Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 12:49 TS 17 Şub., 2001
Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 3

Siyah-beyazlı taraftarlar Beşiktaş hakkında ne düşünüyor? Takım başarılı mı, başarısız ise, alınan başarısız sonuçların ardında kim var? Konuyla ilgili mesajları spor@ntvmsnbc.com adresine bekliyoruz.

MEHMET SERKAN ERSÖZ
       beşiktaşta işler yolunda gitmiyor olabilir, ama basının basının durumun üzerine mal bulmuş gibi saldırması bence çok manidar. noumanın üzerine deli gibi saldıranlar, hagi herkese tükürürken nasıl tepki gösteriyorlardı, hatırlıyor musunuz. susuyorlardı. çünkü onun kulübü federasyon üzerinde etkisi olan bir kulüptü. noumanın şansızlığı kartı görmesi, hagi kart cgörmüyor üstelik hakemlerce korunuyordu. basına inat yolumuza devam etmeli ve bu yapılanların hesabını sormalıyız. soracağız da. hayatta beşiktaş.
       
CEMAL TOPUZ
       bana göre beşiktaş basında abartıldığı gibi başarısız değil. değişimin sancıları normaldir. bu her takımda olabilir. düşünün bir kez yönetim yeni teknik kadro yeni 7 futbolcu yeni .... galiba sadece taraftar yeni değil. ancak scalanın biraz daha disipline önem vermesi kanaatini taşıyorum. son zamanlarda özellikle nouma ve ahmet dursun’un son derece disiplinsiz olduğunu düşünüyorum. birde orta sahaya güçlü bir oyuncunun gerektiğini düşünüyorum. ama bütün bunlar abartıldığı kadar büyük sorunlar değil. aşılmayacak sorunlar değil. beşiktaşı ilerleyen günlerde iyi günler bekliyor, biraz sabır biraz da çaba göstermek lazım olduğunu düşünüyorum.
       yönetim kurulumuza , tenik kadroya , ve futbolculara başarılar dilerim.....
       
TOLGA KOYUNCU
       besiktas ta yillardir golcu sorunu var bence scala cok uzun vadeli dusunuyor taktik hatalari yapiyor nauma haricindeki yabanci transferler kotu nauma yi takima alistiramadi serdar bilgili bence iyi niyetli kesinlikle zaman verilmeli
       
MEHMET TULUN
       Dis transferler’de yone hata yapildi. Nouma iyi ancak ahlaksiz. Yonetim nouma’ya cok odun vererek iktidarsiz bir goruntu sergiliyor. Ayrica Mehmet’e karsi yapilanlar Hizipci anlayisin Besiktas’a hakimolmaya basladigini gosteriyorki bu cok kotu. Bir de Scala’nin sagir sultanlarin bile gordugu defans hastaligina bir cozum bulamamasi
       antrenorluk kalitesini hepimizin tartismasina neden oluyorki bu hepsinden kotu.
       SAYGILARIMLA.
       
ALİ İNAL
       Hiçkimse inanmadığı bir işi başaramaz. Beşiktaş, en baştada Scala başarıya inanmıyordu. Herşey para ve kaliteli oyuncu değildir. Başarı için motivasyon ve başarıya olan inanç ve azim gereklidir. Scala’nın takımına olan güvensizliğinden dolayı Beşiktaş bu durumlara düşmüştür. Ligin başında takım gayet başarılı durumdayken bile kadronun ve takımın başarılı olamayacağını kendisi söylemiştir.
       Scala’nın bir an önce gönderilmesi, takımdaki disiplinin sağlanması için Nouma’ya ceza verilmesi ve kaliteli ve iyi bir yerli hoca getirilmelidir. Hiçbirşey için geç sayılmaz. henüz 2. devranin başındayız. Hala şampiyon olabiliriz. Ama Scala ile imkansız.
       
ŞEFİKA KÖSE
       Merhaba ....
       Ben BJK li değilim, ancak futbolu seviyroum, ligi takip ediyorum ve eşim vasıtası ile birçok BJK maçına da seyirci olarak gidiyorum. Salt BJK için değil, ama tüm takımlar için (4 büyükler ve hatta diğerleri) bu tür dalgalanmaların olabileceğini düşünüyorum. Tepki tabii ki 5 gol’den dolayı oldu. Çünki gerçekten çok fazla .. maç’ın skoru 1-3 veya 4-4 berabere bitmiş olsaydı, insanların bakışları daha yumuşak ve BAGISLAYICI olurdu.
       Aslında konunun altında yatan en büyük faktör ise (herkesi bu konuya tepkili ve eleştirisel olarak yorum yapmaya açan ...); takımda bulunan (yine tüm futbol takımları için kastediyorum) futbolcular’ın AŞIRI YÜKSEK FIYATLARı. Fiyatı yüksek olunca SÜPER PERFORMANS olması garanti imiş gibi.
       İşte tüm takımlarda görüyoruz ki bu böyle değil. Tüm futbolcular, fiyatları ne olursa olsun, milliyetleri ne olursa olsun; hava değişikliklerinden, uçak yolculuklarında, özel hayatlarından, teknik adamın psikolojisinden, takım arkadaşları ile dialoglarından, başka bir ülkede (yabancılar için) başka bir şehirde (türkler için) olmanın zorluklarından ve daha birkaç önemli nedenlerden dolayı kolaylıkla ETKILENIYORLAR.
       Takımda bu olumsuz psikolojiye sahip 2-3 futbolcu arasındaki uyumun nasıl olacağını tahmin etmek zor değil ....
       
AHMET ÖZDEMİR
       Bence Beşiktaş’ta kötüye gidiş diye bir şey yok.Futbolcular canlarını dişlerine takarak oynuyorlar fakat şans gülmedimi ne kadar çalırşırsan çalış, ne kadar kendini zorlayarak oynasalarda olmuyor. Bundan futbolcularda etkileniyorlar.Daha sonra hırçınlıklar, kopukluklar oluyor bence. Fatih Terim’in takımı Fiorentina İtalyanın en iyi futbol oynayan takımı fakat ligte üç haftadır yeniliyor. Her takımı yeneceksin diye birşey yok bence. Serdar Bilgili ve arkadaşları bence teknik kadro ve futbolculara destek vererek bence çok iyi bir yönetim sergiliyorlar. Bundan sonra yapılması gereken teknik kadroya ve futbolculara sonuna kadar destek verilmeli ve alınan sonuçlara göre değil oynanan oyuna göre eleştiri yapılmalıdır. Yapılan eleştiriler yıkıcı değil yapıcı olmalı.Ayrıca şunuda söylemek istiyorum takımın ağabeyi sayılan kaptan Şifo Mehmet’in oyuna ilk onbirde başlayarak takımı kenetlemeli ve ateşleyici olmalıdır.Futbolcularda birbirlerine saygı çerçevesinde işlerini ciddiye alarak çalışmalıdırlar ve en büyük özellikleri centilmence mücadele etmeleri olmalıdır.
       Saygılarımla...
       
CANDAN SALTIK
       Sene başında lige genç bir takım, yeni bir yönetim ve çok deneyimli bir hoca ile başlayan Beşiktaş’ımız ne yazık ki dikiş tutturamadı. Herkes bir şey söylüyor. Sorun Beşiktaş’ın her yerinde var. Kalecilerimiz çok basit hatalardan gol yedi. Defans 3.lig takımlarının yapmayacağı hatalar yaptı. Orta sahada gol bölgesine top aktaracak kaliteli bir orta saha oyuncumuz yok ve Nouma’nın yanında onun kadar istekli oynayan bir hücum oyuncumuz yok. Yönetim durmadan bir neşterden bahsediyor. Ama nedense bu neşteri bir türlü atamadı. Tarihimizde en çok gol yediğimiz sezonu yaşıyoruz. Türkiye Kupasında sahamızda elendik. Rize gibi düşmemeye çalışan bir takımdan 5 gol yedik. Demekki durumumuz çok kötü. Acil önlemler gerekiyor. Gelen gideni aratır derler bizde şimdi Seba’yı arar olduk. Fazlı ve Ümit’e verdiğimiz paraların toplamı 5 yediğimiz Rize’nin toplamına eşit. Ama Scala’ya göre bu takım iş yaparmış. Ben asla bu takımın iyi şeyler yapacağına inanmıyorum. Acil yeni ve kaliteli adamlarla takviyenin şart olduğuna inanıyorum.
       Saygılarımla.
       
LEVENT KAYIRA
       beşiktaş’ ın bu günkü durumunun abartıldığı kadar kötü olduğuna inanmıyorum. bu tip köklü değişim süreçlerinde yaşanabilecek olağan durumlar. sadece yönetimin kararlılığı hakkında şüphelerim var. huzursuzluk bence onlardan çıkmakta. sinan’ın menajerliğe gelmesine lafım yok ama yetkileri ne? nasıl sistem uygulanıyor? bu biraz soru işareti. ama gelecek günlerde çok daha iyi bir beşiktaş göreceğimize inanıyorum. bence spor basının abarttığı gibi bardağın yarısı boş değil, yarısı dolu...
       
METİN BİLİCİ
       Açıkçası Beşiktaş yönetimi ve Scala bende hayal kırıklığı yarattı. Seba’nın gitmesini en çok isteyenlerden biriydim. Çünkü Beşiktaş yönetiminin çok sessiz ve pasif olduğunu düşünüyordum. Ama malesef Serdar Bilgili ondan daha pasif çıktı. Yani yönetimin değişmesinin takıma faydası olmadı. Aksine zararı oldu. Merak ediyorum bu kadar uzun süredir problemler olduğu ve hepsinin bilindiği halde neden önlem alınmıyor? Onlar başka takım biz başka takımı mı izliyoruz ekranlarda anlamıyorum. Eğer şampiyonluğa oynayan bir takım Rizespor gibi bir takımdan 5 gol yiyorsa ve ligin dibindeki takımı yenemiyorsa bunu kimse savunamaz. Açıkçası ben bu futbolla ve bu mantaliteyle ilk beşe gireceğimizi dahil sanmıyorum. Ayrıca beşinci haftada oynanacak olan FB-Beşiktaş maçına taraftarlar bence hazırlıklı olsun. Bir hezimet daha görünüyor kapıda. Bu taraftar Galatasaray’da olsa inanın Şampiyonlar Liginde şampiyon olurdu. Ondan sonra da kimse kılıf aramasın. 5 aydır bir defans oyuncusu bulunamıyor mu dünyada? Ayrıca futbolcular da çok ruhsuz her mağlubiyetten sonra önümüzdeki maça bakacağız deyip duruyorlar.
       Zannediyorum ki onlar için önemli olan ceplerine giren para. Yoksa takım ruhu, seyirci, forma aşkı vs. önemli değil. Umurlarında da değil. Hepsi çok lakayıt. Ayrıca bizim burada konuşmamız boşu boşuna. Çünkü cemaat ne derse desin imam bildiğini okurmuş. Adanaspor’u yenip kendilerini affettirirler (ben asla affetmem). Sonraki yenilgide önlerindeki maçlara bakarlar!!! Bakmaya devam. 5 senedir hep önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Sonuçta önümüzde maç tükenmez. Ama bu taraftarın sabrı tükenmeye başladı...
       
OSMAN TARAKÇI
       Bence yönetimde problem yok tek sorun scala ve teknik heyet bunun başka bir açıklaması yok yanlış yapılan transferler ve oyunculara çok yumuşak davranılmasıda yönetimin deneyimsizliğigaliba ama bunları benbile daha iyi yapardım.
       
ERCAN KİZİR
       Sayın Baylar,
       Beşiktaş FUTBOL takımının iyi sonuçlar alacak olması:
       - Yönetimi Başarılı kılar ?!,
       - Klüp İmajını cilalar,
       - Transferleri kolaylaştırır, Transfer Maliyetlerini düşürür,
       - Medya ile ilişkileri güzelleştirir, Taraftar Sayısını Arttırır,
       - Klüp Gelirlerini Arttırır,
       - Futbolculara daha çok para kazandırır,
       - Futbolcuların Bonservis Değerlerini, yani Klübün Malvarlığını yükseltir,
       - Popülariteyi ve Halka Arz fiatını etkiler vs., vs., vs....
       DEMEK Kİ, Çözüm Çok Basit- TAKIM İyi Oynayıp ŞAMPİYON Olmalı...
       Oysa Takımda, Futbol’un “Fundemental”i olan ” Düzgün Pas Atabilme ve İstop yapabilme ” yeteneğine sahip kaç futbolcu var, söyler misiniz?! Bunu dahi beceremiyeni nasıl futbolcu yaparlar, ve dahi nasıl transfer ederler anlayamıyorum ! Kaleci’nin de bir “FUTBOL”cu olduğunu bilmeyen, topa vuramayan bir de kalecimiz var.
       SCALA ise bir başka alem ! Bizzat kendisinin sipariş ettiği ve kalitesinden sorumlu olduğu Malzeme ile her seferinde Değişik ve çok Kötü yemekler yapan bir Aşçı’ya benziyor.
       Herşeye Rağmen !! iyi sonuçlar alınabileceğini çeşitli kereler gördük. Bir takımın başarılı sayıldığı bazı maçların hemen akabinde çok kötü sonuçlar alması ise: ERKEN FORM TUTMAKLA değil - ancak ve ancak
       - Her rakibe uygun değişik varyasyonları sahaya yansıtamayan,
       - Rakipleri yeterince Analiz etmeyen, edemeyen,
       - Maç esnasında uygun taktik ve teknik refleksi sahaya yansıtamayan,
       - Oyunu ve futbolcularını, ve onların bencil ve bireysel davranışlarını yeterince disipline edemeyen
       - Oyuncularının TEKNİK ve Moral Kapasitelerini yükseltemeyen
       TEKNİK KADRO izah edilebilir. Hiçbir futbolcu’nun, gelecekte birgün, “Scala bana çok şeyler kazandırdı” diyeceğini sanmıyorum, çünkü senebaşından bu yana “Aynı Hamam aynı Tas !!”, ve “GÖRÜLEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ”.......
       Arif olan Anlar!!
       
CENGİZ BULUT
       Beşiktaş’ın başarısızlığını tek bir noktaya bağlayamayız. Fazla vakit almadan kısaca değinmek istiyorum
       1- Mehmet’in alternatifi iyibir oyun kurucu alınmadı.
       2- İyi bir oyun kurucu alınmadığı gibi Yasin ve ilhana Güvenerek Mehmet küstürüldü.
       3-Takıma hiçbir faydası olmayan verimsiz futbolcular ayıklanmadı Örneğin;Ayhan,Bayram,Murat,Kletsov,Fazlı
       4- İyi bir forvet alınmadı,alına alına küçük takım santraforu Fazlı alındı. İyi bir forvet alınmayacaksa Ertuğrul ve Ersen niye gönderildi.
       5- Scala defans oyuncularına gereğinden fazla güvenerek 3-5-2 oynatıyor ama topa iyi basan,kademe anlayışı olan defans oyuncusu maalesef göremiyoruz.
       6- Scala’ ya yardımcı olarak daha karizmatik , taraftarın ve futbolcuların çok sevdiği Metin, Feyyaz, Rıza gibi isimler niye düşünülmedi.
       7- Nouma alınmadan önce kişiliği hakkında yeterli araştırma neden yapılmadı ve Nouma nın sinirliliği bilinirken bu adam havaalanlarına niye tek başına gönderilip basına malzeme yaptırılıyor.
       8- Yönetim futbolcu alıcaz diye transferin kapanmasına doğru harekete geçiyor gibi görünerek göz boyamaya çalıştı. İnsanları bu kadar aptal yerine koymasınlar.
       Sevgiler
       
ERDINC ALTUN
       Öncelikle Besiktasa cok iyi 2 tane defans 1 tane de orta saha oyuncusu(maci cekip cevirebilen)oyuncu lazim.Ikincisi Scalaya guvenmeliyiz.Bu sene biraz zor seneye bu takimdan bir sampiyonluk bekliyoruz.
       
NECMETTİN BATIREL
       Besiktas’taki en buyuk sorun, motivasyon eksikligi.. Bunu da bir yabanci teknik direktorun gidermesi mumkun degil.. Scala’nin kesin olarak gonderilmesi sarttir. En kotu bir yerli teknik direktor bile Scala’dan daha buyuk basarilara rahatlikla imza atabilir.. Dusunun adam italyanca soyluyor.. Tercuman bunu Turkce’ye cevirip futbolculara iletiyor.. Sonucta teknik ve taktik plan uygulaniyor.. Olacak sey degil..
       Fatih Terim’i gozunuzun onune getirin.. Adam, gece-gunduz italyanca ogrendi ondan sonra Italya’ya gitti. Simdi futbolcularina italyanca talimat veriyor.. Aldigi sonuclar ortada.. Italya kupasini kazanmak uzere.. Besiktas’taki futbolcular son derece kaliteli ve teknik duzeyi yuksek oyuncular. Ama onları maca kafa olarak hazirlayacak bir teknik direktorleri yok.. Boyle olunca yagmur gibi gol yiyor, kabiz adam gibi atiyorlar.. Sans elbette bir faktor. Fakat bu cocuklarin ciktiklari macı kazanacaklarina dair kendilerinde olmasi gereken inanclari yok. Scala gider, sampiyonluk gelir..

 

       
    MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz
MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 2
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları