Home page
Haber Menüsü


Charlie’nin Melekleri
 
Charlie’nin kanatsız melekleri dünyayı kurtarma görevini bu defa beyazperde de üstleniyorlar.  
2000 model melekler
 
NTV-MSNBC
24 Kasım—  70’li yılların unutulmaz komedi-aksiyon dizisi “Charlie’nin Melekleri” görkemli bir şekilde beyazperdeye uyarlandı. Yapımcılar hem dizinin hem de üç güzel oyuncunun hayranlarını memnun edecek bir çalışma gerçekleştirdikleri iddiasındalar.

   
 
       
    MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
MSNBC News "Charlie'nin Melekleri" için ne dediler?
MSNBC News TV'den sinemaya bitmeyen göç
MSNBC News Bu hafta 4 yeni film vizyona giriyor
MSNBC News Haftanın filmini seçin - 4
MSNBC News 2000 Model melekler
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Son model spor arabalar ve en son teknoloji ürünü buluşlar bu kez birbirinden güzel üç kadın detektife hizmet veriyor. Kung-fu bilgileri sayesinde çıplak elleriyle erkekleri kolayca etkisiz hale getirebilen ve büyük bir ustalıkla kılık değiştirebilen Dylan (Drew Barrymore), Natalie (Cameron Diaz) ve Alex ( Lucy Liu) adlı güzeller, yüzünü hiç görmedikleri Charlie için çalışmaktadırlar. Sadık dostları Bosley’in (Bill Murray) de yardımıyla aldıkları görevleri yerine getiren kahramanlarımızın beyazperdedeki bu şimdilik ilk maceraları ise, kaçırılan bir bilgisayar dehasının bulunması üzerine kurulu... Knox Technologies’in kurucusu dahi çocuk Eric Knox (Sam Rockwell) ofisinden kaçırılmıştır. Knox’un son icadı bilim dünyasında çığır açacak bir ses tanıma yazılımıdır. Parmak izi çıkartma tekniklerinden daha doğru saptamalar yapabilen bu yazılım kötü ellere geçtiği taktirde büyük felaketlere yol açabilecek bir potansiyele sahiptir. Knox Technologies’in başkanı Vivian Wood ( Kelly Lynch) yardım etmeleri için kahramanlarımıza başvurur. Onlar da işe Knox’un en büyük rakibi olan Red Star Systems’in sahibi Roger Corwin’i (Tim Curry) yakın takibe almakla başlarlar. Kılıktan kılığa girecek olan kahramanlarımız, Corwin’in yakın çevresine sızarak iş yaptığı insanlarla temas kurmaya çalışacaklardır.
       Filmde yüzünü görme şansına erişemeyeceğimiz Charlie’yi John Forsythe seslendiriyor. “Charlie’nin Melekleri”, reklam ve video-klip yönetmeni olan McG’nin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. McG’nin klip çektiği şarkıcı ve gruplar arasında Sugar Ray, The Offspring, Korn ve Cypress Hill bulunuyor. Filmin yapımcılarından Leonard Goldberg, orijinal TV dizisinin gösterimden kalkmasından 20 sene geçtikten sonra “Charlie’nin Melekleri”ni güncellemenin zamanının geldiğini düşünmüş:
       “Charlie’nin Melekleri sevilen bir televizyon dizisi olmaktan öteye gitmişti. O bir fenomendi. Kadınların popüler kültürde güçlenmesinin başlangıcıydı. Bu filmde başında Charlie’nin bulunduğu Townsend Detektif Bürosu’na en son alınan melekleri göreceksiniz. Onlar 2000 yılının temsilcileri...”
       
       
Yönetmen McG kendisine bu görevin verilmesini sağlayan görüşme öncesi yaşadıklarını anlatıyor:
       “Bir önceki gece geç saatlere kadar uyumayıp küçük kartlara notlar almıştım. Etrafta hoplayıp zıplayıp bana gerçekten ilham verdiğine inandığım şarkılar dinliyordum. Sonra bir anda her şey netleşti kafamda... Meleklere sanki hepsi de birbirinin aynı üç kadın gibi yaklaşmam gerektiğini düşündüm. Hepsi de aynı derecede akıllı, güzel ve fiziksel beceri sahibi olmalıydılar. Ama aynı zamanda herbiri tamamen farklı donanım ve geçmişe de sahip olmalıydı.”
       

       “Charlie’nin Melekleri”nin diğer aksiyon filmlerinden çok önemli bir farkı var: Kahramanlarımız hiç silah kullanmıyorlar. Filmin dublör koordinatör yardımcısı Andy Armstrong bu konuya bir açıklama getiriyor:
       “Bu filmde sadece kötü adamların silahları var. Melekler silah kullanmıyor. Bu bile kendi başına bir sınav zaten. Çok az silah kullandığımız halde aksiyon öğelerinden ödün vermeden hayati tehlike arz eden sahneler yaratmaya çalıştık.”
       
       
Cameron Diaz
       Silah kullanmayan Melekler’in bir şekilde kendilerini korumaları gerekiyor elbette... Bu duruma en uygun çözüm olarak uzakdoğu sporları bulunmuş. Çinli dövüş ustası Cheung-Yan Yuen ekibiyle birlikte Amerika’ya gelmiş ve oyuncuları eğitme işini kabul ettiği taktirde Melekler’in günde en az 6-8 saat çalışmaları gerekeceğini söylemiş. Diaz bir anısını anlatıyor:
       “Çalışmaya ilk başladığımızda ayak parmaklarıma dokunamıyordum. Çalıştırıcım sırtıma bastırıp ‘Acı en iyi dostunuzdur. Birbirinizi tanımaya başlayın. Şu cümleyi söyleyin: Acıyı seviyorum’ şeklinde konuştu. Gerçekten gözlerimden yaşlar akıyordu. Ama ilk günün sonunda alnım dizlerime değiyordu. Müthişti.”
       
       
Drew Barrymore
       Barrymore’un da konuyla ilgili söyleyecekleri var:
       “Yerde ellerimizin üstünde emekleyerek vücudumuzu dengelemeyi öğreniyorduk. Sonra ısınma hareketleri, tekmeler, yumruklar savurup dönüşler yapıyorduk. Saatlerce kum torbası düvüyorsunuz, terliyorsunuz, yakınlaşıyorsunuz. Hayatta hiç bilmediğiniz şeyler öğreniyorsunuz. Günün sonunda damarlarınız şişiyor. Bu iş için az çalışmadık. Film çekmenin en güzel yanı, hayatta normalde asla yapamayacağınız bir sürü şeyi yapma şansınız olması. Her şeyi de uzmanlarından öğrenirsiniz.”
       
       
Bill Murray
       Filmin kadınsı yapısına, erkeksi ve komik bir katkı sağlamak isteyen yapımcılar dördüncü bir melek gibi davranan John Bosley karakterini Bill Murray’ın oynaması için çok ısrar etmişler. “Ghostbusters-Hayalet Avcıları” ve “Groundhog Day-Bugün Aslında Dündü” gibi filmlerin yıldızı olan Murray rolü için şunları söylüyor:
       “Bir Amerikan idolünü oynamanın eğlenceli olacağını düşündüm. Evet belki bir Roosevelt veya Lincoln değil, ama Bosley. Ne de olsa daha önce kimse ‘Superman’ veya ‘Jefferson in Paris’te rol almam için kapımı aşındırmadı.”
       

       “Charlie’nin Melekleri”nin, diğer TV dizileri uyarlamaları olan “Tatlı Sert”den daha iyi, “Görevimiz Tehlike 2”den ise daha eğlenceli olduğu söyleniyor.
       
       FİLMİN KÜNYESİ
       
       
Yönetmen: McG
       Oyuncular: Drew Barrymore, Cameron Diaz, Lucy Liu, Bill Murray, Tim Curry, Kelly Lynch, Sam Rockwell
       Yapımcı: Drew Barrymore, Leonard Goldberg, Nancy Juvonen
       Senaryo: John August, Ryan Rowe
       Görüntü Yönetmeni: Russell Carpenter
       Müzik: Ed Shearmur
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları