Home page
Haber Menüsü


Başbakanlık’da ekonomi zirvesi  
  Devlet Bakanı Kemal Derviş bugün yoğun bir gün geçirdi. Sabah ekonomi bürokratlarıyla Hazine Müsteşarlığı’nda 4 saat süren bir toplantı yapan Derviş, toplantı sonrasında Başbakanlık’la Hazine Müsteşarlığı arasında mekik dokudu.

İstanbul
AA
 
   12 Mart—  Saat 06.30’da Hazine Müsteşarlığı’nda Bakan Kemal Derviş başkanlığında yapılan toplantıya Merkez Bankası, Hazine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı bürokratları katıldı. Bürokratlarla yaptığı toplantının ardından Başbakan Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüşen Derviş, saat 11.00’de başlayan Bakanlar Kurulu toplantısına katılmadı. Hazine Müsteşarlığı’na dönen, Derviş burada yetkililerle çalışmalarına devam etti. Derviş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, hükümet ortakları ile biraraya geldi. 13.30’da başlayan zirve saat 17.30’da sona erdi. Zirve sonrası Başbakan Ecevit yaptığı açıklamada “Son derece verimli bir toplantı oldu. Ulusal programın tamamlanması bir iki gün daha sürer. Kaygıya gerek yok, göstergeler iyi” diye konuştu. 

   
 
       
    MSNBC News Derviş'in zor misyonu: Türk perestroykası
MSNBC News Ecevit gelecekten umutlu
MSNBC News Atamalar Ecevit-Derviş görüşmesinden sonra
MSNBC News FP programa destek vermeyecek
MSNBC News Sıra katrilyonluk Hazine arazilerinde
MSNBC News 'IMF'te reform' tartışması sürüyor
MSNBC News Stand-by 2003' kadar uzatılacak
MSNBC News İMKB'de satışlar yoğunlaşıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirilen Kemal Derviş, saat 10.35’te Başbakanlık Merkez Binası’na geldi. Başbakan Ecevit ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görüşen Derviş, Bakanlar Kurulu toplantısına katılmayarak, çalışmalarına devam etmek üzere Hazine Müsteşarlığı’na gitti.
       Derviş, Bakanlar Kurulu toplantısına neden katılmadığının sorulması üzerine, yarın TBMM’de ant içeceğini, toplantılara ondan sonra katılacağını bildirdi.
Derviş yarın andiçecek

       
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI
       Bu arada Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Saat 11.15’te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 1.5 saat sürdü. Toplantıdan sonra hükümet sözcüsü ve Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, kabinede ele alınan konular hakkında bilgi verdi.
       Gürel, Başbakan Bülent Ecevit başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, toplantının başında Başbakan Ecevit’in yeni ekonomik programın hazırlıklarının Devlet Bakanı Kemal Derviş tarafından sürdürüldüğünü bildirdiğini açıkladı.
       
ULUSAL PROGRAM
       Gürel, Başbakan’ın, “en kısa zamanda hazırlanacak olan bu programın elbette ulusal nitelikte bir ulusal program olacağını ancak yine gayet doğal olarak IMF ve Dünya Bankası’yla hazırlık ve yürütme aşamasında işbirliği yapılacağını bildirdiler” dedi.
       Bugünkü toplantıya Devlet Bakanı Derviş’in katılmadığını hatırlatan Gürel, Derviş’in Bakanlar Kurulu çalışmalarına TBMM’de yemin ettikten sonra katılacağını söyledi. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ayrıca, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün hızlı tren projeleriyle ilgili bilgi sunduğunu belirten Gürel, “Türkiye’de özellikle son elli yıldır yeni bir gelişme kaydetmemiş bulunan demiryollarımızda hızlı tren projesi gerçekleştirilirse gerçekten büyük bir atılım sağlanmış olacaktır. Ve bu konudaki çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı’nın yönetiminde sürdürmek ve bu projelerin Ulaştırma Bakanlığı’nda değerlendirilmesinden sonra Yüksek Planlama Kurulu’na getirilmesi konusunda Bakanlar Kurulumuz ilke kararı aldı” diye konuştu.
       
IMF VE DÜNYA BANKASI
       Gürel, toplantıda ayrıca, Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ile Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun da bakanlıklarının çalışmaları hakkında bilgi sunduklarını kaydetti. Gürel, Mumcu’nun özellikle turizm hizmet birliklerinin kurulmasıyla ilgili yeni yasa tasarısının bazı unsurlarını anımsatarak, bu konudaki ilgili bakanlarca yapılan çalışmaların hızlandırılması konusunda hatırlatmada bulunduğunu kaydetti.
       Bakan Gürel, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. “Ulusal ekonomik program bizim hazırladığımız ve bizim koşullarımızı göz önünde tutarak hazırladığımız bir program olacak” diyen Gürel, ancak bu arada IMF ve Dünya Bankası ile hem hazırlık aşamasında hem de yürütme aşamasında işbirliğinin devam edeceğini bildirdi.
       
BEDELLİ ASKERLİK
       Bakan Gürel, özelleştirme, enflasyon hedefi, IMF ve Dünya Bankası’ndan kaynak temini ve iç kaynak konularının görüşülüp görüşülmediğine ilişkin soruyu yanıtlarken, yeni ulusal ekonomik programın henüz tamamlanmadığını, hazırlıkların henüz teknik aşamada sürdüğünü kaydetti.
       Şükrü Sina Gürel, iç konusunda bir soru üzerine, kabinede bedelli askerlik konusunun ele alınmadığını açıkladı.
       Devlet Bakanı Kemal Derviş’in bu konuda eşgüdümü sağladığını ifade eden Bakan Gürel, ekonomik programla ilgili ayrıntılı bir bilgi olmadığını, Başbakan Ecevit’in ekonomik programın genel niteliği ile ilgili bilgi sunuşu dışında bir görüşme yapmadıklarını da söyledi.
       Bakanlar Kurulu toplantısına, Devlet bakanları Abdulhaluk Çay, Hasan Gemici ve Ramazan Mirzaoğlu programları dolayısıyla katılamadılar.
       
LİDERLER ZİRVESİ SONA ERDİ
       DSP lideri ve Başbakan Ecevit, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DSP’li Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş’in katıldığı liderler zirvesi saat 13: 30’da başladı.
       Bakan Derviş’in ABD’deki temasları ile hazırlık çalışmaları yürütülen yeni ekonomik programın ele alındığı toplantıya katılan Kemal Derviş, saat 17: 15’te toplantıdan ayrıldı.
       Hazine Müsteşarlığı binasına geçen Derviş’in, yeni ekonomik programa dönük çalışmaları burada sürdüreceği öğrenildi.
       Liderler zirvesi Kemal Dervişi’in ayrılmasının ardından 17: 30’da sona erdi.
       Bu arada Hazine Müsteşarlığı’na aday isimler arasına, bu kurumda Müsteşar Yardımcısı olarak görevini sürdüren Aydın Karaöz’ün de ismi geçmeye başladı.
       Halen Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil’in vekaleten yürüttüğü görev için, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkan Yardımcılarından Faik Öztrak’ın da adı geçiyor.
       
  Bankalara hızlı çözüm
Ekonomi yönetimi Kurban Bayramı tatili boyunca yeni ekonomik programın çatısını oluşturdu.
On gün içinde açıklanması beklenen çözüm paketinde öncelikle bankacılık sektörünün rehabilitasyonuna yer verildi.

       - Devlet Bakanı Kemal Derviş‘in Hazine‘de ekonomi bürokratlarıyla gerçekleştirdiği toplantı sona erdi. Hazine Müsteşarlığı‘nda saat 18.30‘da başlayan toplantı 2 saat kadar sürdü. Toplantıya Hazine Müsteşar Vekili Ferhat Emil, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şükrü Binay, DPT Müsteşarı Akın İzmirlioğlu, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü Durmuş Öztek katıldı.
       
       
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları