| | | Okuyan kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için 3-4 hadisenin aynı anda hayata geçirilmesine bağlı olduğunu ifade ederek, bu amaçla 4447 sayılı yasa ile yabancıların çalışmalarını içeren yasanın bir an evvel çıkartılması gerektiğini söyledi. Devlet olarak biz sıkıştığımız zaman kayıt içine bakıyoruz diyen Okuyan, şunları söyledi:
Paramız yetişmeyince şuraya ne yaparız diyoruz. Kayıt dışı bizim hep ilgi alanımızın dışında kalır. Kayıt altındaki işletmeleri daha çok zorlaştırıcı birtakım hususları getiririz. O anı kurtarırız, bütçe açıklarını kapatırız. Bu tabii kendi bindiğimiz dalın kesilmesi anlamına gelir.
YASA YENİDEN DÜZENLENEBİLİR
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan okuyan, emeklilik yasa tasarısının, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı çerçevesinde hazırlandığını, ancak gerekirse yeniden düzenlenebileceğini söyledi.
İşçi sendikalarının önerilerinin dikkate alınmadığı şeklindeki görüşlere katılmadığını da ifade eden Okuyan, Türk-İşin daha önce verdiği önerinin değerlendirildiğini söyledi. Okuyan, Emeklilikte geçişle ilgili olarak yarın bakanlıkta sosyal taraflarla biraraya geleceğiz dedi.
TEKSTİL SEKTÖRÜ DURMA NOKTASINDA
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin de, yaklaşık 200 milyar dolarlık yatırım yapılmış sektörün, kriz nedeniyle 150 milyarlık kısmının kapalı olduğunu söyledi.
IMFden alınan paraları küçümsemediklerini belirten Narin, tekstil sektörünün desteklenmesi durumunda Türkiyeye her yıl 30 milyar dolar getirilebileceğini kaydetti. Bankacılık sektörüne olduğu gibi kendilerine de devletin yardım etmesini isteyen Narin, Hükümetin para yok lafına inanmıyoruz. Ne zaman ihtiyacı olsa bankalara tıkır tıkır veriyorlar dedi. | |