Home page
Haber Menüsü


Telecom Italia: Telekom’la ilgilenmiyoruz
Telecom Italia Mobile Grubu Başkanı Roberto Colaninno, Türk Telekom’un özelleştirmesi ile ilgilenmediklerini söyledi.
İstanbul
AA
21 Mart— Telecom Italia Mobile Grubu Başkanı Roberto Colaninno, Türk Telekom’un özelleştirmesi ile ilgilenmediklerini söyledi. GSM operatörü Aria’nın faaliyete geçmesi nedeniyle yapılan toplantı adından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Colaninno, bir İtalyan gazetecinin “İtalyan gazetelerinde Türk devletinin Türk Telekom’u satma arzusunu okudum. Sizin stratejinizde bu, bir sonraki yatırım adımı olabilir mi?” sorusuna karşılık, “Türk Telekom’un özelleştirilmesi ile ilgilenmiyoruz” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yüzde 55’e varan indirimlerin olduğu özel ücret tarifesinin promosyon niteliğinde mi olduğu ve bu uygulamanın ne kadar devam edileceğine ilişkin soruyu yanıtlayan Giuseppen Farina, ilk 2 ay içinde Aria ailesine katılacak müşterilerine yönelik bir tarife paketi hazırladıklarını, ilk 2 ay içinde başvuruda bulunan müşterilerinin aynı tarifeyi yıl sonuna kadar kullanma imkanına sahip olacağını kaydetti.
       İş-Tim Genel Müdürü Giuseppen Farina, cep telefonları alımları sırasında bir sübvansiyon uygulamak gibi bir katkıları olmayacağını bildirdi.
       
ÖZİNCE: 10 YILI GÖZE ALDIK
       İş-Tim Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de, krizin Aria’nın faaliyetlerine etkisi olup olmayacağının sorulması üzerine, “İş-Tim hiç tereddütsüz bu piyasaya 5 tane GSM operatörü olacakmış gibi hesaplarını yapıp girdi. Ben hep sunu söyledim 10 yıl gerekirse hiç kar etmemeyi göze alarak girdi. Arkasında güçlü sermayedarlar var, en fazla karı az olur kar etmez zarar eder, devam eder. Piyasaya şartları neyse o olur” yanıtını verdi.
       Ersin Özince de, krizin hesaplarına etkisi olup olmadığının sorulması üzerine de, “O söylediğimiz konuda en ufak bir tereddüt olsaydı, bugün burada İtalyan konuklarımız olmazdı. Telekom İtalya’nın buraya gelmesi, Türkiye’nin ne derecede önemli pazar olduğunu gösteriyor” dedi.
       
ROAMİNG SÖZLEŞMESİ
       İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina, roamingin hangi operatör ile sözleşmeye bağlanacağının sorulması üzerine, bu konunun şartnamelerinde yer aldığını ifade ederek, “Yetkililerle bir anlaşmaya varamazsak en üst otorite kuralları koyacak. Ama bunun gerekeceğini sanmıyorum” dedi.
       Baz istasyonlarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken Farina, İtalya’da kullandıkları ve diğer rakiplerinin Avrupa’da kullandığı baz istasyonları sistemini Türkiye’de kullanacaklarını bildirdi.
       İş-Tim ortaklarından İş Bankası’nın Genel Müdürü Ersin Özince de, roaming olsa da olmasa da İş-Tim’İn kapsama alanını şartnamede belirtilen şekilde geliştireceğini bildirdi.
       
ABONE HEDEFİ 70 BİN
       Giuseppe Farina, bir soru üzerine, önümüzdeki ay sonuna kadar 70 bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Şu anda 150 bayileri olduğunu açıklayan Farina, bayi seçimini dikkatle yaptıklarını ve bu yıl sonunda herkese cevap verecek sayıda bayileri olacağını kaydetti.
       Farina, kapsama alanına ilişkin bir soruyu cevaplarken, hizmet vermeye en kısa zamanda başlayabilmek amacıyla potansiyel müşterilerin en yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir illerini kapsama alanına katmaya öncelik tanıdıklarını söyledi. Türkiye’nin diğer bölgelerini kapsama alanına dahil edilmesi konusunda çalışmalarına başladıklarını ifade eden Farina, 2 yıl içinde nüfusun yüzde 50’sine, 5 yıl içinde de nüfusun yüzde 90’ınına erişmeyi planladıklarını belirtti.
       Kapsama alanının yanı sıra müşteriye sunulan hizmetin ve yeniliklerin önemli olduğunu vurgulayan Farina, “Rekabetten yana bir sorunumuz olmayacak. Rekabet, ülke için olduğu kadar şirketlerin daha iyi hizmet sunmasını sağlıyor. Diğer şirketler ile rekabet etmek istiyoruz” diye konuştu.
       Farina, Türkiye’de yaptıkları reklam kampanyalarının bütçesinin sorulması üzerine, “Gereken neyse, onu yatırdık. Amacımız, toplumda bilinçlendirmeyi sağlamaktı. Buna ulaştık” dedi.
       Toplantı sırasında, 3. GSM operatörünü Türkiye’ye kazandırmada emeği geçenlere birer plaket sunuldu. İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, TIM Grubu Başkanı Roberto Colaninno ve TIM Genel Müdürü Marco de Benedetti’ye birer plaket verdi.
       
   
MSNBC News Benedetti: Türk pazarı stratejik önemde
MSNBC News Aria 'Alo' dedi
MSNBC News Aria ile 'cep'te rekabet başladı
TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları