| | | Bu arada, gazetecilerin sorularını yanıtlayan FPli bazı milletvekilleri kapatma kararına üzüldüklerini, ancak büyük bir tabanı olan hareketin yeni parti kurarak yoluna devam edeceğini belirttiler. FPden sonra birkaç parti çıkacağı ve milletvekillerinin de bu partilere dağılacağı yolundaki spekülasyonları, Birlik-beraberlik bozulmaz, bekleyip göreceğiz diye yanıtlayan FPliler, iktidar partilerini de Anayasa değişikliğini geciktirmekle eleştirdiler.
Milletvekilliği düşürülen Nazlı Ilıcak ise karara kendisi açısından değil ama demokrasi açısından üzüldüğünü söyledi. Kendisiyle birlikte Bekir Sobacı ve Merve Kavakçının eylemleri nedeniyle bir partinin kapatılmasının kabul edilemeyeceğini savunan Ilıcak, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener gibi milletvekillerinin bu harekete devam edeceklerini ve memlekete hizmet edebileceklerini söyledi.
DİLEKLE OLMAZ
FP İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesinin kapatma kararından sonra Anayasada öngörülen ara seçim için 18 milletvekilliğinin daha boşalması gerektiğini söyledi. Başbakan Bülent Ecevit ve hükümet ortaklarının FPnin kapatılmaması dileğinde bulunduğunu anlatan Şahin, Ancak bu iş dilekle olmaz şeklinde konuştu. Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanının göreve seçildiğinde Anayasa ve yasaları uygulamakla görevli oldukları yönünde açıklamalar yaptığını anlatan Şahin, Daha önce Anayasa değişikliği yapılmış olsaydı bu olmayacaktı. Karar verilme aşamasında birtakım çırpınışlar fayda vermez dedi.
Mehmet Ali Şahin, mevcut Anayasa ve yasalara göre FPnin kapatılmasının mümkün olmayacağı görüşünde olduğunu da dile getirdi. | |