Home page

Haber Menüsü


Güncelleme: 15:23 TS 15 Şub., 2001
Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 2

Siyah-beyazlı taraftarlar Beşiktaş hakkında ne düşünüyor? Takım başarılı mı, başarısız ise, alınan başarısız sonuçların ardında kim var? Konuyla ilgili mesajları spor@ntvmsnbc.com adresine bekliyoruz.

BETÜL GÜNDÜZ
       Orman mühendisiyim ve bir Beşiktaş taraftarıyım. Beşiktaşın budurumunu sadece Pascal Naouma’ya yüklemek uygun olmaz. Bence budurum daha çok yönetimin beceriksizliği. Ben futbol hakkında fazla bir bilgiye sahip değilim. Sadece bir izleyiciyim. Süleyman SEBA gidince birşeylerin değişeceğini ummuştum.Ama nafile. Takımda büyük bir disiplinsizlik ve moral eksikliği var.Oyuncular yeterli değil.Aly yapı yetersiz. VE bence en büyük hata beşiktaş yönetimi ve taraftarın bu takıma yıllarını vermiş futbolculara sahip çıkmamasıdır.
       
MEHMET BAKİ ATİLAL
       Yeniden yapılanma ve transfer neticesinde Beşiktaş’ın bulunduğu yer başarılı sayılabilir. Fakat yapılan transfer birey olarak birbirine zıt karakterdeler. Çok ciddi uyum sorunu yaşanmakta, birlik ve beraberlik hiç yok. Uyumsuzluklar ise hat safhada, Ali Eren - Ümit, Ahmet-Fazlı, İbrahim - Yasin v.b maçlarda sürekli birbirleriyle harb halindeler ve birbirlerine top vermiyorlar. Durup dururken çıkarılan Mehmet sorunu takımı tamamıyla kaptansız bıraktı. Kaptan lider kişi olmalı takımda lider olabilecek kimse yok. Hırsın H harfi bile yok. Yabancılar son derece yetersiz .Takımın görev adamına değil iş yapan adama ihtiyacı var. Koşanları pozisyona sokacak adama ihtiyaç var. Bu da şu anda takımda yok. Futbolcular gibi Scala da tepkisiz kalınca hiçbir şey olmuyor.
       Scala ve yönetim 5 yıllık takım yapıyoruz diyor. Acaba bu yıl yapılan transferleri satış listesine koysalar ödedikleri paranın yarısını elde edebilirler mi? Fazlı gibi birine kim 5 milyon dolar verir? Ali Eren satılık listesindeydi kim talip oldu kim bu oyuncu için pazarlık yapmaya niyetlendi? Hiç kimse o zaman Beşiktaş’ta ne işi var. Beşiktaş’ta oynayan oyuncuya herkesin talip olması gerekir ki takım başarılı diyelim.
       Takım da 3-5-2 oynayacak adam yok. Yeni transfer hep takımlarında 4-4-2 oynamışlar. 3-5-2 de bocalıyorlar ve olmadık pozisyon hataları ve goller yeniliyor. Yabancılardan Munch dışındakilerin takıma hiçbir katkısı yok. Eskiden herkes Beşiktaş 11’ini bilirdi. Şimdi kim biliyor. Gençler kimi görmek için stada gelsin? Karhan’ı mı?
       Beşiktaş’tan ayrılanlar şu anda takımlarını sürüklerken bizimkiler duygusal davranıp giden geri gelemez diyorlar. Futbol Ticaret işi ve duygulara yer yok. Giden başarı getirecekse geri getirilir. Borsa’ya kote olacağız , takımda yıldız oyuncu olmazsa başarı ve kazanç nasıl gelecek. Borsamızda yatırım uzun vadeli ne yazıkki olamıyor. Seneye şunu yapacağız diyerek kimse yatırım yapmaz. Likitidesi olmayan bir senedi de yatırımcıya biz araştırma görevlileri önermez ve yatırımcıda almaz. Devamlı başarı likitide sağlar. Örnek verilen diğer takımlara bakın M.Unıted, Barcelona bunlar başarılı ve ekol takımlar .Borsaya kote olduk para geliyor diye başarı gelmez istikrar olursa başarı gelir.
       İstikrasızlıkları yatırımcı satın almaz. Başarılı olmazsan temettü verimin olmaz sadece ilk arzdan aldığın parayla kalırsın o kadar. Tüm bunlar ışığında tribünleri ayağa kaldıran yıldız oyuncu transfer edilmeli, başarı getirecek satılan oyuncular kazanılmalı ve istikrar sağlanmalı .İstikrar başarıyla gelir, başarısızlıkların olduğu yerde istikrar olmaz ve teknik kadro ve futbolcuların arkasındayız diyerek istikrar gelmez......
       
FATİH TANTAN
       Beşiktaştaki kötü gidiş senelerdir var ve tedbir alınmak yerine pahalı ama yararsız tranferler yapılıyor.Takımda futbol zekası üst seviyede tek futbolcu var o da Mehmet ve yönetim onu bitirmek için her şeyi yapıyor.Takımdaki akıl ve beceri yoksunluğu senelerdir sırıtıyor.Böyle giderse bu tür hezimetler her zaman yaşanır.Her sene” bu takım yenilendi” söylentileri ile geçiyor.Ve zaman isteniyor ama ortada hiç bir gelişme yok.Bu sene de geçti, artık önümüzdeki seneye bakmak lazım.
       Şimdiden akıllı ve sorumluluk alabilecek oyuncuların belirlenip kadroya dahil edilmesi gerkmektedir.Bu yönetimin bunu yapacağına inanıyorum.Beşiktaş camiasının
       belli bir prensipleri vardır ve bu kim olursa olsun değişmez.Bu takımdan daha önce ne oyuncular geçti ve hepsi de hakettiklerini aldılar.Bunun içindir ki Pascal Nouma yı alkışlayan taraftarları da ayrıca kınıyorum.Beşiktaş ta her zaman disiplin ön planda gelir ve bunun da böyle devam etmesi Beşiktaş Kulubünün menfaati açısından gerekmektedir.
       
SİNA SARICI
       sebayı beyenmiyorduk. serdar bey geldi. çok sevindik. skalayı getirdi çok sevindik. şimdi bu yönetim bu hoca ve bu takımın hali içler acısı. yazık. serdar bey kendine sormalı : BEN NERDE YALNIŞ YAPTIM.........
       
YAVUZ DURGUT
       Selamlar, bazi Besiktasli arkadaslar beni haricten gazel okuyan bir karga olarak goreceklerdir mutlaka. Ama neredeyse butun ailemin Besiktasli oldugunu dusunursek ki bir kismi hizli fanatik, onlarin uzulmelerine dayanamiyorum artik. Tabi bir oyun ya da spor nasil oluyor da insanlarin ruh halini bu kadar etkiliyor, o da ayri. Bir din gibi futbol Turkiye’de. Hafta sonu G.B. macindan sonra FB kalecisi Rustu cok enteresan seyler soyledi binlerce insanin kendileri tarafindan nasil yonlendirilebildigi ile
       ilgili. Biz goz atin derim.
       Besiktas, yalnizca bir futbol takimi degildir, bir spor klubudur. Dolayisiyla olaylara biraz daha genis aciyla bakmakta (ama balik gozu gibi amorf degil) yarar var. Besiktas son zamanlarda hic bir spor dalinda basarili takimlar cikaramiyor. Futbol da bence bunun biz uzantisi. Ama futbol hepimizin gozu onunde cereyan ediyor, aramizda cok az kisi, Basketbol, Hentbol, Atletizm gibi diger dallarla ilgileniyor.
       Besiktas FUTBOL takiminda neler oluyor? Besiktas, futbol takimi bir iki kisisel yetenekle ayakta kalan, genc tabanli, takim haline gelememis bir topluluk su anda. Teknik heyet belli bir yere kadar faydai olabilir. Sahadaki futbolcuda takim anlayisi yoksa, bu anlayis ancak bir yere kadar teknik destek ile saglanabilir. “Sen topu ayagina aldiginda, O ters yone capraz koscak, bir digeri senin onunde capraz dalacak, sen ortadan dalacaksin, pas vermeyeceksin” vs. gibi”. Ama ayagina topu alan “Sen” sahsi, ne topu surebiliyor, ne pas atabiliyor, ne de topu saklayabiliyor. Yapacak ne var, takimin buyuk bolumunu bastan olusturmaktan baska.
       Kaleci ayri bir dert. Bir ara Rustu’de gorulen “kendine fazla guvenme” semptomlari simdi de Besiktas kalecisinde ortaya cikmaya basladi. Sorun buyuk. Neyse, bu gazeli fazla uzatmayalim. Kisa sureli problemli bu donemden sonra, Besiktas Futbol takimi, her zaman her yerde en basarili rakiplerimizden ve en degerli kuluplerimizden biri olacak.
       
BERK GÖKTAN
       Bence Beşiktaş’ın 3 tane problemi var; 1.Beşiktaş çoğu genç oyunculardan kurulu bir takım,bu nedenle tecrübesiz.(Leedsden,Barcelonadan,Milandan golleri yemesine belki birşey diyemeyiz ama Rizespor’dan 5 yiyen bir takım şampiyonluğa oynuyorum diyorsa,bende ‘Allah kolaylık versin’ diyorum.
       2.Yabancı transferlerinden istediği verimi alamamış bir takım.Khlestov ve Sellami neredeyse her maçta tribnde oturmaktadır.Benim anlam veremediğim bir konu ise Scala’nın Sellami’yi oynatmaması’dır.32 gol yiyen bu defansın hala kendi içerisindeki değişimlerle Beşiktaş’ı savunmasına hayretle bakıyorum.Bu takımda bence Sellami banko oynar.
       3.Scala takımı iyi tanımamış.Gençlerbirliği maçında penaltıların bir tanesi mutlaka Nihat’ın olmalıydı.Eğer Nihat istemediyse,istemeliydi.
       Son konu Nouma,bence birtakım insanlar Nouma’nın başarısını ÇEKEMİYORLAR.Onu tahrik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.Burada bence basın da önemli derecede suçlu.Adama nefes aldırmıyorlar.Maçtan sonra çekersin,röportaj için çekersin de Havalimanın’da adam kalkmış ülkesine gitmeye çalışırken kamerayı alıp adamın burnunun dibine sokmanın alemi nedir? (Üstelik adamın bundan rahatsız olduğu da açılca belli.) Ben bir Beşiktaş taraftarı olarak Nouma’nın saha içindeki davranışlarının tabiki onaylamıyorum ve biraz daha sabırlı olmasını diliyorum.
       
ÖMER CİVANER
       Scala ve yeni yönetime zaman tanınmalı biraz sabır biraz hoşgörü Beşiktaşı iyi günlere taşıyacaktır.Taraftar zor günde desteklemeli.
       
UĞUR AKBULUT
       Beşiktaş’ın en büyük eksiği defans ve orta sahada top tutup oyunu okuyan oyuncuların olmamasıdır. Diğer yandan basın tarafından aşırı derecede yıpratılması kötü sonu hazırlamıştır. Yönetimin yapması gereken şey, bu dönemi silip gelecek sezon için sağlam ve akıllı defans ve orta saha oyuncuları araştırmaktır.
       
HÜSEYİN AKYOL
       
Besiktasin sorunlari bence tamamen yetersiz kadroya dayaniyor.Özellikle defansta ayni tipte olan oyuncularin fazlaligi takimda büyük sıkıntı yaratiyor.Bu da Besiktasin ligde en fazla gol yiyen takimlardan biri olmazsina yol aciyor.Tabii Scalaninda Besiktasa geldiginden bu yana neer verdiginide düsünmek gerek.Bence Scala takima geldiginden beri ne yeni bir oyun anlayisi koydu ortaya ne de oyuncularin kapasitelerini artırdı.Böyle önemli kariyeri olan bir teknik direktörü böyle genç bir takimin basina getirirseniz ondan tabiki oyunculara birseyler katmasini beklersiniz,ben sahsen bunu bekledim ama ne yalan söyliyim bekledigimi bulamadim.Yani Scala bence Besiktasa gereken bir teknik direktör degil tabii defanstaki oyuncularin çoguda Besiktas da oynama düzeyindede degiller,iste tüm bu olumsuzluklar bir de bunlara Pascal Nouma sorunu eklenince son zamanlardaki kötü sonuçlari getirdi.
       
BÜLENT CERİT
       pascal sezon sonunu görmeden geri gönderilebilir.bence önümüzdeki sezon olması çok zor .ahmet hamoğlu dogruları söylediği için ayrılmak zorunda
       kaldı.BJK bu günleri çok arayacak.
       
HASİP AYDIN
       Sezona Yeni Bir Yonetim , Teknik Kadro ve 7 yeni Futbolcuyla Başlıyan Beşiktaş Bence Kamuoyunda Abartıldıgı Kadar Başarısız Degildir. Başarısız Denen Beşiktaş ilk Defa Bir Rus ve Bulgar Takımı oldu Yine Aynı Beşiktaş Dünya Devi Barcelona yı İnönüde Büyük Bir Hezimete Ugrattı Ama malesef Spor Basını Bunlardan Çok Spekülasyon Yaratacak Haberler Ugruna Beşiktaşımızı Yıpratma Yolunu Seçmiştir .
       Bir Pascal Nouma Krizi Yaratılmaya Çalışılıyor Şimdide ; neden ? Nedeni açık Reyting Uğruna Bu Starımızı Haber Konusu Yapma Ugruna Özel Hayatına ve
       Şahsına Hakaret Edercesine Haberler Yazılıp Kendisini Yıpratmışlardır ve Sonuç Ortada . Benim Basından ve Medyadan Bir Beşiktaşlı Olarak En Büyük Dileğim ; Yıkıcı olup Beşiktaşı ve Noumayı Sarsmak Kolay Gelin Zoru Başarıp Beşiktaşla Hep Birlikte El Ele Büyük Başarılara İmza Atmak için Yapıcı Olalım. Bundan Sadece Beşiktaş Değil Türk Futbolu Kazançlı Çıkacaktır ...
       Sevgilerimle
       
KAAN SAKARCAN
       Besiktas’imizin bazi sorunlari oldugu ortada. 5-1 ‘lik bir malubiyetin arkasindan bunlari varligi birkez daha ortaya kondu.Ancak Besiktas’imizin temel sorunu yeteri derecede destek gormemesi. Bahsettigim destek taraftar desteginden ziyade basinin destegi. Soyle bir ornek vereyim. FB-GS Turkiye Kupasi maci; mactan sonra gorsel ve yazili basina baktiginizda gorulen seyler soyleydi.
       - Son yillarin en heyecanli maci.
       - Fenerbahce’nin super oyunu.
       vs. vs....
       Bunlarin bazilarina katiliyorum.Ancak bana kimse FB veya GS’nin macta 90 dakika boyunca iyi oynadigini soyleyemez. Cesitli periodlarla iyi oynadilar. Ayni spor yazarlari BJK-GB macinin ertesinde Besiktas’i yerden yere vurdular. Niye? Sadece ve sadece elendi diye.İsterseniz BJK-GB macinin istatistiklerine bir bakalim;
       - BJK GB
        gol poz. 35 5
        direkten don. 2 0
        cizgiden cikan 3 0
        topla oynama %58 %42
       Butun futbolcular varlarini yoklarini ortaya koymuslar. Ve bu gencler, BJK’nin gelecekleri basinimiz tarafindan sadece elendikleri icin yerindibine sokuldular. Fazli penalti kacirmis? Olabilir R.Baggio’da kaçirir. Yasin’de kaçirmis? O da olabilir.Cumartesi gunu Antalyaspor’a gol atan o degilmiydi? GB’nin iki penalti atisi direklere carparak girdi. Bu is birazda kismet isi. Ama basinimizda ki BJK’li yazarlarda dahil herkes saldiriya gecmek icin bekliyor. Sayin gazeteciler unutmayinki sizler emekcilikten bahsedersiniz, bu cocuklarinda sahada doktukleri emekleri, ve sorumlu olduklari taraftar kitleleri mevcuttur. Sizler bu hakketmedikleri yazilari yazarak hem onlerin emeklerini hice sayiyorsunuz hemde bu taraftar kitlelerine karsi onlari hedef haline getiriyorsunuz. Birde FB’yi kral yapiyor BJK’nin oyununu cope atiyorsunuz. Unutmayin beyler FB’nin deplasmanda galibiyet varmi? Sahasinda oynadigi her maci kazanirken en az 2-3 gol yiyen FB’nin niye gol sorunundan bahsedilmiyor? Cunku BJK’nin GB macindaki iyi oyununu yazmayan spor yazarlari kaitli olarak bazi degerleri degistirmeye calisiyorlar. FB iyi oynamis olabilir tebrik ederim.Ancak BJK’nin GB’ye karsi oynadigi tek kale oyunu GS’ye karşi oynamadilar. EGRI OTURUP DOGRU KONUSALIM. BJK GENCLER MACINDA RAKIBINI SAHADAN SILDI, BUNUN AKSINI KIMSE IDDIA EDEMEZ. HERKES CANINI DISINE TAKTI VE CALISTI. ONLARIN HAKKINI VERMEK SIZ ESKI TOPCULARA DUSMEZ MI?
       Basindaki agabeylerinden yedikleri bu (ozurdileyerek) Kaziktan sonra birde taraftar Fulya’da futbolculara bagiriyor. Soylermisiniz siz olsaniz ne yapardiniz? Besiktas Futbol Takimi Goron Milne’e gosterdigi sabri her teknik adamina ve futbolcularina gostermelidir. Sadece sabir degil tam anlamli desteginide esirgememelidir. Unutmayalim ki sezon basindaki iyi futbol Barcelona, GS, FB galibiyetleri de bu takimin basarisidir. Gb macindan sonra yasadiklari bunca haksizliga ragmen Rize macinin cikisinda yuzlerinde utanma ve uzulme duygularini gordugum o gencecik topcularin hepsine tesekkur ederim. Bircok Besiktas’li sizlerin yaninda umarim yakinda herkes sizlerle olacak..... BESIKTAS’LI IYI GUN TARAFTARI OLMAZ, HER ZAMAN BESIKTAS’LIDIR.
       

 

       
    MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz
MSNBC News Beşiktaş hakkındaki görüşleriniz 3
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları