Home page
Haber Menüsü


Bağdat
Irak’tan intikam çağrısı
Bağdat’ta halk ABD’ye nefret kusuyor. Irak basını, saldırının ardından ABD’ye karşı etkili eylem yapılması gerektiğini yazdı.
Bağdat
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    18 Şubat—  Bağdat’ta yaklaşık 10 bin kişi ABD’yi protesto ederken Irak basını, Amerikan ve İngiliz savaş uçaklarının saldırısının ardından yapılan kınama ve eleştirilerin yetersiz olduğunu, uluslararası toplum ve Arapların ABD’ye karşı “etkili” eylemler yapması gerektiğini belirtti. Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin de yardımcılarıyla yaptığı toplantıda, askeri misilleme planlarını ele aldılar. Saddam‘ın, Filistinlilerle birlikte savaşacak Iraklı gönüllülerden meydana gelen 21 askeri tümen oluşturulması talimatını verdiği duyuruldu.  

   
 
       
    MSNBC News Saddam karşıtlarına ABD'de ilk silahlı eğitim
MSNBC News ABD uçakları Bağdat'ı vurdu
MSNBC News Bush'tan bomba dersleri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Live Vote is temporarily unavailable.

       Irak’ın başkentte iki ayrı gösteride toplanan 10 bin kadar Iraklı ABD’yi protesto etti ve Saddam Hüseyin’e desteklerini gösterdiler. Irak basını da ABD ve İngiliz uçaklarının saldırısına karşı tepkili.
       El-Cumhuriye gazetesi, saldırıya karşı misillemede bulunulmasını isterken, El-Kadissiye, Irak’ın Filistinlilerin İsrail’e karşı ayaklanmasını desteklediği için Bağdat’a saldırıldığını öne sürdü.
       
İsrail: İran-Irak-Suriye yakınlaşması tehlikeli

        İktidardaki Baas Partisi’nin yayın organı El Tavra’daki yorumda da “Arap Birliği, Rusya, Çin, Arap ve dünya ülkeleri saldırganlığı kınadı, ancak ABD hegemonyası ve Irak’a devam eden saldırganlığına karşı Arap ülkeleri ve uluslararası toplumun işe yarar eylemlerine ihtiyaç var” denildi.
  Irak'ın kitle imha silahları tarihçesi
ABD ve İngiltere'nin Bağdat'a düzenlediği harekatın ardından gözler Irak'ın kimyasal ve biyolojik silahlarına çevrildi.
Irak’ın Batılı uçakların saldırısı nedeniyle korkmayacağı ve İsrail askerleriyle çatışan Filistinlilere destek vermeyi sürdüreceği belirtilen yorumda, “Amerikan saldırganlığı ve terörizm Irak’ın gözünü korkutamaz” ifadesi kullanıldı.

Bush         Bombardımanın ABD Başkanı George Bush’un Irak’a mesajı olduğuna işaret eden gazetedeki yorumda, “Bush’un mesajına karşılık Irak’ın mesajının cihat ve kurtuluş için 21 tümenin kurulmasıdır” denildi.
       
ABD’den Irak muhalefetine 4 milyon dolar

       
IRAK’TAN İNTİKAM SÖZÜ
       Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ve üst düzey yardımcıları, ABD ve İngiltere‘nin hava saldırılarının yinelenmesi durumunda, askeri misilleme planlarını ele aldılar.
       Irak Haber Ajansı‘nın (INA) haberine göre, Saddam ve yardımcılarının yaptığı toplantıda, “ABD saldırganlığı ve askeri önlemler, ayrıca Irak‘ın bombalanmasının yinelenmesi durumunda ABD‘ye karşı misilleme için yapılması gerekli planlar“ görüşüldü.

Bağdat         INA, Saddam‘ın, Filistinlilerle birlikte savaşacak Iraklı gönüllülerden meydana gelen 21 askeri tümen oluşturulması talimatını verdiğini duyurdu.
       Ajansa göre Saddam, Irak halkına yönelik açıklamasında, “Biz Kudüs günü gönüllerinden oluşacak 21 tümen kurmaya karar verdik“ dedi. INA, Irak‘a düzenlenen bombardımanın ardından ikinci kez yapılan ve Saddam‘ın yanı sıra Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzet İbrahim, devlet başkanı yardımcısı Taha Yasin Ramazan ve Irak Başbakan Birinci Yardımcısı Tarız Aziz‘in de katıldığı toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.
       Irak lideri Saddam Hüseyin’in de katıldığı liderler toplantısından sonra yapılan açıklamada Kuveyt ve Suudi Arabistan da bu ülkelere üs sağladıkları için suçlandı.
       
       
IRAK, BM’NİN SALDIRIYI KINAMASINI İSTEDİ
       Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Sahed el Sahaf, Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreteri Kofi Annan’a yazdığı mektupla BM’nin, Bağdat’a yapılan ve iki sivilin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırıyı kınamasını talep etti. Mektupta, “BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı, askeri saldırganlığı kınamalı ve yeni bir saldırıyı engellemek için önlem almalıdır” ifadesi kullanıldı.
       Irak Dışişleri Bakanı Sahaf’ın mektubunda, Bağdat’a yapılan hava saldırısının, 26-27 Şubat’ta yapılacak olan Irak’a yaptırımların hafifletilmesiyle ilgili BM toplantısından hemen önce geldiğine dikkat çekti. Sahaf, hava saldırısının ülkesinde sivillere zarar verdiğini de vurguladı. Muhammed Sahed El Sahaf, Suudi Arabistan ve Kuveyt’i, saldırıya destek vermekle ve üslerini harekata katılan uçaklara kullandırmakla suçluyor. Irak Dışişleri Bakanı, mektubunda, “Suudi Arabistan ve Kuveyt saldırıda rol almışlardır. İnsani ve maddi kayıplar için tazminat ödemeleri gerekir” ifadesini kullandı.
       
IRAK: BATILI UÇAKLAR DEVRİYE GEZİYOR
       Irak, Batılı uçakların, ülkenin güneyindeki uçuşa yasak bölgede devriye gezdiklerini bildirdi. Irak Haber Ajansı (INA), bir askeri sözcüye dayanarak verdiği haberde, Kuveyt ve Suudi Arabistan‘dan kalkan ABD ve İngiliz uçaklarının, bu sabah, Meysan, Dikar, Muthane, Kadisiye ve Kerbela bölgeleri üzerinde uçtuğunu duyurdu. Haberde, Irak hava savunma sistemlerinin uçaklara karşılık verdiği ve üslerine dönmelerini sağladığı belirtildi. Haberde, Batılı uçakların, Devlet Başkanı Saddam Hüseyin‘in, uçaksavar savunma sistemlerindeki gelişmelerle ilgili olarak Askeri Endüstri Komisyonu Başkanı Abdül Tavab Molla Hüveyş ve Irak uçaksavar birliklerinin komutanı Korgeneral Şahin Yasin Muhammed ile görüştüğü sırada devriye gezdikleri kaydedildi. Irak, Batılı uçakların, geçen Cuma günü düzenledikleri hava akınından sonra ilk defa dün uçuşa yasak bölgede devriye gezdiklerini bildirmişti.
       
       
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları