ve yarını konularında ilişki kurar, çeşitli konu ve alanlarda fikir üretmeye yardımcı olur. Uluslararası olayları milli menfaatlerle ilişkilerini değerlendirerek, ülke yararına olabilecek hareketleri saptar ve bunların savunmasını yapar. Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin en üst düzeyde yayılmasını sağlar.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları