Home page
Haber Menüsü


Aria ile ‘cep’te rekabet başladı
 
Turkcell şebeke içi görüşmelerde kontürü 99 bin liraya indi. Sabit ücreti kaldıran Aria, kontör ücretini 280 bin lira olarak açıkladı. 55 dakikayı geçene % 55 indirim var.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC
21 Mart—  Türkiye’nin üçüncü GSM şebekesi Aria’nın pazara girmesiyle cep telefonu kontür ücretlerinde rekabet başladı.

   
 
       
   
MSNBC News Aria, 1 milyar dolar yatırım hedefiyle 'Alo' dedi
MSNBC News Benedetti: Türk pazarı stratejik önemde
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İş-TİM konsorsiyumunun GSM operatörü Aria bugün ilk ‘alo’yu törenle yaparken, pazarın lideri Turkcell, abonelerinin birbirleriyle yaptığı görüşmelerde yüzde 50’ye varan indirime gitti. Aria, sabit ücreti kaldırırken, dakika başı konuşma ücretini 280 bin lira olarak açıkladı. Standart sabit ücret Turkcell’de 2 milyon 543 bin 478 lira, Telsim’de ise 2.9 milyon lira düzeyinde bulunuyor.
       Turkcell, numaraları 0532, 0533, 0535 ve 0536’yla başlayan tüm abonelerine, kendi aralarındaki görüşmelerde çok daha ucuza konuşmalarını sağlayan “BizbizeCell” tarifesini kullanıma sundu.
       Turkcell, bugün duyurduğu indirimle 10 milyonu aşkın abonesinin birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde büyük avantaj sağlayan BizbizeCell tarifesinin faturalı hatlar için sabit ücreti 950 bin lira, tüm Turkcell numaralarıyla bir dakikalık görüşme ücreti 99 bin lira, bir dakikalık yurtiçi normal görüşme ücreti ise 295 bin lira olarak açıkladı.
       
DAKİKASI 99 BİNE DÜŞTÜ
       Böylece, BizbizeCell tarifesiyle Turkcell’den Turkcell, Hazır Kart, Muhabbet Hat abonolerini aramak için daha önceden dakika başı ücret 199 bin 700 lira iken, 99 bin lira olacak.
       Aynı şekilde Bizbize Cell tarifesine giren Hazır Kart ve Muhabbet Hattı aboneleri Turkcell, Hazır Kart ve Muhabbet Kart abonelerini arayacak olurlarsa dakika başına 145 bin 14 lira ödeyecekler. Daha önceki dakika ücreti 362 bin 535 liraydı.
       
DİĞER ŞEBEKELERE ZAM GELDİ
       BizbizeCell uygulamasına giren Turkcell aboneleri, sabit hat ve rakip operatörlerin abonelerini arayacak olurlarsa zamlı tarifeyle karşılaşacaklar.
       Turkcell’den sabit hatları ve diğer rakip operatörleri arayanlar dakika başına 295 bin lira ödeyecekler. Bu ücret daha önce 254 bin liraydı.
       Hazır Kart ve Muhabbet Hat’tan sabit hatları ve rakip operatörleri arayanlar ise 398 bin 789 lira ödeyecekler. Daha önceki fiyat 362 bin 535 liraydı.
       Turkcell’in kısa mesaj fiyatı 60 bin lira.
       
BAŞVURU YAPMAK GEREKİYOR
       Yeni tarifeye geçmek isteyen abonelerin Turkcell Abone Merkezi (TAM) veya Turkcell Bölge Ofisi’ne (TBO) başvurarak ya da Turkcell Müşteri Hizmetleri kanalıyla tarife değişikliği yaptırmalarının yeterli olacağı belirtildi.
       BizbizeCell tarifesinde yer alan tüm ücretlere KDV dahil edilirken, Özel İletişim Vergisi’nin hariç olduğu belirtildi.
       
BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
       Başvuruları, abonolerin başvuru formu ve kimlik fotokopisini (0212) 473 78 73’e fakslayarak ya da evraklarını PK 32 Halkalı/İstanbul adresine postalayarak yapmaları gerekiyor.
       Başvuru formu ve kimlik fotokopisini Turkcell Abone Merkezleri veya Turkcell Bölge Ofislerine teslim etmek de abonelik için yeterli olacak.
       Turkcell’in web sitesinden başvurunun çok yakında başlayacağı belirtildi.
       Hazır Kart ve Muhabbet Kart abonelerinin ise, 444 0 535 Hazır Kart Müşteri Hizmetleri’ni, Muhabbet Hat için (0212) 473 78 78 Muhabbet Hat Müşteri Hizmetleri’ni arayarak, ya da başvuru formu ve kimlik fotokopisini, Turkcell Abone Merkezleri veya Turkcell Bölge Ofislerine teslim ederek yapabilecekleri ifade edildi.
       
ARİA’DA KONTÜR 280 BİN LİRA
       Aria’dan bugün yapılan açıklamada ise, sabit ücret uygulaması bulunmayan faturalı hatlarda dakika başı kontür ücretinin 280 bin lira olduğu açıklandı. Faturalı hatta kullananın arama süresi 55 dakikayı aştığında, konuşmalar yüzde 55 indirimli olarak sürdürülecek. İndirimli konuşmaların dakikası 126 bin liraya düşüyor.
       Batarya adını taşıyan faturasız hatlardaki tarifenin dakikası 280 bin lira olarak uygulanacak. Kontür süresi 7.5 saniye olarak belirlenirken, bir kontürün fiyatı 42 bin 500 lira. Ayrıca Aria’nın faturasız hat müşterisi dışarıdan aranma tutarı 55 dakikaya ulaştığında, 40 kontüre karşılık gelen 5 dakika bedava konuşma hakkı kazanıyor.
       Hazır kartların 100 kontürü 4 milyon 250 bin lira, 250 kontürü 10 milyon 625 bin lira, 500’lük kontürü 21 milyon 250 bin lira, 750’lik kontürü 31 milyon 875 bin lira, 1.000’lik kontürü ise 42 milyon 500 lira.
       Kontür ücretleriyle ilgili ayrıntılı açıklamayı daha sonra yapacak olan İş-TİM ortaklığının operatörü Aria’da kısa mesajın da 60 bin lira olduğu belirtildi. Aria müşterileri aylık sabit ücret ödemeksizin abonelik sözleşmesi yapabilecekler.
       
TELSİM’DE EN UCUZU 110 BİN LİRA
       İkinci operatör Telsim ise, halen değişik abonolik ve ücret seçenekleri uyguluyor. CeptoCep adını verdiği tarifeye göre, Standart Class’ta normal saatlerde Telsim’den Telsim ve diğer operatörleri arayanlar dakika başı 195 bin lira ödüyor. Hafta içi hergün 22.30 ile 07.30 arasındaki indirimli saatlerde fiyat 155 bin liraya düşüyor.
       Gold Class adlı uygulamada ise Telsim ve diğer cep operatörlerini aramanın dakika başı maliyeti 135 bin lira, indirimli saatler ise 120 bin lira. VIP Class uygulamasında normal saatler 120 bin, indirimli saatler 110 bin lira.
       Telsim’den sabit telefonları aramanın maliyeti tarifelere göre 250 ile 130 bin lira arasında değişiyor.
       Telsim’in kısa mesaj fiyatı 75 bin lira.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları