Home page
Haber Menüsü



Tim en erken 15 gün sonra gidebilir
Afganistan’daki operasyonda görevlendirilmek üzere bölgeye gönderilemesine karar verilen Türk birliğinin en erken 15 gün sonra yola çıkmasının planlandığı bildirildi.
Uğur Şefkat / Ankara
NTV
    6 Kasım —  90 kişilik özel birliğin Afganistan’a gidişinin; Taliban yönetimine muhalif Kuzey İttifakı’nın, içinde bulunduğu belirsizlik yüzünden gecikebileceği belirtiliyor. Ankara’daki askeri kaynaklar, özel birliğin Afganistan’a gidişinin 1 aya kadar uzayabileceğini belirtiyorlar.  

   
 
       
    MSNBC News Kutan: Operasyon derhal durmalı
MSNBC News Asker gönderme için ne demişlerdi?
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       
  CHP’nin feraseti
"Diyarbakır Misak-ı Milli sınırları içindedir ama Türkiye Ankara’dan idare edilir."
Verheugen’in Diyarbakır ziyaretine yönelik bu eleştiri kimden dersiniz? MHP’nin, BBP’nin, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün günahını almayın. Bu açıklama CHP’nin... Grupbaşkanvekili Haluk Koç herkesten önce davrandı ve demeci patlattı: "Kürdü, Çerkezi, Lazıyla Türkiye bir bütündür."
Yaşasın. İşte CHP’den beklenen feraset! Bir sorunun çözümüne somut katkı ancak bu kadar sağlanabilir. Kutlamak lazım... Kimi partililer, Kıbrıs tartışmaları sırasında gerçekleşen meşhur ATO toplantısına ülkücü, aydınlıkçı ittifakına CHP’nin yanlışlıkla katıldığını savunuyorlardı.
Haluk Koç’un bu son demeci ortada hiç bir yanlışlık olmadığını gösteriyor. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, sorunların barışçı çözümü konusunda ne kadar samimiyetsizse, "teröre karşıyız" açıklamaları ne kadar gerçek dışıysa, Haluk Koç ve dolayısıyla CHP’nin görüşleri de barışçı çözümden o kadar uzak.
Birilerinin terörü yeniden canlandırmaya çalıştığı, atılan önemli adımları suistimal etmeye çalıştığı bir dönemde, sosyal demokrat bir partinin herhalde "Türkiye bir bütündür"den başka söyleyecek sözü de olmalı.
CHP yönetimi "Medya bizi AB'ye karşı, tutucu bir parti gibi göstermeye çalışıyor" diye şikayet etmekte ne kadar haklı, takdiri sizin.
Afganistan harekatı kapsamında bu ülkede görev yapacak 90 kişilik özel harekat grubunun hareket hazırlıklarının en erken 15 günde tamamlanabileceği bildirildi. Grubun alacağı görevle ilgili hem diplomatik hem de askeri alandaki temaslar devam ediyor. Öncü birliğin ise Kuzey Afganistan’a henüz gitmediği öğrenildi.
       Diplomatik ve askeri çevrelerde yapılan değerlendirmeler, Türk askerinin bölgeye gidişinin 15 günden önce olmayacağını gösteriyor. Bunun nedeni ise kuzey Afganistan’da gerçekleştirilecek harekatın planlamasının bitmemesi olarak gösteriliyor.
       Kuzey Afgnasitan’daki durumun netleşmemesi ve özellikle Mezar-ı Şerif’in Kuzey İttifakı’nın eline geçmemesi yüzünden özel kuvvetlerin Afganistan’a gidişinin daha da uzayabileceği kaydediliyor.
       
GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
Sezer: ABD’nin isteği üzerine asker gönderiyoruz

       NTV’ye bilgi veren çevreler, bir yandan Afganistan’a asker vereceğini deklare eden ülkelerle, diğer yandan da Kuzey İttifakı’nın önde gelenleriyle temasların sürdüğüne dikkat çekiyorlar. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aydemir Erman’ın şu anda kuzey Afganistan’da yerel liderlerle görüştüğü ve Türk askerinin alacağı görevin siyasi altyapısını hazırladığı belirtiliyor.


       
TEHLİKELİ OLABİLİR
       Türkiye’nin beklentisi Mezar-ı Şerif kentinin ittifak güçlerinin eline geçmesi yolunda. Kuzey İttifak güçlerinin dar bir alanda sıkışmaları nedeniyle, buraya gönderilecek çok sayıda ittifak askerinin büyük risk altına gireceği belirtiliyor. Mezar-ı Şerif’in alınmasıyla alanın rahatlayacağı ifade ediliyor. Yine bölgede etkin bir üs kurulamaması ve harekatın kimin, hangi ülkenin komutası altında yapılacağının da henüz saptanmaması hareketi geciktiren unsurlar arasında sayılıyor.

Bordo Bereliler İnteraktif
       Ankara’daki kaynaklar, Kuzey Afganistan’daki belirsizliğin devam etmesi durumunda Türk askerinin Özbekistan’da bekletileceğini belirtiyorlar.
       
İRTİBAT TİMİ BELİRLEYECEK

       Bu arada Kuzey Afganistan’daki belirsizliğin sona ermesiyle bir irtibat timinin bölgeye gideceği ve 90 kişilik özel kuvvetin konuşlanacağı yeri belirleyeceği öğrenildi. Bir kurmay albayın komutasında bölgede araştırmalar yapacak olan irtibat timi, asıl birliğin konuşlanacağı yeri belirleyecek ve intikalleri sırasında orada olacak. İrtibat timi, asıl birliği karşıladıktan sonra geri dönecek.
Türkiye Afganistan’a asker gönderiyor

ASIL GÖREV EĞİTİM
       Türk özel kuvvet taburunun görev tanımı “eğitim” olarak çiziliyor. Ancak askeri çevrelerdeki planlamalar, yerel şartlar kaçınılmaz hale getirirse, Türk taburunun da operasyonlara girebileceği şekilde yapılıyor. Savaş şartlarının önceden öngörülmeyecek bir takım gelişmelere yol açabileceği peşinen kabul edilmiş durumda.
       
 
       
    MSNBC News ABD Türkiye'nin desteğinden memnun
MSNBC News Rumsfeld: Türkiye bizi hep destekler
MSNBC News Türkiye barış gücünde görev alabilir
MSNBC News ‘Türkiye barış gücüne genelde sıcak’
MSNBC News AKP'den asker göndermeye tepki
MSNBC News Sezer: ABD ile ilişkileri geliştirmek istiyoruz
MSNBC News Yücelen: Afgan vekaleti hükümetin
MSNBC News Demirel: Afgan kararı hukuki
MSNBC News Yılmaz: Afgan kararı Türkiye'nin hayrına
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları