Home page
Haber Menüsü


Özilhan: Büyüme sürecine geçilmeli
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’nin kritik dönemi geçtiğini ve artık büyüme sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
İstanbul
AA
26 Aralık— Ekonomide istikrar için siyasette istikrarın şart olduğunu belirten Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, ekonomide koordinasyonun sağlanması için ilgili tüm birimlerin bir bakanlıkta toplanması gerektiğini ifade etti. Büyüme sürecine girilmesi gerektiğini belirten Özilhan, “Türkiye kritik dönemi geçti, dış piyasalarda güven sağlandı” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News "Türkiye: Sıradaki Rusya mı yoksa Arjantin mi?"
MSNBC News TÜSİAD: 2002'de Türkiye'ye yeni fırsat çıkacak
MSNBC News TÜSİAD: Siyasi reformlar yapılmalı
MSNBC News Özilhan: Olumlu rüzgar yakalandı
MSNBC News Denktaş'tan TÜSİAD'a tepki
MSNBC News Kıbrıs açıklaması TÜSİAD'ı böldü
MSNBC News TÜSİAD: Kıbrıs için tüm adımların Türkiye'den beklenmesi yanlış
MSNBC News TÜSİAD 'enflasyon muhasebesi' dedi
MSNBC News IMF: 2002'de büyüme % 4.1, enflasyon 46.4
MSNBC News JP Morgan: 2002'de büyüme % 2
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin artık büyüme sürecine girmesi gerektiğini belirten Özilhan, 11 Eylül’den sonra Türkiye’nin ABD’nin gözünde daha da önem kazandığını vurguladı.
       NTV - CNBC-e ortak yayınında Levent Oğuz’un sorularını yanıtlayan TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, 2001 yılını değerlendirdi ve gelecek yıla ilişkin mesajlar verdi. “2001 badireli bir yıl oldu” diyen Özilhan, herkesin bunalımdan fazlası ile nasibini aldığını söyledi. 2001’DE özelleştirmeye ilişkin hiçbir adım atılamadığını belirten Özilhan, ancak çok önemli kanunların Meclis’ten geçtiğini gelecek yıl bunların sonuçlarının alınacağını belirtti.
Özilhan’ın açıklamalarının tam metni

       Özilhan, “2001 çok sıkıntılı bir yıl. Herkes de bundan fazlasıyla nasibini aldı. Bundan nasibini almayan kamu sektörü var. Hükümetimizin açıkladığı gibi, kamu sektörümüzün de bundan pay alması gerekiyor” dedi.
TÜSİAD Raporu: Seçmenler iyi parti arıyor

       Özilhan, kamunun aşamalı olarak üretimden çekilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Hükümetteki koordinasyon eksikliğini istikrarsızlığın nedenlerinden biri olarak gösteren Tuncay Özilhan, şimdi liderlerin daha bilinçlendiği vurguladı.
       Özilhan, ekonomi ile ilgili bakanlıkların tek çatı altında altında toplanması gerektiğini yineledi. Türkiye’nin Arjantin’i geride bıraktığını söyleyen TÜSİAD Başkanı, “2002’ye daha umutlu girdiklerini, yeni yılda temel amacın büyüme olması gerektiğini belirtti.
TÜSİAD: Siyaset çözüm üretmeli

       Özilhan, “Türkiye 2001 yılında gerek dalgalı kur uygulaması, gerek ekonomide gösterdiği çaba ile Arjantin’den koptu” dedi.
       Arjantin’de halkın sokaklara döküldüğünü belirten Özilhan, “Bizim aile yapımız, geleneklerimiz buna müsait değil. Ancak Türkiye üzerindeki baskıyı kaldırmak lazım. Türkiye büyüme sürecine girmeli” dedi.
       
YAPISAL REFORMLARDA YOL ALINDI
       Özilhan, bu dönemde hükümet ve parlamentonun çok önemli görevleri yerine getirdiğini belirterek, “Muhteşem yapısal reformlarla ilgili değişiklikler yapıldı, devam ediyor. Bunlar tamamlanırken, ülke ekonomik sıkıntıdan çıkmak için birtakım ışıklar görmeye başladı” dedi. Özilhan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Başbakan Ecevit’in ABD’ye giderken elinin güçlü olmasında fayda bulunduğunu söyledi. ABD ziyareti öncesindeki sürenin çok önemli olduğunu vurgulayan Özilhan, “Programla ilgili birtakım çalışmaların yapılıp tamamlanmış olmasında fayda var” dedi.
       Ayrıca Türkiye’nin ABD’den birtakım istekleri olacağına da işaret eden Özilhan, şunları söyledi: “Türkiye hakikaten Afganistan savaşında çok dirayetli davrandı, proaktif davrandı ve açık seçik görüşlerini ortaya koydu ve doğru yaptı. Bunun yanında da tabii Türkiye’nin ekonomik olarak güçlenmesinde birtakım talepleri olacaktır. Bu da serbest ticaret olabilir. Biliyorsunuz AB ile Amerika arasında yapılan ticarette Türkiye Gümrük Birliği anlaşması olmasına rağmen gümrüksüz mal gönderemiyor. Orada bu kotaların açılması ve uygulamalar açısından faydalı olabilecek noktalar elde edilebilir diye düşünüyorum.”
       Özilhan, “İş güvencesi yasa tasarısına nasıl bakıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Oturup, o noktayı bir görüşmemiz, bakmamız lazım. Hakikaten iş güvencesi yasa tasarısında birtakım sıkıntılar vardı. Aşmak için çalışmalar da yapıldı. Dolayısıyla bir konsensus sağlanması lazım ve bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum” dedi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları