Home page
Haber Menüsü


Şehitler uğurlandı  
Malatya yakınlarında önceki gün düşen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Casa tipi bir askeri ulaştırma uçağında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.  
   
 
 
   
Malatya/Ankara
NTV-MSNBC
 
    18 Mayıs —  Kazada şehit düşen 34 askerden 3’ünün cenazesi önceki gün memleketlerinde toprağa verildi. 21 şehidin cenazesi ise dün 13 il ve 7 ilçede yapılacak törenlerle defnedildi. 9 şehit için de Ankara’da tören düzenlendi. Kocatepe Camii’nde saat 16.45’te düzenlenen törene şehitlerin yakınları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları, generaller, çeşitli rütbelerdeki askerler ve diğer yetkililer katıldı.  

   
 
       
    MSNBC News Yine Casa kazası: 4 ölü
MSNBC News Casa'ların üretimi sürüyor
MSNBC News Askeri uçak nasıl düştü?
MSNBC News TAI: Spekülatif sonuçlar çıkarmayın
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  9 şehit, Kocatepe Camii’nde gerçekleştirilen törenin ardından, Cebeci Askeri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine, şehitlerin aileleri, yakınları ile Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Erol Tutal, bazı üst rütbeli subaylar ve çok sayıda da vatandaş katıldı.
        Şehitliğe getirilişi sırasında cenazeler, vatandaşlar tarafından alkışlar ve tekbirlerle karşılandı. Bu sırada bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı ve fenalık geçirdi. Törende, şehitlerin naaşları önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit yakınları ve vatandaşlar şehitliğe alındı. Kuranıkerim okunması ve Türkçe anlamının söylenmesinin ardından namaz sureleri okundu. Ankara Müftüsü Hüseyin Çınar şehitler için dua ettikten sonra, şehitler için 3 pare saygı atışı yapıldı. Daha sonra şehitler tabutları ile sırayla defnedildi. Defin sırasında şehitlerin ailelerine, Korgeneral Erol Tutal’ın imzasını taşıyan “Muhterem Şehit Ailesi, vatan uğruna şehit düşen evladımızın, milletimizin kalbine gömüldüğünü ve orada ebediyen yaşayacağını biliniz. Yüce milletimizin onunla iftihar ettiğini unutmayınız” yazısının bulunduğu kutu içinde Türk Bayrağı, şehitlerin resimleri ve belgeleri teslim edildi. Defin sırasında da fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Cenazeler defnedilirken şehit yakınları, megafonla “Dua edin, ağlamayın” diye uyarıldı. Basın mensuplarının şehitliğe alınmadığı tören sırasında, çevrede özel timler geniş güvenlik önlemi aldı.
       Ahmet Necdet Sezer, göreve geldiği 16 Mayıs 2000’den beri cumhurbaşkanı sıfatı ile ilk kez bir cenaze törenine katıldı.
       
Askeri uçak nasıl düştü?

       
CENAZE TÖRENLERİ
       Şehit personelin toprağa verildikleri il ve ilçeler şöyle:
* ANKARA: Hava Binbaşı Lütfü Ceylan Kara, Pilot Yüzbaşı Murat Erdeveci, Kara Pilot Yüzbaşı Yılmaz Tekgül, Kara Pilot Üsteğmen Levent Şahin, İstihkam Kıdemli Başçavuş Ümit Başaran, Muhabere Kıdemli Üstçavuş Zeki Çınar, Personel Kıdemli Üstçavuş Sudi Doruk, Hava Uçak Bakım Üstçavuş Zahit Çelik, Hava Er Nedim Akyol
* POLATLI/ANKARA: Piyade Kıdemli Üstçavuş Turan Kalın
* İSTANBUL: Kara Pilot Üsteğmen Mahir Turan, Ulaştırma Er Mutlu Kaymakçı
* İZMİR: Piyade Yüzbaşı Hakan Bizrelli, Piyade Çavuş Bülent Haluk Demir, Muhabere Çavuş İsa Türkmen, Piyade Er Aydın Uçar
* BİGADİÇ/BALIKESİR: Piyade Başçavuş Halil Helvacıoğlu
* NİĞDE: İstihkam Başçavuş Nadir Türkmen, Piyade Uzman Çavuş Ersin Bartan
* ADANA/OSMANİYE: Muhabere Başçavuş Mikail Altıntaş
* MİLAS/MUĞLA: Sağlık Başçavuş Hasan Ersoy
* TOKAT: Hava Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden
* ELAZIĞ: Hava Kıdemli Üstçavuş Ebubekir Çakıcı
* KAYSERİ: Piyade Üstçavuş Mahmut Öner
* AFYON: Hava Uçak Bakım Üstçavuş Saadetin Boy
* BALIKESİR: Jandarma Hava Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan, Jandarma Hava Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk
* MERZİFON/AMASYA: Piyade Er Halit Güney
* DEVREK/KASTAMONU: Hava Er Mehmet Ali Karabudak
* KONYA: Hava Er Şefik Ayaydın
* ÇARDAK/DENİZLİ: Hava Er Atakan Caran.
       
BUGÜNKÜ TÖRENLER
       Şehit Astsubay Hasan Ersoy (33), Yatağan Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenden sonra Bağyaka Köyü’ndeki köy mezarlığına defnedildi.
       Şehit Ersoy’un cenaze törenine, ailesi, yakınları, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Muğla milletvekilleri İbrahim Yazıcı ve Hasan Özyer, Yatağan Kaymakamı Mehmet Okur, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Işık, Muğla Jandarma Alay Komutanı Albay Recep Onur, Muğla Emniyet Müdürü Muhittin Yegül, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
        Törende şehit Astsubay’ın annesi Hümayun Ersoy ve kardeşi Avukat Savaş Ersoy, güçlükle teskin edilirken, yakınları ve cenaze törenine katılanlar gözyaşlarına boğuldular. Törende Şehit Ersoy anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra özgeçmişi anlatıldı. Şehit Ersoy’un naaşı, daha sonra askeri kortej eşliğinde Bağyaka Köyü’ne götürülerek toprağa verildi.
       Şehit Hava Er Atakan Caran, Denizli’nin Bekilli İlçesi’ne bağlı Kutlubey Beldesi’nde toprağa verildi.
        Diyarbakır’da tamamladığı askerlik görevinin ardından tezkere alıp memleketi Denizli’ye dönerken Malatya’da uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Er Caran için, Kutlubey pazar yerinde düzenlenen törene Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, Denizli 11. Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Kemal Ay, Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören, şehit ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
       Vali Göksu, törende yaptığı konuşmada, 34 askerin şehit düşmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Gerekirse bu memleketi korumak için Atakan gibi hepimiz şehit olmaya hazırız” diyen Göksu, Atakan Caran’ın isminin bir okula veya sağlık ocağına verilerek ölümsüzleştirileceğini kaydetti.
       Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Ay da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en seçkin evlatlarını şehit verdiğini bildirerek, “Milletin başı sağ olsun. Ölenlerin çoğunu yakından tanıyorum. Mukadderatları böyleymiş” diye konuştu.
        Tören sırasında, şehit babası, kalp hastası olan Abdullah Caran, fenalaşınca, alanda bulundurulan ambulansta tedavi edildi. Şehit Er’in naaşı daha sonra belde mezarlığında toprağa verildi.
       Şehit Piyade Üstçavuş Mahmut Öner, Kayseri Kartal Şehitliği’nde törenle toprağa verildi.
       Hunat Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, Şehit Üstçavuş Mahmut Öner’in yakınları, Vali Nihat Canpolat, Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut ve Sevgi Esen, Garnizon Komutanı Tümgeneral Süleyman Arıkan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ömer İnak, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Reha Taşkesen, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Emniyet Müdürü Bekir Tanrıkulu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
        Kayseri Müftüsü Necmettin Nursaçan, törende yaptığı konuşmada, vatanın ölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren kahraman Mehmetçik’in, herkesin gönlünde sonsuza kadar yaşayacağını söyledi. Şehit Üstçavuş Mahmut Öner’in kısa süre sonra evlenmeyi planladığı nişanlısı Nurcihan Türk’ün, bayrağa sarılı tabuta karanfil koyması, törende bulunanları duygulandırdı.
        Baba Ahmet Öner de, oğlunun tabutunun başına gelerek, “Gencecik yavrum bu vatana feda olsun” diyerek gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazından sonra, Şehit Piyade Üstçavuş Mahmut Öner’in naaşı, bir süre bando eşliğinde askerler ve vatandaşlar tarafından taşındıktan sonra, Kartal Şehitliği’nde toprağa verildi. Törene katılan bazı subay, astsubay ve vatandaşların bir çoğunun da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
       Şehit Kara Pilot Üsteğmen Mahir Turan ile Şehit Ulaştırma Er Mutlu Kaymakçı, düzenlenen askeri törenin ardından İstanbul Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.
        Levent Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, şehitlerin Türk Bayrağı’na sarılı naaşları, bir süre eller üzerinde taşındı. Daha sonra top arabasına konulan ve bir süre de askeri bando eşliğinde taşınan şehit cenazeleri, ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze töreninde, Kara Pilot Üsteğmen Mahir Turan’ın annesi Hakime ve babası Fahri Turan, oğullarının tabutuna sarılarak uzun süre ağladılar.
       Tören sırasında, İstanbul Valisi Erol Çakır ile Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Korgeneral Attila Kurtaran, şehitlerin ailelerine taziyede bulundu.
       Cenaze törenine, şehit Üsteğmen Turan’ın ailesi ve yakınları, şehit er Kaymakçı’nın annesi Sadiye, babası Sefer ile nişanlısı Nilüfer Duyar, MHP İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, ANAP İstanbul Milletvekili Sühan Özkan, Kuzey Saha Deniz Komutanı Koramiral Özden Örnek, 3. Kolordu ve Batı Garnizon Komutanı Korgeneral Hüseyin Göksu, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Gafur Aksu ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
       Şehit olan 4 İzmirli asker için, Karşıyaka Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii’nde tören düzenlendi. Cenaze törenine, şehitlerin ailesi, yakınları, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanı Orgeneral Tamer Akbaş, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Taner Uzunay, Hava Kuvvetleri Eğitim Komutanı Korgeneral Batmaz Dandin, Özel Kuvvetler Birliği’nden binbaşı eşliğinde bir grup, DYP İzmir Milletvekili Yıldırım Ulupınar, MHP İzmir Miletvekili Yusuf Kırkpınar ve çok sayıda yurttaş katıldı.
       Cenaze töreninde, Şehit Yüzbaşı Hakan Bizrenli‘nin eşi Şefika Bizrenli, tabutun üzerine kırmızı tüle sarılı çiçekler bıraktı. Çiçek buketinde, “Bir çiçek gibi saf ve bembeyaz aşkımızın bize ömür boyu nefes vermesi dileğimle, sevgilerimle öpüyorum. Seni çok seviyorum. Aşkım” yazısı dikkat çekti.
       Şehit Muhabere Çavuş İsa Türkmen‘in eşi Nurşen Türkmen’in ise tabutun başında güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Karşıyaka Müftüsü Nadir Kuru’nun kıldırdığı cenaze namazında, Şehit Er Haluk Demir‘in ablası Yeşim Demir, babası Şeref Demir ile birlikte ön saflarda durdu. Şehit Er Aydın Uçar‘ın babası Hasan ve kardeşi Fatih’in de ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi.
        Cenaze namazından sonra şehitler için dualar edildi. Daha sonra tekbirler eşliğinde şehitler omuzlara alınarak, top arabasına götürüldü. Askerler ve cenazeye katılanlar, 4 şehidin bulunduğu top arabasıyla bir süre yürüdüler. Yürüyüşün ardından, Hakan Bizrenli’nin cenazesi Karşıyaka’nın Ören beldesine, İsa Türkmen’in cenazesi de Kemalpaşa ilçesine gönderilmek üzere özel ambulanslara bindirilirken, Haluk Demir ve Aydın Uçar’ın cenazeleri, askeri cenaze arabasıyla Kadifekale Şehitliği’ne gönderildi.
       Şehit Piyade Kıdemli Üstçavuş Turan Kalın, Ankara’nın Polatlı ilçesinde toprağa verildi.
       Şehit Kalın’ın cenazesi konvoy eşliğinde, Şentepe Mahalesi’ndeki evinin önüne getirildi. Şehit Üstçavuş’un annesi Müyesser, babası Erdoğan ve eşi Esma Kalın, tabuta sarılarak sinir krizi geçirdiler. Daha sonra evinden alınan şehit Uzun’un cenazesi, Çarşı Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, Polatlı Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
        Şehit Kalın’ın, Sena adında 5 yaşında bir kızının olduğu öğrenildi.
       Şehit Piyade Er Halit Güney, Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde toprağa verildi.
       Cenazesi dün akşam ilçeye getirilen şehit er için Medreseönü Camisi’nde tören düzenlendi. Daha sonra top arabasına konulan cenaze, Belediye Bandosu eşliğinde Merzifon Hava Şehitleri Mezarlığı’na getirildi.
        Törene, Amasya Valisi Hüseyin Poroy, Ankara 1. Tümen Komutanı Tümgeneral Ergün Saygın, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rıdvan Ulugüler, Amasya Emniyet Müdürü Metin Hatipoğlu, Amasya Jandarma Alay Komutanı Albay Adil Boğakaptan, Merzifon Kaymakamı Ahmet Mahiroğlu, Belediye Başkanı Cahit Toprak, şehit erin yakınları ve vatandaşlar katıldı.
       Cenazenin toprağa verilmesinden sonra, şehit erin babası Hüseyin Güney’e Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Ulugüler tarafından naaşın üzerindeki Türk Bayrağı sunuldu.
       Şehit Hava Kıdemli Üstçavuş Ebubekir Çakıcı, Elazığ’da toprağa verildi.
        Çakıcı’nın cenazesi, Elazığ Asker Hastanesi morgundan alınarak İzzetpaşa Camisi’ne getirildi. Burada düzenen törene, Elazığ Valisi Osman Aydın, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Kocaeli Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Elazığ Emniyet Müdürü Salih Atilla Germiyanlıoğlu, askeri yetkililer, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.
        Kılınan cenaze namazının ardından, şehit Çakıcı’nın cenazesi, Harput Mezarlığı’nda toprağa verildi.
       Şehit İstahkam Başçavuş Nadir Türkmen ve Piyade Uzman Çavuş Ersin Bartan Niğde’de toprağa verildi.
       Dışarı Cami’de düzenlenen cenaze törenine, Şehit İstihkam Başçavuş Nadir Türkmen ve Piyade Uzman Çavuş Ersin Bartan’ın yakınları, Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tahsin Baltacıoğlu, Niğde Alay Komutanı Albay Ali Kiraz, Belediye Başkanı Mümin İnan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
        Özel kuvvetler Hava Grup Komutanlığı’nda görevli Kara Pilot Üsteğmen İmdat Temizkan, törende, şehitlerin kanlarıyla bayrağa rengini verdiklerini, canlarıyla da toprağı vatan yaptıklarını kaydetti. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı her türlü saldırıda canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını belirten Üsteğmen Temizkan, şöyle konuştu:
        “Aziz şehitlerimiz, sizler kanınızı ve canınızı vererek Allah katındaki en büyük rütbe olan şehitlik mertebesine ulaştınız. Sevgili şehit aileleri, sizleri böyle kahraman evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyor ve acınızı paylaşıyoruz. Unutmayınız ki, bu toprağı vatan yapanlar, albayrağa rengini verenler şehitlerimizdir. Bu topraklar üzerinde şan ve şerefle yaşıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Her yanı şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın ebediyen Türk yurdu olarak kalacağından kimsenin kuşkusu olmasın.”
       Kılınan namazın ardından Şehit İstihkam Başçavuş Nadir Türkmen’in naaşı Niğde Şehitliği’nde, Şehit Uzman Çavuş Ersin Bartan’ın naaşı da doğum yeri Niğde’nin Çamardı İlçesi’ne bağlı Orhaniye Köyü’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi. Tören sırasında, Şehit Uzman Çavuş Ersin Bartan’ın annesi Sultan ve babası Kerim Bartan fenalık geçirdiler.
       Jandarma Hava Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan, Piyade Başçavuş Halil Helvacıoğlu ve Jandarma Hava Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk için Balıkesir’de askeri tören düzenlendi.
       Askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’na dün getirilen ve Balıkesir Askeri Hastanesi’ne morguna kaldırılan şehitlerin cenazeleri öğle saatlerinde morgdan alınarak askeri ambulanslarla Zağanospaşa Camisi’ne getirildiler. Şehitler için, öğleyin kılınan cenaze namazından sonra askeri tören düzenlendi.
        Törene şehitlerin aileleri, yakınları, Balıkesir Valisi Utku Acun, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Sefer Öztürk, askeri ve sivil yetkililerle bin dolayında vatandaş katıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Mustafa Kutlu, şehitliğin en yüce mertebe olduğunu, üç Mehmetçiğin bu mertebeye ulaştığını belirterek, “Ne mutlu şehitlerimize, ne mutlu ailelerine... Türk Milletinin ve Balıkesirlilerin başı sağ olsun” dedi.
        Şehit yakınlarının gözyaşlarına boğulduğu tören sırasında baygınlık geçiren, Jandarma Hava Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan’ın yeğeni Nursel Gürleyen, ambulansla Balıkesir Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Törenin ardından, top arabalarına konularak, kalabalık grup eşliğinde Alihikmet Meydanı’na getirilen şehitlerin Bayrağa sarılı naaşları, askeri ambulanslara konuldu. Şehitlerden Jandarma Hava Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan’ın cenazesi, Balıkesir Asri Mezarlığı’nda bulunan Askeri Şehitlik’e defnedildi.
       Jandarma Hava Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk’ün cenazesi, toprağa verilmek üzere Balya İlçesi’ne bağlı Kayalar Köyü’ne, Piyade Astsubay Başçavuş Halil Helvacıoğlu’nun cenazesi ise Bigadiç İlçesi’ne gönderildi.
       Şehit Hava Uçak Bakım Üstçavuş Saadettin Boy‘un cenazesi, Afyon’un İhsaniye ilçesinde toprağa verildi.
        Şehit Üstçavuş Sadettin Boy için İhsaniye’de düzenlenen törene, Şehit Boy’un ailesi, yakınları, Afyon Valisi Ahmet Özyurt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rıza Bülbül, Afyon Belediye Başkanı Hayrettin Barut, İhsaniye Kaymakam Vekili Mehmet Ali Özkan, milletvekilleri Abdülkadir Akça ve Müjdat Kayayerli katıldı.
        Kılınan cenaze namazının ardından, Şehit Üstçavuş Sadettin Boy’un cenazesi, ilçeye bağlı Muratlar köyünde toprağa verildi.
       
İLK TÖRENLER
       Şehit piyade üstçavuş Yılmaz Aydın, doğum yeri Nevşehir’in Kozaklı İlçesi’ne bağlı Karahasanlı Beldesi’nde, Şehit piyade er Erdal Şimşek de doğum yeri Kırşehir’in Akpınar İlçesi’ne bağlı Himmetuşağı Köyü’nde önceki gün toprağa verildi. Şehit Piyade Üsteğmen Yılmaz Gülhan’ın cenazesi memleketi Çankırı’nın Eldivan ilçesi’nde defnedildi.
       Şehit Muhabere Başçavuş Mikail Altıntaş, Osmaniye’de düzenlenen törenle toprağa verildi.
        Başçavuş Altıntaş için Garnizon Komutanlığı’nda düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Osmaniye Valisi İsmail Fırat, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Ahmet Turan Yılmaz, Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat, Emniyet Müdürü Zekeriya Balkar ile askeri ve mülki erkan katıldı.
       Kurmay Yarbay Adem Kaya, törende yaptığı konuşmada, şehit ailelerine yalnız olmadıklarını belirterek, “Biz, sizin yanınızdayız. Üzülmeyin, vatan sağolsun. Biz de bu vatan ve millet için şehit olmaya hazırız” dedi. Tören sırasında, şehit Başçavuş’un eşi Nuray ile babası Müslüm, tabuta sarılarak fenalık geçirdiler. Baba Müslüm Altıntaş, oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendiğini belirterek, “Oğlum, 9 ay önce ölen annesi Züleyha’nın mezarını yaptırmak amacıyla Osmaniye’ye gelmek için yola çıkmıştı” dedi.
        Buradaki törenin ardından Büyük Cami’ye getirilen şehidin cenazesi, kılınan namazdan sonra, Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.
       Ordu Donatım Çavuş Haluk Demir ile Piyade Er Aydın Uçar, İzmir Kadifekale Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.
       Şehitlikteki törene, şehit askerler Demir ve Uçar’ın ailesi, yakınları, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Taner Uzunay, Vali Yardımcısı Mehmet Baydar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ile vatandaşlar katıldı.
        Törende, şehitlerin cenazeleri, okunan dualarla defnedildi. Bu sırada saygı atışı yapıldı. Cenazelerin sarılı olduğu Türk bayrakları da Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Taner Uzunay tarafından, Şehit Haluk Demir’in babası Şeref Demir ile Şehit Aydın Uçar’ın kardeşi Fatih Uçar’a teslim edildi.
        İzmir Valiliği Türk Dünyası Hizmetleri Koordinatörü Fadil Ünal, İzmir Türk Birliği Dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu 35 kuruluş adına, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Ege Ordu Komutanı Çetin Doğan’a 34 askerin şehit olmasından duyulan üzüntünün dile getirildiği birer mesaj gönderdi. Mesajda, şöyle denildi:
       “Büyük Atatürk’ün aziz hatırası, demokratik laik bir sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yüce milletimizin birliği şehitler yadigarı güzel yurdumuzun bütünlüğünün teminatı, gözbebeğimiz aziz ordumuzun ve şehitlerimizin ailelerinin acılarını paylaşıyor, yüce milletimize başsağlığı, şehitlerimize yüce tanrıdan rahmet dileriz.”
       Jandarma Hava Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk, memleketi olan Balıkesir’in Balya İlçesi’ne bağlı Kayalar Köyü’nde toprağa verildi. Şehit Astsubay Çavuş Öztürk’ün naaşı, Balıkesir’de düzenlenen askeri törenin ardından ambulansla memleketi olan Balya’ya bağlı Kayalar Köyü’ne getirildi. Buradaki törene Şehit Astsubay’ın ailesi, yakınları, Vali Yardımcısı Mehmet Gürsoy, Kaymakam Osman Altın, Özel Kuvvetler Birliği’nden Binbaşı Kamil Keser ile vatandaşlar katıldı.
        Şehit Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk’ün naaşı, köy mezarlığında toprağa verildi.
       Hava Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden, memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Şehit Mehmet Özden’in cenazesi, Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi morgundan alınarak Tokat Alipaşa Camii’ne getirildi.
        Şehit Özden’in kardeşi Üsteğmen Ümit Özden, cenaz töreninde, “Bir Mehmet gider, bin Mehmetçik gelir” dedi. Evli ve iki çocuk babası olan Şehit Hava Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden’in cenazesi, Tokat Alipaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Erenler Şehitlik Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Özden’in cenaze törenine, Özden’in ailesi, yakınları ile Vali Mehmet Gündoğdu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Hayri Tezcan, Belediye Başkanı Nizamettin Aydın, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Yaşlı, İl Jandarma Komutanı Albay Namık Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları