Home page
Haber Menüsü


 
Ecevit gelecekten umutlu
Bülent Ecevit, TV 8’de Hikmet Altınkaynak’ın sunduğu “Yıldız’da Sohbet” adlı programa konuk oldu.
İstanbul
AA
 
    11 Mart—  Başbakan Bülent Ecevit, son aylarda enflasyondaki düşüşün Türk ekonomisindeki potansiyeli gösterdiğini belirterek, “O bakımdan geleceğe güvenle bakıyorum. Bu zorlu bir kaç ayı geçirdikten sonra enflasyonla mücadele süreci yine ivme kazanacaktır” dedi.  

   
 
       
    MSNBC News Derviş çalışmaya hızlı başladı
MSNBC News Derviş'in zor misyonu: Türk perestroykası
MSNBC News Atamalar Ecevit-Derviş görüşmesinden sonra
MSNBC News FP programa destek vermeyecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin ekonomik anlamda ciddi bir darboğazdan geçtiğini kaydeden Ecevit, kendisinin en çetin sorunlara bile iyimser yaklaşmaya özen gösterdiğini söyledi. Ecevit, “Daha doğrusu içimden öyle gelir. Çünkü Türkiye’nin çok büyük olanakları var. Türkiye sanayileşme alanında son 15-20 yıldır çok büyük atılımlar yaptı. Yeni bir girişimciler kuşağı ortaya çıktı” dedi.
       15 yıllık aradan sonra ilk kez hükümetleri döneminde enflasyonda ciddi bir düşüş başladığını, ancak ekonomik kriz nedeniyle gelecek birkaç ay bu olumlu düşüşün istenilen biçimde sağlanamayacağını da belirten Ecevit, “Son aylardaki düşüş Türk ekonomisindeki potansiyeli gösterdi. O bakımdan geleceğe güvenle bakıyorum. Bu zorlu bir kaç ayı geçirdikten sonra enflasyonla mücadele süreci yine ivme kazanacaktır kanısındayım” dedi.
       Ecevit, Şubat ayındaki krizle birlikte Türk parasının döviz değerinde çok büyük düşüş yaşadığını hatırlatarak, bu durumun artık düzeldiğini söyledi. Yeni kur politikasına geçişle birlikte dışsatımın önünün açıldığını kaydeden Ecevit, bayram günlerinde sevkiyatların başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Bu aslında genel anlamda üretime katkıda bulunacaktır. Çünkü Türk dışsatımcısının dışarıya satacağı ürünlerin büyük bir çoğunluğu Türkiye’de üretilen ürünlerdir. Dışsatımdaki hızlanış genel olarak Türkiye’nin üretiminde de bir ivme sürecini başlatacaktır. Dışsatımcılarla sanayicilerimiz biraraya gelip ortak bir çalışma programı yaparlarsa buna daha da ivme kazandırabilirler. O bakımdan da iyimserim.”
       
“İYİMSERLİK TELKİN EDİCİ GELİŞMELER”
       Yeni kur politikası dolayısıyla turizmde de bu yıl çok ciddi bir artış beklendiklerini ifade eden Ecevit, bu durumun iç üretime ve hizmetler sektörüne önemli katkılarda bulunacağını söyledi. Ecevit, “Her bakımdan karamsarlık içinde olmaya gerek yok. İyimserlik telkin edici gelişmeler de var” diye konuştu.
       Ecevit, ele almaları gereken en ivedi sorunun bankacılık ve finans sektörü sorunu olduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’deki ekonomik anlamdaki birçok hastalıklar, hızlı enflasyon da dahil, bankacılık ve finans sektörlerindeki geçmişten kaynaklanan sıkıntılardan doğuyor. Buna karşı hükümet olarak mücadelede kararlıyız” dedi.
       Yeni kur politikası programı hazırlığı içinde olduklarını anlatan Ecevit, “Derviş arkadaşımız da Dünya Bankası’ndan gelerek ve Bakanlar Kurulu’nda yer alarak, bu konuda katkıda bulunmaya başladı. O da çok sevindirici bir gelişme” diye konuştu. Yeni kur programının 2 özelliği olacağını anlatan Ecevit, şunları kaydetti: “Birisi ulusal bir program olacak. Yani dışardan dayatılmayan elbette dış dünyayla da bağlantılı, ilişkili ama özünde bir ulusal program olacak. Türkiye’nin gerçeklerine ve gereksinimlerini ön planda tutan bir program olacak. Bu program bazı sıkıntıları getirecek ama özveride adalet göstereceğiz. Özellikle çalışan halk kesimlerinin sıkıntılardan olabildiğince az etkilenmesi için elimizden geleni yapacağız.”
       
“EN SIKINTILI GÜNLERİMDE BİLE”
       Başbakan Ecevit, sunucu Altınkaynak’ın “Bir ozan olarak, devlet adamı Bülent Ecevit’i de yargılıyorsunuz. Bu şiirinize de yansıyor” biçimindeki sözleri üzerine de, insana katkının politikacıların başlıca görevleri olduğunu söyledi.
       Ecevit, şöyle konuştu:
       “İnsanı tüm boyutlarıyla çok iyi tanımak gerekir. Onu her yönüyle tanıyabilmek için de siyasetin içine hapsolup kalmamak gerekir. Mutlaka bir siyasetçinin siyaset dışı bir ilgi alanı bulunmalıdır. Bu şiir olabilir, müzik olabilir. Yeter ki, bir gün siyasetten ayrılmak zorunda kalırsa veya siyaset onu bırakırsa, sığınacağı bir dünyası, bir başka dünyası olabilmelidir politikacının. Bende şiir bu işlevi görüyor. Yalnızca yazarak değil, aynı zamanda okuyarak ve çevirerek. En sıkıntılı günlerimde bile, o sıkıntılardan, zorluklardan, bazen şiire başvurarak kendimi kurtarabilmişimdir.”
       Ecevit, Türk halk şiirinin, Türk düşün dünyasındaki felsefe eksikliğini giderdiğine de işaret ederek, “Türk halk şiirinde ciddi bir felsefi temel, ciddi bir felsefi öz vardır. Ama ilk bakışta kendini ele vermez. Ama okudukça, Türk toplumunun felsefe eksikliğini Türk halk şiirinin doldurduğunu söylersiniz” dedi.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları