Home page
Haber Menüsü


Garanti-Osmanlı birleşmesi tamam
Garanti Bankası ile birleşen Osmanlı Bankası, 16 Aralık’tan itibaren Garanti markası altında çalışmaya başladı. Bu arada, Garanti Bankası, Osmanlı’nın ana ortağı Compagnie Ottamane hisselerini 310 milyon dolara Doğuş Holding’e satmayı kararlaştırdı.
İstanbul
AA
19 Aralık— Garanti Bankası ile birleşen Osmanlı Bankası, 16 Aralık’dan itibaren Garanti Bankası markası altında hizmet vermeye başladı.Osmanlı Bankası müşterilerine ait hesapların Garanti Bankası şubelerine devri, Ramazan Bayramı sırasında gerçekleştirildi. Osmanlı Bankası şubelerinin bayramın ilk günü olan 16 Aralık’dan itibaren Garanti Bankası markası altında hizmet vermeye başladığı, Osmanlı Bankası’nın internetteki sitesinde yer alan Garanti Bankası açıklamasıyla müşterilere duyuruldu.

   
 
       
   
MSNBC News Özen: Birleşme 14 Aralık'ta tamam
MSNBC News Hüsnü Akhan Garanti yönetiminde
MSNBC News Garanti-Osmanlı birleşmesine onay
MSNBC News Yapı Kredi'den 78, Garanti'den 74 trilyon kar
MSNBC News En beğenilen banka Garanti
MSNBC News Garanti'nin ortaklık yapısı değişti
MSNBC News Garanti ile Osmanlı birleşiyor
Internet Sites Garanti Bankası internet sitesi
Internet Sites Garanti Yatırım
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Birleşme sonrası yeni banka, 30 Eylül 2001 tarihi itibariyle toplam 15.8 katrilyon liralık aktif büyüklükle Türkiye’nin aktif büyüklük açısından en büyük özel bankası olurken, Ziraat Bankası’ndan sonra sektörün en büyük ikinci bankası haline geldi.
       
GARANTİ, DOĞUŞ’A HİSSE SATACAK
       Bu arada, Türkiye Garanti Bankası Yönetim Kurulu, bankanın yüzde 100 iştiraki Osmanlı Bankası’nın ana ortağı Compagnie Ottomane d’Investissement BV hisselerinin tamamını defter değeri olan 310 milyon dolar (yaklaşık 452.6 trilyon lira) karşılığında Doğuş Holding’e satma kararı aldı.
       Borsa’ya gönderilen Yönetim Kurulu kararına göre, satış bedelinin 125 milyon dolarlık kısmı peşin, bakiye tutarı satış tarihinden itibaren 24 ay içinde 75 milyon dolarlık kısmı döviz cinsinden, 110 milyon dolarlık kısmı 1 ABD Doları 1 milyon 437 bin lira hesabı ile TL’ye çevrilerek tahsili öngörülüyor.
       
SIKÇA SORULAN SORULAR
       Öte yandan, Garanti Bankası, birleşmeye ilişkin sıkça sorulan sorulara, internet sitesinde yanıt verdi.
       “Garanti Bankası ile Osmanlı Bankası’nın birleştirilmesi gerekli miydi? Bu birleşme neden daha önce gerçekleştirilmedi? Osmanlı Bankası’yla Körfezbank çok yakın zamanda birleştirilmişti; üç banka neden bir kerede birleştirilmedi?” sorusu şöyle yanıtlanıyor:
       “Doğuş Grubu, stratejik gelişim planlarını belirlemek üzere 1998 yılında gerçekleştirdiği toplantılarda önemli bir karar aldı ve finans sektöründeki kuruluşlarını uzun vadede “Garanti” markası altında birleştirmeyi hedefledi.
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bankalar Kanunu’na getirdiği uygulama yönetmeliğiyle bürokratik süreci kısaltarak, birleşmeler için kolay izin alınabilen bir ortam yarattı. Bu durum, Doğuş Grubu’nun 1998 yılında aldığı kararı daha hızlı hayata geçirmesini sağladı. Yalnız Türkiye değil, tüm dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Verimli çalışmak ve ölçek ekonomisine ulaşmak, giderek daha fazla önem kazanıyor. Doğuş Grubu’nun bu durumu görmezden gelmesi mümkün değildi. Bu doğrultuda, artan rekabet koşullarına, Grubun stratejisinden sapmadan uyum sağlanabilmesi için, Körfezbank ile Osmanlı Bankası’nın birleştirilmesi kararı hızlandırıldı. Ancak, bu karar alındığında, Garanti Bankası’nın IntesaBci ile görüşmeleri sürüyordu.
       Bu noktada, Garanti Bankası’na yönelik bir uygulamaya gidilmesi, görüşmeleri etkileyebilirdi. 11 Eylül’de Amerika’da meydana gelen olaylardan sonra dünyadaki durumun belirsizleşmesine paralel olarak, IntesaBci’nin yatırımlarını erteleme kararı alması üzerine, daha fazla zaman kaybedilmek istenmedi ve Garanti Bankası-Osmanlı Bankası birleşmesiyle ilgili çalışmalar da hızlandırıldı.”
       
TABELA BİRLEŞMESİ DEĞİL
       Garanti Bankası-Osmanlı Bankası birleşmesinin, bir “tabela birleşmesi” olup olmadığı, birleşmenin Garanti Bankası’nın bilançosunu nasıl etkileyeceği konusunda ise “Hayır. Birleşmeyle ilgili çalışmalar tamamlandığında, her iki bankanın müşterilerine eskisinden daha gelişmiş yeni hizmetler verebilecek tek bir banka ortaya çıkacak. Garanti Bankası, Osmanlı Bankası ile birleştiğinde, Türkiye’nin aktif büyüklük açısından en büyük özel bankası, Ziraat Bankası’ndan sonra sektörün en büyük ikinci bankası haline gelecek. Bunun yanı sıra, Osmanlı Bankası’nın PTT merkezleri, nakit yönetimi, menkul saklama gibi avantajları da Garanti Bankası’na güç katacak” deniliyor.
       Sitede, birleşme sebebiyle 1.388 Osmanlı Bankası personelinin yaklaşık yüzde 60’ının yeni oluşumda da görev alacağı, böylece birleşme öncesinde 5.490 çalışanı bulunan Garanti Bankası’nın birleşmeden sonra 6.034 kişilik kadrosuyla hizmet vereceği kaydedildi. Birleşme sonrasında, Garanti Bankası’nın yurt çapındaki şube sayısının, Çanakkale’de açılan yeni şube ile birlikte 292’ye ulaşacağı bildirildi.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları