Home page
Haber Menüsü


Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı
Sabancı: IMF söylüyor diye tasarruf yapılmaz
Sabancı Holding Başkanı Sakıp Sabancı, tasarruf etmenin Türk insanının hamurunda olduğunu vurgulayarak, IMF istiyor diye tasarruf yapmanın doğru olmadığını belirtti. Sabancı, NTV’ye değerlendirmesinde, iyimserlik havasının oluştuğunu da söyledi.
Murat Gener/İstanbul
NTV
    28 Aralık—  Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, tasarrufun Türk insanının hamurunda olduğunu vurgulayarak, Uluslararası Para Fonu’nun isteği doğrultusunda tasarrufa yönelmenin doğru olmadğını belirtti. Sabancı, 2001 yılındaki gelişmeleri ve 2002 yılı beklentilerini NTV’ye değerlendirirken, “Doğru zaten tasarrufun kendisidir” diye konuştu.  

   
 
       
   
MSNBC News İSO Başkanı Küçük: 'Rehavete kapılmayalım'
MSNBC News Sabancı, Arjantin'de hız kesecek
MSNBC News Sabancı: Fukaralık trenine bindik
MSNBC News Sabancı, Sakosa'da yabancı payını alacak
MSNBC News Sabancı karlılıkta krize direniyor
MSNBC News Sabancı’ya Legion d’Honneur
MSNBC News Sabancı: Sihirli formül maalesef yok
MSNBC News Sabancı: Dolarla sözleşme yapmayacağız
MSNBC News Sabancı'dan Telekom yorumu: Talihsizlik
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Sabancı, kamuda alınan tasarruf tedbirlerinden, Ecevit’in Ocak ayı başındaki ABD’ye ziyaretine dek pek çok konuya değinirken, en büyük rüyasının siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi olduğunu belirtti.
       Sabancı, 2001 yılını artık sadece geçmişte kalan bir yıl olarak nitelendirerek, “2001 geride kaldı. Bizim artık geleceğe bakmamız gerek” dedi. 2002 yılına gelinirken genel anlamda iyimserlik havası olduğuna dikkat çeken Sabancı, “Türk insanının içinde büyük bir potansiyel var” dedi.
       
TASARRUF TEDBİRLERİ
        IMF’ye verilecek olan yeni ek niyet mektubunda önemli bir yer tutan tasarrfu tedbirleri konusunda da açıklamalar yapan Sakıp Sabancı, tasarruf konusundaki eğitimin ilkokuldan başlaması gerektiğini savundu. İlkokullara “tasarruf dersi” koyulması gerektiğini vurgulayan Sabancı, “Tasarruf Türk insanının hamurunda vardır, bunu birinin bize hatırlatması gerekmez” diye konuştu.
       ‘IMF istiyor’ diye tasarruf yapmanın doğru olmadığını vurgulayan Sabancı, “Doğru zaten tasarrufun kendisidir” diye konuştu.
        Yıl içinde kamu lojmanları ve araçlarının satışı konusunun gündeme geldiğini de hatırlatan Sabancı, “Lojmanları satacağız, arabaları satacağız derken elle tutulur şekilde bunları yapamadık. Hatta yeniden araba alalım mı diye konuşmalar oldu. Binaenaleyh , IMF gibi merciler bizden bişey istedikleri zaman ben çok üzülüyorum, doğru zaten belli kardeşim, tasarruf edilmesi gerekir” dedi.
       
TL’NİN DEĞER KAYBI
        Hafta ortasında katıldığı İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde dile getirdiği Türk Lirası’nın değer kaybı konusuna da değinen Sabancı, “Atatürk daha iyi daha istikrarlı bir paranın üstünde olmayı hakediyor” dedi. Ulusların bayraklarından birinin gönderde, bir diğerinin de cepte olduğunu vurgulayan Sabancı, Türkiye’nin isminin Arjantin’le birlikte geçmesinden de şikayetçi.
       “Dünyada iki kötü var, bu iki kötüden biri Arjantin diğeri de Türkiye” diyen Sabancı, Türk halkına güveninin sonsuz olduğunu ve Türkiye’nin Arjantin’e benzemediğini vurguladı.
       
ECEVİT’İN ABD ZİYARETİ
        Başbakan Bülent Ecevit’in, Ocak ayı ortasında ABD’ye yapacağı ziyarete ilişkin de açıklamlarda bulunan Sabancı, bu tür ziyaretlerde önemli olanın ülkeye sağlanan menfaat olduğunu belirtti.
        Hükümetin iş dünyasından kimi isimleri ABD’ye davet etmediğini vurgulayan Sakıp Sabancı, “Bugün ABD’ye giderken Rahmi Koç da götürülse, Bülent Eczacıbaşı da götürülse, Jak Kamhi de götürülse fena mı olur” diye konuştu. Kararı verecek olanların politikacılar olduğunu belirten Sabancı, Turgut Özal’ın ve Süleyman Demirel’in başbakanlıkları döneminde yurtdışı seyahatlere işadamlarının götürüldüğünü belirtti.
       Ecevit’in kararını mantık farklılığı olarak vurgulayan Sabancı, “Ben hükümette olsam ABD’ye giderken Yahudi, Ermeni ve Rum cemaatlerinden bir-iki kişiyi beraberimde götürürdüm” diye konuştu.
       
2002 BEKLENTİLERİ
        2002 yılından özellikle son gelen IMF kredisinin sağladığı iyimserlik havası sayesinde umutlu olduğunu vurgulayan Sabancı, 2001 yılında çözülemeyen özelleştirme, işsizlik, yabancı sermaye gibi sorunların 2002’de çözüleceğini umduğunu belirtti.
        Asıl önemli sorunun siyasi partiler ve seçim yasasındaki değişimler olduğunu belirten Sabancı’nın bir de rüyası var.
        Sakıp Ağa, “Seçim ve partiler yasasının değiştiğini, liderlerin siyaseti dünya realitelerine uyumlulaştırmak için harekete geçtiğini ve Türkiye’nin kalkınma yolunda hızla ilerlediğini” rüyasında görüyor.
        Sabancı’ya göre, başarının sırrı ise, insanın her gece aynada kendisiyle yüzleşmesi ve şu soruyu sorması: “Bugün ne yaptım? Yarın ne yapacağım?”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları