Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 15:23 TS 15 Şub., 2001
Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz

Siyah-beyazlı taraftarlar Beşiktaş hakkında ne düşünüyor? Takım başarılı mı, başarısız ise, alınan başarısız sonuçların ardında kim var? Konuyla ilgili mesajları spor@ntvmsnbc.com adresine bekliyoruz.

AHMET KARAÖZ
       Herşey çok güzel başladı.o eski günlerdeki hava yeniden yakalanıyor. Beşiktaş’ı kimse tutamaz derken gördük ki Beşiktaş’ta eskiden kalma yara yeniden nüksetti. Yine inancını yitirdi, yine birliğini bütünlüğünü yitirdi. Kolej takımı Beşiktaş bir türlü eski günlerine geri dönemedi. Benim gördüğüm kadarıyla Beşiktaş’ta çok iyi bir yönetim, çok iyi bir teknik kadro, tesis ,kaliteli futbolcular yani herşey var. Yanlız onları bir araya getirecek, teknik direktörden sonra takımı yönlendirecek, sahada oyunun gidişine yön vercek, bir abi yada güven vercek bir insana birazda psikolojiye ihtiyacları var. Teknik direktör Scala çok babacan çok iyi bir insan, bir baba, bir abi ama psikoljik olarak futbolculara yetmediği kanatindeyim. Sanırım buda iyi bir KAPTAN olmalı takım kötü oynamaya sinirler bozulmaya başaldımı herkesi sakinleştirecek oyunu okuyup arakdaşlarına sahada yön verecek,bir kaç klas haraketle oyuna heycan fubolcuya güven vercek bir KAPTAN olmalı kanatindeyim. Yani fırtınada gemiyi iyi idare eden kaptan gibi.
       saygılarımla
       
ERGUL HAN
       Kanımca Beşiktaş’ın bu sezon yaşadığı iki temel sorun var: Bunlardan ilki ve en önemlisi, aslında değeri tartışılmayacak tüm teknik kadronun etkin bir programı uygulayamamasıdır. Daha açıkçası, gerek sezon başı ve ortası bu genç takım kadrosunu yüksek bir fizik kondisyona sahip hale getirememesi, gerekse moral ve kazanma amacına yeterince güdüleyememesidir. Takımın başarısı yalnızca maç esnasındaki teknik-taktik yönetime değil; ondan da önemlisi hazırlık çalışmalarının teknik ve moral düzeyine bağlıdır. Kaldı ki, -haksızlık etmemek için- uzaktan görebildiğimiz kadar maç esnasında da gerekli uyarı öve yönlendirmelerin yapılmadığı izlenmektedir. İkinci temel sorun, yönetim kurulunun Türk İnsanı’nı ve Beşiktaş’ı yeterince tanımayan ve bütünleşemeyen sayın Scala’ya bu yönde gerekli uyarıları yapmakta, nedense çekimser davranmasıdır. Bence, bu noktalar üzerinde kırıp dökmeden titiz bir biçimde durulacak olunursa, yönetim kurulu, teknik kadro ve futbolcu üçlüsü başarıyı yakalayabilecektir. Saygılarımla.
       
GÜRCAN ULUSOY
       Beşiktaş sezon başında geleceğe yatırım yaparak bir kadro kurdu. Yetenekli ve genç yerlilerin yanına ucuz ve yararlı futbolcular transfer edildi. Bu açıdan bakıldığında sezon sonunda jübile wakti gelmiş olacak bir fenerbahçeyi mi başarılı bulmalıyım? Yönetim kadro seçiminde önemli rol oynadıysa ben bu kadronun sonuna kadar arkasındayım. 7 hatta sayısı tam tespit edilemeyen yabancılarla kurulmuş fenerbahçeye kıyasla yasin’lerle ilhan’larla gurur duyuyorum. Onların rize malubiyeti sonrası moral bozukluklarıyla gurur duyuyorum. ‘Renkli’ we asla siyah beyaz olmamış basınımız Kupa maçı sonrası beşiktaş’ı yerden yere vururken ne düşünüyodu acaba? bir rize mağlubiyeti daha ekmeklerine yağ mı sürecekti? herkese soruyorum beşiktaş gençlerbirliği karşısında nası bir futbol oynadı? Gençlerbirliğini ezmedimi? Tüm futbolcular canlarını dişlerine takarak oynamadılarmı? o maçta şahsen benim yüreğim kabarmıştı. Bu kadar şanssızlık bir takımın başına gelmez. Fenerbahce-Genç Bir. maçında sahadaki sertlikten dolayı ateş püsküren basın beşiktaş maçında nerdeydi?Beşiktaş klubünün tek hatası ucuz-iyi statüsünden çok nispeten pahalı-kaliteli bir oyuncu almamış olmasıdır. Böyle bir oyuncu hem beşiktaşı çok iyi yönetir hem seyirciyi heyecanlandırabilirdi. Şunu sezon başından beri savundum : Sezon başından beri oynatılmayan revivo beşiktaşta olsa beşiktaş kesin şampiyondu. Fenerbahçeli arkadaşlarım bile: yok ya revivo o derece bi oyuncu değil diyorlardı. Derecesini bilmem ama beşiktaş ın ihtiyacı olan futbolcuydu. Bundan sonra ne olur: Beşiktaş şampiyon olursa tarih yazar. We ben parayla
       değil yürekle kazanılmış bir şampiyonluğun tadını sonuna dek çıkarırım. . .
       
HASAN ALPAY
       Öncelikle furbol oyunu bir spor müsabakasıdır. Sporun içindeki bireylerin performansları (fizik,kondisyon,psikoliji vb) o gün veya o dönem içindeki başarı veya başarısızlıkları etkiler. Hele Takım sporlarında buna bir de uyum zorluğu eklendiğinde işler daha dazorlaşır. Beşiktaş futbol takımınında bu dönemde yaşadığı kaosda bu etkenleri göz ardı etmemek gerekir. Beşiktaşın avantajı gibi gözüken gençlerle mücadele etmeside bu formsuzlukta dezavantaj olmaktadır.Gençarkadaşlar tecrübesiz ve birazda duygusal oldukları için üzerilerindeki kötü etkiyi çabuk atlatamamaktadırlar.
       Moral ve motivasyon futbol müsabalarındaki etkisi şüpesiz yatsınamaz. Kötü sonuçların ard arda gelmesinin sebepleride burada yatıyor. Beşiktaşın kupadan elenmesinin sonucu Rize deplasmanıda hüsran oldu. Futbolcu arkadaşlar maçlara kendilerini iyi hazırlanmıyorlar veya hazırlamıyorlar. Belkide teknik kadronun tek ve en önemli eksikliği burada. Profosyonel futbolcuların bunları aşmış olmaları gerekir. Hiç birimiz furbolcularla beraber teknik kardo kadar beraber olmuyoruz. O
       yüzden sahaya çıkacak takımı ve oyuncu değişikliklerini teknik kadro karar verecektir. Ancak teknik kadronunda yanlışları olmaktadır. Fakat bunlar hepsi futbol içinde vardır. (Futbol hatalar oyunudur)
       Sonuç olarak temel de problemler spor ve futbolun içindeki olası durumlar gibi görünüyor. Ancak bu BEŞİKTAŞ takımı ve bu takımda oynayan sporcular(topçular)o formanın hakkını sonuna kadar vermek zorundalar. En azındn sahada basmadık yer bırakmamaları lazım. Umuyorum camia olarak başta yönetim ve teknik kadro bu durumun teşhisini koyar ve tedavisini bulurlar. Biz taraftarlara düşen görev de her zaman skor ve ligdeki sıralamaya endeksli olmadan takımımıza destek vermektir. Çünkü biz BEŞİKTAŞLIYIZ.
       
İRFAN KANASLAN
       Beşiktaş taraftarı olarak takımımızın sorunu disiplindir.A.dursun ,nouma sorunlu oyunculardır.scala defansa çare bulamadı.scala gitmeli.ve briegel bile gelebilir.scala ya verilen şans briegele verilseydi ne olurdu acaba.artık bıktık.artık yeterrr
       
KÜRŞAT YALINALP
       Selamlar;
       Ben iyi bir Beşiktaş taraftarı olduğumu düşünüyorum... Beşiktaş’taki kötü gidişin sebebini futbolcuların oyuna inanmamasına ve ruhsuzluklarına bağlıyorum...
       Örnek olarak kendilerine Galatasaray’ı alabilirler... Çünkü onlar daha maça çıkmadan kafalarında galip geliyolar ve zafere inanıyorlar...
       Ben derim ki ilk önce oyuncular da revizyona gidilmeli...
       Fazlı,Bayram,Erman,Ümit gibi oyuncular büyük takımda oynayacak kapasitede oyuncular değiller... Onlar ancak orta seviye takımlarda, orta seviye başarılar yakalayabilecek futbolcular...
       Beşiktaş’a kaliteli düzeyde defans oyuncuları lazım... İlk çözüm bence bu... Sonra mı? Sonrası zaten kendiliğinden düzelecek...
       
MESUT BAYRAKTAR
       bence besiktasın bsarısızlığının arkasında hem takımdaki oyuncuların kalitesizliği vede bundan önemlisi özverisizliği.. sahada nouma çok hırcın deniyor ama sahaya bakınca da tek koşan oynucunun nouma oldugu görülüyor.. diğer oyuncular hiç mi noumaya bakıp bu adam bu kadar hırslı oynuyor bizde ona yardımcı olalım demiyolar..scalay a gelince adam gerçekten çok kaliteli biraz heyecanını kaybetmiş olsada..ama eline gerekli olanklar verilmiyor.. burda suclu yine çok güvensemde bilgili yönetimi.. tamam gelecegin besiktasını besiktesın kaynaklarıyla olusturyolar ama birazda ellerini ceplerine atsınlar..
       nouma hakkındaki deli ifadelerine de deginmek istiyorum.. nouma gerek sahda gerek saha dışında dokunulmadıkça zararı olan biri değil.. medyada ki cingöz muhabirler adamı sinirlendirip oraları kesiyolar sonrada nouma yine çıldırdı diye haber yapıyolar..
       
MURAT APAK
       ben bir beşiktaşlı olarak takımın oyun sisteminden hiç memnun değilim artık beşiktaş çağdaş futbol kurallarının gereklerini yerine getirmeli. sistemini değiştirmeli.
       futbolcularda motivasyon eksikliği var. bakın galatasaraya adamlar maça çıkarken adeta ibadet edecekmiş gibi,ayin yapacaklarmış gibi sahaya çıkıyorla. ve maça yüreklerini koyuyorlar.transa geçiyorlar. açıkcası kıskanıyorum galatasarayı. ben türk antrenöründen yanayım.bizim ruhumuzu ancak bir türk anlar.yabancı hocaların futbolcular üzerinde psikolojik olarak etki kuramıyorlar . futbolda psikolojinin önemli olduğuna inanıyorum. bize fatih terim gibi bir anteranör lazım.
       
OZAN YÖNYÜKSEL
       Öncelikle yönetim kurulunun kendine biraz çekidüzen vermesi gerekli.Seba yönetimindeki en büyük şikayetimiz kulübün bir diktatörlük rejimi içerisinde yönetilmiş olmasıydı.Zamanında sayın Seba’da bu yüzden yönetim kurulundaki çok değerli kişileri küstürmüş ve olası hizmetlerden kulübümüzü mahrum bırakmıştı.Büyük ümitlerle işbaşına getirdiğimiz Bilgili yönetimindede aynı sorunları yaşamamayı istiyoruz ve Sayın Bilgili’nin bu gibi konularda biraz daha özverili olmasını istiyoruz.
       Daha sonra inancı olmayan, futbolcusuna sahip çıkmayan,yalancı ve en önemlisi hiçbir heyecanı kalmayan sayın Scala hakkında yönetimimizin artık kendisiyle yollarını ayırması gerektiğini düşünüyorum.1997 yılında takımımızda çok işler yapan futbolcuların dilinden anlayan herşeyden önce kendi öz evladımız olan Rasim Kara’nın takıma Scala’dan çok daha şeyler vereceği kanısındayım.
       Mehmet gibi sembol bir futbolcumuzun futbol yaşantısının bitmesine 6 ay kala böyle bir spekülasyon içine itilmesine yönetimin bir ayıbı olarak bakıyorum.Sanki herşeyimiz ile tamamızda tek eksiğimiz Mehmet’miş gibi bir hava verildi.Ama biz taraftarlar artık futbolcularımızın tektek yuvadan uçmasından bıktık.
       Nouma konusundada basının bu futbolcu üzerinde inanılmaz bir baskısı var.Adamın üstüne siz basın bu kadar gelirseniz elimizdeki Beşiktaş’ın şimdiye kadarki en iyi transferi olan Pascal Nouma’nın başınıda beraberce afiyetle yersiniz.Tamam Pascal sorunlu olabilir ama niye yeniden kazanmak değilde adamı bitirme kampanyasına gidildi anlamak çok zor.Bu futbolcuyu bize kazandıran Sayın Bilgili’nin bu konuya eğileceği kanısındayım.Artık psikolog’mu tutar ne yapar bu sorunu Sayın Bilgili çözer.
       Bu takımın sezon içinde birçok iyi ve birçok kötü skor aldığını herkes biliyor ama takımımıza kesinlikle takviye şart.
       
SERDAR ELAL
       Ben koyu bir Beşiktaş taraftarı olarak 2 senedir Beşiktaş’ın oyunundan zevk almıyorum. Nedeni çok basit çünkü takım hep asker oyunculardan kurulu ve yetenekleri çok az. Bu yüzden takım göze zevk veren kombinasyonları yapamıyor ve zevk vermiyor. Eğer birkaç yetenekli oyuncu alınsa yani takımı ateşleyecek skoru her an değiştirecek oyuncular alınsa bu takım çok rahat şampiyon olur. Böylece Nouma gibi takımın tek yıldızı konumundaki fulbolcuların gelişigüzel hareket etmeleri de önlenmiş olur. Ayrıca Serdar Bilgili bu yönetimin başına geldiği zaman söyledikleri ile yaptıkları arasında dağlar kadar fark var bu da önemli bir etken olsa gerek. Şunu düşünüyorum küfrederek gönderdiğimiz Süleyman Seba bize kendini çok arattıracak galiba.
       
TOLGA YILDIRIM
       Beşiktaş yönetimi yıllardır profesyonel olmayı beceremedi. Profesyonel olamamak da biriken bir problemler zincirini ortaya çıkardı. Bilgili yönetimi de kendisini, eskiden gelen bu problemler zincirinin tam ortasında buldu. Kolej takımı ruhu, biz diğerlerinden farklıyız vb. yaklaşımlar artık geçerli değil. Bütün takımlar başarı için profesyonel olmak zorundadırlar. Yönetim, teknik yönetim ve futbolcular da bu kurallar çerçevesinde görevlerini yapmalıdırlar.
       Bugünkü Beşiktaş’a baktığımda ise Scala dışında profesyonel göremeiyorum. Hakemler çok haksız kararlar verdiğinde dahi, hiçbir oyuncu ısrarcı bir tepki göstermiyor. Bence bu bir isteksizlikten kaynaklanıyor. Yönetim de aynı şekilde davranıyor. Kritik bir kupa maçında GS veya FB’nin bariz bir penaltısı verilmese (Ali Eren’in Gençlerbirliği maçında düşürülmesi gibi), bu takımlar kıyameti koparardı. Bunun örneklerini de sıkça görüyoruz. Basında Beşiktaş aleyhine çalışan Beşiktaş yazarlarına da herhangi bir tepki gösterilmiyor, basın karşısında Pascal Nouma yalnız bırakılyor. Oysa, Noma’dan çok daha hırçın olan Flipescu GS tarafından nasıl
       savunulmuştu hatırlayınız.
       Seyircisinden, basınına, teknik yönetiminden, futbolculara kadar herkes kenetlenmeli ve tek bir amaç için çalışmalıdır. Birbirimizin kuyusunu kazarak hiçbir yere varamayız. Unutmayalım ki, Türkiye Kupası yarı finalinden şanssız bir şekilde elendik ve ligde 3. sıradayız ve hala şampiyonluk şansımız az değil. Beşiktaş’ı küçültmeye çalışanların ekmeğine yağ sürmeyelim.
       Saygılarımla.

 

       
    MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 2
MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 3
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları