Home page
Haber Menüsü


IMF İcra Direktörü Will Kiekens
 
Kiekens: Türkiye iyi yolda
 
Başbakan Bülent Ecevit, IMF Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Kiekens ile görüştü. Görüşmeyle ilgili açıklama yapılmadı. Kiekens, TOBB ziyaretinde ekonominin 2002’den itibaren büyümeye geçeceğini söyledi.
 
Ankara
CNBC-E
 
11 Aralık—  Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens, Başbakan Bülent Ecevit’i makamında ziyaret etti. Görüşmeyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Kiekens, Ecevit’le görüşmesinden önce, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, IMF’nin ekonominin gelecek yıl yeniden büyüme ivmesi kazanacağına inandığını bildirdi.

   
 
       
   
MSNBC News IMF, liderlerden 'taahhüt' isteyecek
MSNBC News DB, kredi için IMF'yi bekliyor
MSNBC News Derviş, Monako Zirvesi'ne katılacak
MSNBC News Stand-by ve gözden geçirme çalışması birleştiriliyor
MSNBC News IMF'ye "öncelikli eylemler" listesi
MSNBC News Kahkonen, resen emeklilik ve Telekom'u soruyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından açıklama yapılmazken, toplantıya katılan Devlet Bakanı Kemal Derviş, “Bir değerlendirme yapabilir misiniz?” şeklindeki soruya “Henüz erken” yanıtını verdi.
       Görüşmeye IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen ve IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk de katıldı.
       
KİEKENS: IMF 2002’DE BÜYÜMEYE İNANIYOR
       Kiekens, Ecevit’le görüşmesinden önce, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek yaklaşık yarım saat görüştü. Kiekens, burada yaptığı açıklamada, IMF’nin ekonominin gelecek yıl yeniden büyüme ivmesi kazanacağına inandığını bildirdi.
       Kiekens, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, görüşmede 3 konuyu ele aldıklarını belirterek, bunlardan birincisinin iç talebin yetersizliği, ikincisinin finansal yeniden yapılandırma, üçüncüsünün de vergi sisteminde yapılabilecek reformlar olduğunu söyledi.
       İcra Direktörü Kiekens, hükümetin başarılı uygulamaları sonucunda ekonomide iyiye doğru işaretler alınmakta olduğunu belirterek, özellikle kamu bankalarındaki yeniden yapılandırmanın son derece başarılı olduğunu ifade etti.
       Görüşmelerin şu anda zorluk çeken şirketlerin yeniden yapılandırılması konusunda yoğunlaştığını belirten Kiekens, görüşmelerinde vergi sisteminin nasıl geliştirileceğini konusunu da ele aldıklarını kaydetti.
       Willy Kiekens, ekonominin ihtiyacı olan yabancı doğrudan yatırımın arttırılması konusunda yapılabilecekler konusuna da değindiklerini bildirdi. İcra Direktörü Kiekens, IMF heyetiyle ekonomi yetkilileri arasında devam eden görüşmelerin gelecek haftaya kadar sonuçlandırılması konusunda ümitli olduklarını da sözlerine ekledi.
       
‘FİNANS KURULUŞLARINDAN DESTEK’
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’ye uluslararası finans kuruluşlarından destek gelebileceğini söyledi.
       Hisarcıklıoğlu, Kiekens’le görüşme sonrası açıklamasında, “Uluslarası finans kuruluşlarından destek gelebilecek. Ben bu konuda Kiekens’dan destek istedim” dedi.
       Hisarcıklıoğlu, “Bizim aramızda yok öyle bir şey. IMF ile hükümet arasında varsa onu da bilmemiz mümkün değil. Yanlız bugün sabah başbakan yardımcısı öyle birşey olmadığını ifade etti ama hükümet niyet mektubunu verecek herhalde” dedi.
       
EK KAYNAK
       Hisarcıklıoğlu, “Ek kaynak konusu gündeme geldi mi?” şeklindeki soruya da, “Hayır gelmedi” yanıtını verdi. Bir gazetecinin “Reel sektör paketi ile ilgili Kiekens yorumda bulundu mu?” sorusu üzerine, reel sektörün dinamik ve aktif olduğunu ve bu krizde ayakta durabildiği için reel sektörü tebrik ettiğini ve Türk reel sektörünün bu krizi aştıktan sonra önünün daha açık olduğunu ifade ettiğini kaydetti.
       Hisarcıklıoğlu, “Spekülatif amaçlı sıcak para girişini istemiyoruz. Yatırım yapacak yabancı sermayenin önünü açmamız lazım. Tabi bu yabancı sermayenin önünü açarken Türk sermayesinin de önünü açmış olacağız” dedi.
       
Kiekens İstanbul’a gidecek
       IMF Avrupa Bölgesi İcra Direktörü Willy Kiekens, yarın İstanbul’a gidecek. Kiekens, İstanbul’da reel sektör temsilcileriyle biraraya gelerek, reel sektörün sorunları konusunda görüşecek. Kiekens’in, perşembe günü İstanbul’daki temaslarını tamamlayarak Türkiye’den ayrılması bekleniyor.
       Bu arada, Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyetinin de haftasonunda Türkiye’den ayrılacakları kaydediliyor.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları