Home page
Haber Menüsü


Öger Tours ciroda rekor kırdı
Şirket, ilk kez 1 milyar 100 milyon mark ciro elde ederek rekor kırdı ve Almanya’daki tur operatörleri arasında ilk 5’e girdi.
İstanbul
AA
7 Ocak— Almanya’nın önde gelen tur şirketlerinden Öger Tours, 2001’de 1 milyar 100 milyon mark ciro elde ederek rekor kırdı ve Almanya’daki tur operatörleri arasında ilk 5’e girdi. Öger Tours’un bağlı olduğu Öger Holding Genel Koordinatörü Sinan Vardar, Türkiye’deki seyahat pazarında geçtiğimiz yıl 2000’e göre yüzde 15’lik bir artış yaşandığını belirterek, 2001’de Türkiye’ye 500 bine yakın işçi ve 1 milyona yakın da Alman turist getirdiklerini söyledi.

   
 
       
   
MSNBC News Turizm geliri 1 milyar dolar arttı
MSNBC News Turizm 38 sektörün itici gücü
MSNBC News Turizmde 'Çin' umudu
MSNBC News Turizmciler, Avrupa'da lobi yapıyor
MSNBC News Turizmin cirosu 21 milyar dolar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Vardar, Almanya’dan Türkiye’ye gelen her 3 Alman turistten birinin kendileri aracılığıyla geldiğini ifade ederek, “Almanya’dan getirdiğimiz turist ve döviz girdisinde birinci sıradayız. Geçen yıl getirdiğimiz Alman turistler otel harcamaları, kişisel ve uçak masraflarıyla birlikte Türkiye’ye yaklaşık 1 milyar marklık döviz girdisi sağladılar” diye konuştu.
       Türk tur operatörleri sayısının dünyada 10-12’ye düştüğüne ve Alman, İngiliz şirketler tarafından satın alındığına dikkat çeken Vardar, şunları kaydetti:
       “En büyük sıkıntımız getirdiğimiz dövizlerin ihracat kapsamına alınmaması. Türk tur operatörleri hızla tükeniyor. Hiç olmazsa kalanlara böyle bir destek sağlanırsa, pazar payımız daha da artacaktır. Vergi iadesi uygulanması halinde gelen para Türkiye’nin tanıtımında ve diğer ülkelerde pazar payımızı artırmada kullanılacaktır. Biz, ihracatçılara getirdikleri döviz karşılığında nasıl prim veriliyorsa bize de verilsin, getirdiğimiz döviz değerlensin istiyoruz. Getirdiğimiz dövizin resmi olarak girdisi oluyor. O zaman biz de resmi yapmayalım. KDV’yi ortadan kaldıralım. Polonya, Çekoslovakya, Hollanda bizi heyecanlandırıyor. Buralarda hiç tur operatörü yok. Türk şirketleri maalesef yurt dışında yabancı rakipleriyle başedemiyor. Onlar yüzde 3 faizle para alırken, biz bankalardan yüzde 20 faizle bile para alamıyoruz.”
       Öger Tours’un şu anda Almanya’daki değerinin 350-400 milyon mark civarında olduğuna ve şirketin tanınma oranının yüzde 74’e çıktığına dikkat çeken Vardar, son 7-8 yıl içinde Türkiye’ye getirdikleri dövizin 4-5 milyar markı bulduğunu söyledi. Vardar, “2002’de döviz girdisi ve turist sayısında en az yüzde 15’lik bir artış bekliyoruz” dedi.
       
“REKLAM BÜTÇEMİZ YILLIK 15 MİLYON MARK”
       Öger Tours’un 2001’de ilk kez 1 milyar markı aşarak 1 milyar 100 milyon mark ciroyla rekor kırdığını vurgulayan Vardar, şirketin Almanya’da ilk 5 tur operatörü arasında yer aldığını kaydetti.
       Türkiye’ye en fazla turist ve döviz getiren grubun Öger olduğunu belirten Vardar, “Kış mevsiminde Türkiye’ye gelerek Antalya ile İstanbul arasında uçan tek tur operatörü biziz. Türkiye için Almanya pazarının ne kadar önemli olduğunu gözönünde bulundurursak, kış turizmine olan katkımız yadsınamaz” diye konuştu.
       Almanya’da 6 Şubat’tan itibaren bir ay boyunca bütün şehirlerde “road show” yapacaklarını anlatan Sinan Vardar, bunun için Türkiye’den biner kişilik orkestralar götürdüklerini ve organize ettikleri programlarla Türkiye’yi tanıtacaklarını ifade etti.
       Öger Tours’un Almanya’daki yıllık reklam bütçesinin 15 milyon mark olduğuna dikkat çeken Vardar, “Bu, Türkiye’nin bütün dünyada yaptığı reklam bütçesine eşit gibi... Bundan sonra da ülke tanıtımı için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.
       Yaklaşık 2 ay önce Türk Tur Operatörleri Derneği’nin kurulduğunu hatırlatan Vardar, Başkanlığını Vural Öger’in, Başkan Vekilliğini de kendisinin yaptığı dernek aracılığıyla, başta döviz girdilerinin ihracat kapsamına alınması ve fon kaynaklı uzun vadeli kredi verilmesi olmak üzere sorunların giderilmesi yönünde çalışacaklarını söyledi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları