Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 12:23 TS 3 Eki., 2000
Altın Portakal 37 yaşında  
  Ana teması, “barış” olan 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde bu yıl 8 film yarışacak. Festival 5 Ekim’de sona eriyor.
Cüneyt Arkın, festival açılışında minik hayranları ile birlikte
Antalya
AA
 
   1 Ekim—  Festivalde “Barış Buluşması” adıyla gerçekleştirilecek söyleşiye Libya Lideri Muammer Kaddafi’nin eşi Safiye Kaddafi ve kızı Dr. Ayşe Kaddafi de katılacak. Yarışacak filmler arasında Abuzer Kadayıf, Eylül Fırtınası, Kahpe Bizans, Güle Güle gibi iddialı yapımlar yer alıyor. 

   
 
       
    MSNBC News Festivalin çifte filmli aktörü
MSNBC News Altın Portakal'ın galası sönük geçti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk sinemasının oskarı 37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne katılacak sinema sanatçıları, Antalya’da buluştu. Cüneyt Arkın, Ekrem Bora, İzzet Günay, Selda Alkor, Şemsi İnkaya, Filiz Taçbaş, Yusuf Sezgin, Nuri Alto, Cihat Tamer ve çok sayıda sanatçı havalimanında çiçeklerle karşılandı. Altın Portakal Film Festivali’nin her yıl daha bir önem kazandığını belirten sinemanın duayenlerinden Cüneyt Arkın, “Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının ilerlemesi açısından oldukça önemli. Fakat film sayısının az olması düşündürücü” dedi.
       
8 FİLM YARIŞIYOR
       
       Türk sinemasını desteklemek, üretimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen ve gelenekselleşen Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması için başvurusu yapılan film sayısı 10’a ulaşmıştı, ancak 2 film, montajının tamamlanamaması nedeniyle yarışmaya katılamayacak. Kamil Renklidere’nin “Ağaçlar Ayakta Ölür” ve Nihat Seven’in “Gölge Aşklar” filminin katılamadığı Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması’nda ödül arayacak filmler ve yönetmenleri şöyle:
       - Abuzer Kadayıf (Tunç Başaran)
       - Eylül Fırtınası (Atıf Yılmaz)
       - Kahpe Bizans (Gani Müjde)
       - Güle Güle (Zeki Ökten)
       - Meleklerevi (Ömer Kavur)
       - Oyun Bozan (Nesli Çölgeçen)
       - Acı Gönül (Ersin Pertan)
       - Renkli Türkçe (Ahmet Çadırcı)
       
       Yarışmaya katılan filmler, özel ödüllerle birlikte 16 dalda verilecek olan Altın Portakal Heykelciği’ni alabilmek için yarışacak.
       Kemal Sunal anısına slayt gösterisi ve belgesel, Yılmaz Güney sinemasının anlatılacağı “Yılmaz Güney Gerçeği” konulu panel, Zülfü Livaneli’nin yöneteceği, “Uluslararası Sanat ve Barış Paneli” ve sanat yaşamında 40. yılını dolduran Yönetmen Ülkü Erakalın’ın “Yeşilçam’dan Son Yapraklar” adlı fotoğraf sergisi de festivalde sanatseverle buluşacak. Fotoğraf sergisinde, Erakalın’ın Yeşilçam’ın ünlü simalarıyla ilgili sakladığı fotoğraflar, mektup ve yazışmalar 5 Ekim’e kadar AKM’de sergilenecek. Etkinlikler film galaları, afiş ve fotoğraf sergileri ile çeşitli söyleşilerle sürecek.
       Festivalde, İhsan Küçüktepe (Çitlembik), Sezer İnanoğlu (Sezercik), Parla Şenol, Mine Çayıroğlu ve Halit Akçatepe’den oluşan “Dünün Çocuk Yıldızları” da 4 Ekim’de Antalya Sanatçılar Derneği’nde Hülya Koçyiğit’in yöneteceği söyleşiyle sinemaseverlerle biraraya gelecek.
       
YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLLERİ
       
       Yakın köylerde, kültür çadırlarında ve açık hava sinemalarında film gösterimlerinin de gerçekleştirileceği festivalde Filiz Akın, Orhan Aksoy, Ekrem Bora, Kadir İnanır, Orhan Günşiray, Zülfü Livaneli ve Sümer Tilmaç, 3 Ekim akşamı “Yaşam Boyu Onur Ödülleri”ni, dünün çocuk yıldızları da törende “Onur Ödülleri”ni alacaklar. “Yıldırım Önal Anı Ödülü”nün heykelciği ise, bu yıl tiyatro sanatçısı İsmet Ay’a emanet edilecek. Ödül töreni, Melike Demirağ’ın konseriyle sona erecek.
       37. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin son günü olan 5 Ekim’de kapanış ve ödül töreni, geçen yıl oduğu gibi bu yıl da Aspendos Antik Tiyatrosu’nda yapılacak. Ödüle layık görülen filmlerin açıklanacağı gecede, Türk-Yunan Kadınları Barış Girişimi’nin yayımlacağı Barış Bildirgesi, Türkçe ve Yunanca okunacak. Gecede, sanatçı Candan Erçetin, Türkan Şoray’ın filmlerindeki şarkı sahnelerini gerçeğe uygun kostüm, makyaj ve peruklarla sahneye taşıyacağı bir şov sunacak. Festival, Candan Erçetin’in vereceği konserle son bulacak.
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları