Home page
Haber Menüsü


FP’li Malkoç: Karara uyacağız
Anayasa Mahkemesi’nin FP’nin kapatılmasıyla ilgili kararına her kesimden tepki geliyor. NTV’de Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan FP Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç bu karara uymak durumundayız. Ancak bu karara Türk toplumu ne der bilemiyorum” dedi.
Ankara
22 Haziran— Son bir haftada herkesin FP’nin kapatılması konusunda hassasiyetlerini dile getiren Şeref Malkoç , bu girişimlerin Anayas mahkemesin fazla etkilemediğini söyledi. Malkoç partinizin içinde sine-i millet tartışmaları vardı, bu biraz daha alevlenecek sorusunu yanıtlamadı. Aktaş’ın sorularını yanıtlayan Malkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

   
 
       
    MSNBC News Ecevit: Kapatılmasına üzüldüm
MSNBC News Uras: FP partiler mezarlığında
MSNBC News FP'li Doğan: Türk milleti sağolsun
MSNBC News Ilıcak: Demokrasi açısından üzüldüm
MSNBC News AB: Gerekçeli kararı bekliyoruz
MSNBC News MHP'li Çetin: Ülke için iyi olmamıştır
MSNBC News DYP'li Gönül: Tasvip etmiyoruz
MSNBC News FP'li Malkoç: Karara uyacağız
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Anayasa Mahkemesi’nin kararları kesindir tabi. Bütün yasama yürütme yargı organlarını bağlar. FP olarak biz de buna riayet etmek durumundayız. Ancak özellikle son bir haftada Türk kamuoyunun, medyasıyla, aydınıyla, halkıyla ve toplumun bütün sosyal kesimleriyle bir talebi vardı. Tabi Anayasa Mahkemesini çok fazla etkilemedi bu düşünce. Açıkça ifade ediyoruz, söylüyoruz ki bu karara uymak durumundayız. Ancak bu karara Türk toplumu nasıl saygı gösterir veya saygı gösterir mi göstermez mi bilmiyorum.”
       
FP ŞAHİN: TÜRKİYE’NİN İMAJINI ETKİLECEK
       NTV Parlamento muhabiri Tülay Ağaoğlu ise Ankara’da FP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin’le kapatma konusunda görüşlerini aldı. Şahin, Ağaoğlu’nun, ‘parti odak olma nedeniyle kapatıldı, nasıl karşılıyorsunuz?’ sorusuna karşılık şunları söyledi:
       “Önce Türkiye’ye böyle bir kapatma kararının hiçbir faydası olmadığını düşünüyorum. Özellikle Türkiye’nin Batı’da ve dünyada imajını olumsuz etkileyeceği endişesini taşıyorum. Hangi sebeple kapatılırsa kapatılsın ben bu davanın savunma hazırlıkları içerisinde yer almış, hem yazılı hem sözlü savunması aşamısında görev üstlenmiş bir hukukçuyum, milletvekiliyim.
       Biraz önce açıklanan kısa kararda FP’nin laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline geldiği iddasıyla işte kapatıldı. İki milletvekili, milletvekilliğinin düşürülmesine ve toplamda eski milletvekiliyle beraber 5 milletvekilini de 5 yıl süreyle siyaset yasağının getirilmesinin.
       Şimdi dosya kapsamını iyi bildiğim için, Nazlı Ilıcak, sadece konuşmalarıdır. Parlamentodaki konuşmalarıdır veya dışırda yapmış olduğu konuşmalar. Bekir Sobacı’nın yine seçim konuşmalarıdır. O bakımdan şimdi tabi şu çok çok tartışılacak, belki Türkiye’nin geleceğinde insanlar siyasiler fikirlerini ve düşüncelerini açıklarlarsa siyaset yapabilirler.
       Yani bir siyasinin bir tek bana göre serveti vardır. O da ağzındaki dilidir. Çünkü dille siyaset yapılır. Ben hem Nazlı Hanım’ın hem Sayın Sobacı’nın davada delil olarak kullanılan delillerini dün akşam yeniden hepsini birlikte okudum. Tekrar hatırlıyorum. Bir siyasi partiyi laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline getirebilecek nitelikte veriler olduğu kanaatinde değilim ve kaldı ki bu arkadaşlarımızın milletvekiliği düştüğünde, yani normal vatandaş seviyesine geldiğinde bu konuşmalarından dolayı haklarında bir tahkibatla açılmayacağını veya hüküm de giymeyeceklerini düşünmüyorum. Mesela bir örnek vereyim. Millet 5 yıl süreyle kendisine siyaset yasağı getirilen Sayın Ramazan Yenidede, eski Denizli milletvekilidir. Kendisine 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilmiştir. Sayın Ramazan Yenidede’nin TBMM’de hemen şurada bir basın toplantısındaki konuşması delildir. Bir o konuşması sebebiyle milletvekilliği düşürülmüştür. Ve ben gayet iyi biliyorum ki o konuşma sebebiyle milletvekilliği sıfatından arındıktan sonra Ramazan Yenidede, Ankara DGM’de yargılandı. O konuşmadan dolayı beraat etti. Şimdi düşünebiliyor musunuz, bir şahıs bir konuşma yapmış, o konuşmadan dolayı yargılanmış ve beraat etmiş. Beraat ettiği bu konuşmadan dolayı kendisine Anayasa Mahkemesi 5 yıl süreyle sisayet yasağı getiriyor. Ben bütün bu hususları kamuoyunun takdirine bırakıyorum, hukuk çevrelerinin takdirine bırakıyorum. Bu çok çok tartışılacak. Ama ben böyle bir kapatmanın Türkiye’ye sıkıntıdan başka bir şey getirmeyeceğini düşünüyorum.”
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları