Home page
Haber Menüsü


 
Sabancı’dan Telekom yorumu: Talihsizlik
İşadamı Sakıp Sabancı, Telekom nedeniyle yaşanan krizi “Talihsizlik” ve “Yazıklar olsun” sözleriyle değerlendirdi.
İstanbul
NTV
 
    28 Haziran—  İşadamı Sakıp Sabancı, Türk Telekom nedeniyle yaşanan krizi “Talihsizlik” ve “Yazıklar olsun” sözleriyle değerlendirdi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Enerjisa ile Alman yatırım bankası KFW arasında imzalanan 167 milyon Euro tutarındaki kredi sözleşmesinin imza törenine katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, siyasileri eleştirdi.
       Sabancı, Alman yatırım bankası temsilcilerine sorduğu ilk sorunun, “Sizin bankalarınızda da siyasetçi rüzgarı var mı” olduğunu belirtti ve sorusunun şaşkınlıkla karşılandığını açıkladı.
       Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sabancı, Telekom yaşanan krizin talihsizlik olduğunu söyledi.
       Devlet Bakanı Kemal Derviş’in gece gündüz çalıştığını savunan Sabancı, “Kişilerin geçmişiyle ve geldiği yerle uğraşmak yerine daha verimli olmalıyız” dedi.
       Türkiye’de yaşayan insanların artık kriz ortamına antremanlı hale gelidiğini belirten Sakıp Sabancı, Türkiye’yi dışardan dikkatle izleyenlerin ise tüm bunlara anlam veremediğinin altını çizdi.
       
‘GÖZÜM DOYMUYOR’
       Sabancı, enerji projesine destek verenlere teşekkür ederek, “Gözüm doymuyor. Yeni yeni projeler, yeni yeni yatırımlar. Gözüm aç oğlu aç be...” dedi.
       Sakıp Sabancı, Toyota’dan gelen haberler doğrultusunda 260 milyon dolar yatırım yapılarak Toyotasa’ya da bir şeyler yapılacağının söylenilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini, bu projelerin çoğaltılmasını dilediğini kaydetti.Bu konuda sihirli kelimenin elele vermek olduğunu vurgulayan Sabancı, bu işin siyasetçilerden başlaması gerektiğini belirterek, “Daha sonra çalışmak, lakırdı yerine üretmek” ifadesini kullandı.
       
KREDİ ENERJİDE KULLANILACAK
       Sakıp Sabancı’nın imza törenine katıldığı kredi, Enerjisa’nın inşa ettiği 3 kombine çevrim otoprodüktör santralı projesinin finansmanında kullanılacak.
       Kredi anlaşmasına KFW Birinci Başkan Yardımcısı Norbert Kloppenburg, Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Enerjisa Genel Müdürü Yaman Akar anlaşmaya imza koydu.
       Alıcı kredisi ve ticari kredi olarak KFW’dan temin edilen 167 milyon Euro tutarıdaki kredinin dış garantörleri Hollanda-NCM, Alman-Hermes ve Fransa-Coface oldu. İç garantörlüğünü ise Akbank ve İş Bankası üstlendi.
       Uzun vadeli kredinin süresi, iki yılı geri ödemesiz alıcı kredisi için toplam 9.5 yıl, ticari kredi için de 7 yıl olarak açıklandı. Santrallerin yatırım maliyetinin büyük kısmını oluşturan teçhizat siparişi Siemens Nederland BV, General Electric ve Standard Fassel konsorsiyumuna verilmişti.
       Çalışmalarına başlanan Adana’daki 120 MW, Çanakkale’de 65 MW ve Mersin’de 65 MW kurulu güçteki 3 yeni otoprodüktör santrali, 2002 yılı içerisinde işletmeye geçecek.
       Böylelikle Enerjisa toplam kurulu gücünü 370 MW’ye çıkarırken, elektrik üretim pazarından yaklaşık yüzde 2’lik bir pay alarak Türkiye’nin ilk 3 otoprodüktör şirketinden biri olacak.
       İnşa edilmekte olan Enerjisa Adana, Mersin ve Çanakkale santrallerinin dış finansmanı için, daha önce Sinai Yatırım Bankası tarafından 24 milyon Euro tutarında Avrupa Yatırım Bankası kaynaklı bir kredi sağlanmıştı.
       
KFW: ÇALIŞMALARI SÜRDÜRMEYİ İSTİYORUZ
       Krediyi sağlayan Alman Yatırım Bankası Kreditanstalt Für Wiederaufbau’nun (KFW) Birinci Başkan Yardımcısı Norbert Kloppenburg, Türk ekonomisinde yaşanan krize karşı bu kadar büyük miktarda kredi temin edilmesinin önemli olduğunu söyledi.
       Kloppenburg, yaptığı konuşmada, inşa edilecek santrallerin ülke ekonomisine enerji konusunda çok büyük katkılarda bulunacağını kaydetti. Bunun aynı zamanda Sabancı Holding’in ve Sabancı Grubu’nun ekonomik yapısına büyük katkılar sağlayacağı görüşünü dile getiren Kloppenburg, kamu kredisi veren KFW’nin hem Almanya, hem de Türkiye’de birçok aktif çalışma yürüttüğünü anlattı. Türkiye’deki santrallarla ilgili birçok defa kredi verildiğini de hatırlatan Kloppenburg, 167 milyon Euro’nun önemli bir miktarı temsil ettiğini dile getirdi.
       Kloppenburg, “Bu önemli iş için ortak olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Sabancı ile çalışmalarımızı gelecekte de sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.
       
GÜLER SABANCI: YAPILACAK ÇOK İŞ VAR
       Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, her türlü krize ve değişime karşın kendilerini destekleyen, cesaret veren ve kararlı bir şekilde yola devam etmeyi tercih ettiklerini söyledi.
       Sabancı, “Yapılacak çok işimiz var. Henüz projenin başındayız. Ama, doğru bir yola çıktığımıza inanıyoruz. Güçlü bir iş ortağı ile yola çıkıyoruz. Enerjisa’daki arkadaşlarımız Siemens gibi bir iş ortağı ile bütün bunları taçlandıran destekleyen KFW gibi bu konuları çok iyi takip eden güçlü bir finansman ortağı ile birlikte yola çıkıyoruz. Güçlü, uzun vadeli bir ortaklık bu.
       9.5 yıllara varan bir krediyi konuşuyoruz. Dolayısı ile burada birbirimize güven, projeye güvenmek ve yaptığımız işe güvenmek ve tabii ki ülkemize güvenmek çok önemli unsurlardır. Bunlara güvenerek yola çıkıyoruz.” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları