Home page
Haber Menüsü


Sabancı: Bankacılığa güven arttı  
  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, bankacılık sektöründe yeniden yapılandırmanın güveni artırdığını belirterek, AB ve Kıbrıs’la ilgili gelişmelerin 2004’te görünümü daha da iyileştireceğini kaydetti.
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, AKP Hükümeti ile ilgili endişelerinin yersiz çıktığını söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC
 
   12 Şubat 2004—  Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, bankacılık sektöründeki yeniden yapılandırmanın güveni artırdığını ifade ederken, sistemde büyük yer tutan devlet bankalarının verimlilik ve profesyonel yönetimle iyi yolda ilerlediğini kaydetti. Sabancı, İngiltere’de yayınlanan The Banker Dergisi’ne verdiği söyleşide, AKP Hükümeti’yle ilgili endişelerin yersiz çıktığını ifade ederken, AB ve Kıbrıs’la ilgili gelişmelerin 2004 görünümünü olumlu etkileyeceğini öngördü. 

   
 
       
   
MSNBC News Akbank, faizlerde gerileme bekliyor
MSNBC News Akbank Avrupa'nın en iyi internet bankası
MSNBC News Denizbank ve TEB karlılıkta parladı
MSNBC News Dışbank, iştirak alımı fırsatı kolluyor
MSNBC News Vakıfbank, 2005'te halka açılacak
MSNBC News Ziraat GM: Banka karları düşecek

Internet Sites Akbank internet sitesi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
HÜKÜMET IRAK’TA DOĞRU DAVRANDI
       Türk Hükümeti’nin Irak’ta ABD müdahalesine yönelik yaklaşımının doğru olduğunu ifade eden Sabancı, “Irak’ta olan biteni artık değiştiremeyiz, ancak geriye baktığımızda olaylara askeri açıdan müdahil olmamamız bir avantajdır; Her konuda talebin büyük boyutlarda olduğu 25 milyonluk bir komşu ülke ile ilişkilerimizde, Türkiye’nin geniş ürün yelpazesi ve sanayi kolları büyük avantajlar getirecektir” dedi.
       “Hükümetin en büyük ekonomik sorunu ise Uluslararası Para Fonu/Dünya Bankası programlarını koordine etmek ve yüksek enflasyonla mücadele etmekti. Türkiye’deki enflasyon oranı yıllarca yüzde 70’in üzerinde seyretti; Aralık ayı itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 18-19 civarında olması büyük bir başarıdır” diyen
       Sabancı, Türkiye’de yatırım ikliminin değiştiğini söylerken, Hükümet’in 2003’teki 4 milyar dolarlık özelleştirme hedefinin altında kalmasına karşılık, 2004’ü 1 milyar dolarlık özelleştirmeyle tamamlayabileceğini kaydetti. Sabancı, şöyle devam etti:
       “Özelleştirmenin gecikmesinde ana neden, Bunun ana nedenleri uluslararası kuruluşların kendi ülkelerindeki sorunlar nedeniyle Türkiye’ye gelmekte isteksiz olmaları ve ülkeyi cazip bulmamalarıdır. Türk Hükümeti de bu nedenle ağırdan alıyor. Amaç, ne olursa olsun verilen fiyatı kabul etmek değil, zaten şu anda Hükümetin buna ihtiyacı da yok, gerekli cephanesi var.”
       
BANKACILIK SİSTEMİ AYIKLANDI
       İki yıllık dönemde bankacılık sektöründe hızlı bir yeniden yapılanma gerçekleştiğini belirten Sabancı, sistemden 22 bankanın çıkmasıyla yapının şimdi sağlıklı olduğunu kaydetti. Halen faaliyetteki üç devlet bankasının yönetiminde profesyonel ekiplerin görev yaptığını hatırlatan Sabancı, “Fazla personel ile zayıf kredilendirme sorunları çözülüyor” dedi.
       BDDK ve TMSF’nin bankacılık sektöründeki tüm oyunculara güveni artırdığını belirten Erol Sabancı, mevduata tam güvencenin sınırlanacağı Temmuz ayına kadar beklenmemesini, miktarın en kısa sürede 10 bin ile 20 bin Euro düzeyine çekilmesini önerdi.
       
AKBANK’IN PERFORMANSI YÜKSEK
       Akbank’la ilgili gelişmelere de değinen Sabancı, son 25 yılın 18’inde Türkiye’nin en karlı şirketi arasında yer aldıklarını söyledi. Sabancı, sözlerini şöyle tamamladı:
       “Öngörülen yeni bankacılık ortamı içinde iyi bir konumdayız. Düşük enflasyon ve faiz rakamları sayesinde marjlar küçülecek ve bilhassa tüketici kredisi, kredi kartları ve, umarız üç dört yıl içinde de, ipotekli kredi faaliyetleri (konut kredileri) başta olmak üzere yeni pazarlar yaratılacak. Yüksek enflasyon yüzünden bugüne kadar ipotekli kredi pazarı yaratılamadı, ama enflasyon ve faizlerin inmesiyle birlikte ipotekli kredi vermek mümkün olacak. Aylık yüzde 0.50-0.70 faizle borç verebilecek duruma geldiğimizde, normal insanlar da ipotek kredisi alabilecekler ve bu da istikrarı güçlendirecek.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları