Home page
Haber Menüsü


Yeni Seat Toledo başdöndürüyor  
Seat Toledo   Yeni Seat Toledo, yepyeni dizaynı, fonksiyonelliği, kalitesi, konforu ve teknolojisi ile Seat’ın geçiş yaptığı yeni teknoloji ve dizayn çizgisinin ilk temsilcisi.

İstanbul
NTV-MSNBC
 
   3 Kasım —  Yeni Toledo’nun tasarımında, Italdesign firması yöneticisi Giorgiaro, Seat, Audi ve Volkswagen’ın eşit payla sahip oldukları İspanya Sitges’deki Design Center Europe ve Seat Martorell Fabrikası’ndaki Centro Tecnico Seat’ın imzaları bulunuyor. 

   
 
       
    MSNBC News AutoShow Foto Galeri
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Alman “Auto Motor und Sport Dergisi tarafından 1999 Yılının En İyi Otomobili seçilen yeni Seat Toledo, dizaynı, teknolojik üstünlükleri ve çeşitli motor seçenekleri ile rakiplerini zorlayacak bir model.
       Haziran ayından itibaren satışa sunulan Toledo 1.6 100 hp düz ve otomatik vites,1 1.8 litre 125 hp düz ve otomatik vites, 1.9 TDI 110 hp, 2.3 litre V5 150 hp seçenekleri ile ithal ediliyor.
       Yumuşak ve çekici Latin kökenli çizgilerin fonksiyonellikle buluştuğu yeni Toledo’da karakterli ve dengeli bir dış görünüm hakim. İçerde ise ergonomi herşeyden önde tutulmuş. Şık ve dinamik tasarımı ile Seat’ın yeni yüzü Toledo; güvenlik ve konforla beraber mekanik aksamda da çok yeni gelişmeler sunuyor.
       4.44 metrelik boyu ile şimdiki Toledo’dan 12 cm daha uzun olması ve 500 litrelik geniş bagaj hacmi onu bir üst sınıfa koyuyor. Bu üç hacimli, dört kapılı sedan üçü benzinli ve ikisi dizel olmak üzere toplam beş değişik motor seçeneğine sahip: Benzinli motorlar; 2.3 litre 150hp V5, 1.8 litre 125hp 20V ve 1.6 litre 100hp. Dizeller ise 90hp ve 110hp’lik 1.9 litre TDI motorlar. Otomatik vites seçenekleri ise 1.8 ve 1.6 litrelik motorlarda mevcut.
       Eski Toledo’ya göre “8cm artan dingil mesafesi ve 7cm artan iz genişliği” ile geniş ve ferah bir iç mekan, aracın yol tutuşunu ve dengesini arttırıp yakıt tüketimini ve gürültüyü azaltan “geliştirilmiş aerodinamik katsayısı (Cx 0.31)”, daha fazla güvenlik demek olan “elastikiyeti arttırılmış yeni nesil çelik malzeme ve monocoque gövde yapısı “, yüksek performans için “silindir başına 5 valf teknolojisi”, geniş devir aralıklarında yüksek çekiş sağlayan “dengeli ve geniş dağılımlı tork eğrili motorlar”, gürültü ve sarsıntıyı azaltan “hidrolik susturucu pedli ve helezon yayların gazlı amortisörlerden ayrı yerleştirdiği arka aks”, sağlamlığı ve dayanıklılığı arttıran “lazer ve nokta kaynak teknolojisi”, paslanmaya karşı 12 yıl garantili “tümüyle galvaniz kaplı gövde” ve CAN-bus elektrik sistemi sayesinde daha az kablo ile “daha çok gösterge fonksiyonu” bu gelişmelerden sadece birkaçı.
       
DİKKATE DEĞER EKİPMANLAR
       Üç farklı stili yansıtan aksesuar paketlerinden günlük kullanım ihtiyaçlarınıza cevap verecek Stella paketiyle bile geniş bir standart aksesuar seviyesi sunulmakta: Klima, Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı, ABS ve EBV (Elektronik Fren Güç Dağılımı), Immobilizer (Şifreli Kontakt Anahtarı), Hidrolik Direksiyon, Derinlik ve Yükseklik Ayarlı Direksiyon, Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit ve Elektrikli Ön Camlar, Radyo Brisa (4 Hoparlör 2x20W), Far Yükseklik Ayarı, Toz ve Polen Filtresi, Parçalı Katlanır Arka Koltuklar, İçerden Açılabilir Depo Kapağı, Gövde Rengi Tampon ve Kapı Kolları ile Yan Aynalar, Bardak Tutacağı, Sürücü Tarafı Eşya Gözü, Aynalı Güneşlikler ve Bagaj Yük Sabitleme Halkaları.
       Daha aktif ve dinamik bir yaşamı vurgulayan Sport paketinde ise Stella’ya ek olarak: Yan Hava Yastıkları, Spor Koltuklar ve Spor Vites Topuzu, Ön Sis Farları, Aluminyum 15” Jantlar, Elektrikli ve Isıtmalı Yan Aynalar, Elektrikli Park Pozisyonlu Yan Aynalar, Arka Kol Dayama, Ön ve Arka Kapılarda Uyarı Işığı, 3 Kollu Deri Direksiyon Simidi, Elektrikli Arka Camlar, Özel Sportif Süspansiyon (gövde 15mm daha düşük, yaylar %12 daha sert, arka aks stabilizatör çubuğu 3.7mm daha kalın) ve yalnız 1.8 motorlarda EDS (Elektronik Diferansiyel Kilidi) bulunuyor.
       Daha fazla lüks ve konforu arayanlar için özellikle sunulan Signum paketi ise Sport paketine ek olarak (Spor Koltuk ve Vites Topuzu Hariç): Otomatik Klima, Alarm, Yol Bilgisayarı, Radyo Aura (8 hoparlör 2x40W), Arka Okuma Lambaları, Işıklı Makyaj Aynaları ve Torpido Gözü, Arka Cam Güneşlik Perdesi, CD Ön Hazırlığı, Ön Kol Dayama sunuluyor.
       Tabi tüm bu aksesuarlara ek olarak zevkinize göre seçebileceğiniz Elektrikli Sunroof, Torpido Gözüne Sabitlenmiş CD Changer (Sport&Signum), Cruise Control (Signum), TCS, ESP ve Deri Döşeme (Sport&Signum) seçenekleri mevcut.
       
AKTİF VEYA PASİF DEĞİL TAM GÜVENLİK
       Yeni Toledo güvenlik standartlarını çok üst seviyedeki güvenlik ekipmanları ile yeniden belirliyor:
* Elastikiyeti arttırılmış çelik malzeme üstüne uygulanan tümüyle galvaniz gövde ve her iki uçtaki katlanma bölgeleri ile her kapıda bulunan şok absorbe edici elementler sayesinde her zamankinden daha güvenli yolcu kabini (monocoque kabin yapısı).
* Çarpışma anında katlanır teleskopik direksiyon kolonu (teleskobik geçişler: 150mm direksiyon teması öncesi, 38mm direksiyon alt kısmı, 50mm üst bölüm ve 50mm airbag patlaması durumunda).
* Beş koltuk kafalığı ve aynı sayıda 3 noktadan emniyet kemeri, ön iki tanesi yükseklik ayarlı ve ön gergili.
* Sürücü ve Yolcu Hava Yastığı.
* ABS ve EBV (Elektronik Fren Güç Dağılımı).
* Ön ve Arka Disk Frenler (Önler Hava Kanallı).
* Elektronik İmmobilizer.
* Arka stoplara entegre 3.Fren Lambası.
* Camlar kırılarak açıldığında otomatik kilitleme yapan uzaktan kumandalı merkezi kilit.
* Uzaktan kumandayla açıldıktan sonra 30 saniye içinde kapının açılmaması durumunda kendini tekrar kilitleyen merkezi kilit sistemi.
* Çalınmaya karşı sabit tavan anteni.
* Yan koruma çıtaları.
* Geniş açılı yan aynalar.
* Çarpma anında otomatik yakıt kesme sistemi.
* Hırsızlığa karşı camdan görülebilen şasi numarası (VIN).
* Far yükseklik ayarı
* Sıkıştırmayan elektrikli camlar.
       Ve opsiyonel olarak
* EDS (Elektronik Diferansiyel Kilidi).
* TCS (Daimi Çekiş Kontrolü).
* ESP (Elektronik Stabilite Programı).
* Yan Hava Yastıkları
* Park pozisyonlu yan ayna.
* Ön sis farları.
* Arka tarafta müzik dinleme kulaklıkları.
* Torpido gözünde CD changer.
* Alarm.
       
       
 
       
    MSNBC News Mitsubishi: İster arazi, ister ralli
MSNBC News Alfa 156 Sportwagon
MSNBC News BMW X5
MSNBC News Avangard bir coupe, Avantime
MSNBC News Genç neslin tercihi Yeni Rover 25
MSNBC News Seat Alhambra: Renkli bir dünya
MSNBC News Fabia'nın güvenliği belgelendi
 
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları