Home page
Haber Menüsü


Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul
Akbank, faizlerde gerileme bekliyor
Akbank Genel Müdürü Kurtul, enflasyondaki gerilemenin verdiği destekle faizlerin yüzde 17’ye kadar gerileyebileceğini öngördü. Kurtul, Akbank’ın yeniden yapılandırma için üç yılda 100 milyon dolarlık yatırım yapıldığını açıkladı.
İstanbul
CNBC-E
    9 Şubat 2004—  Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, enflasyondaki düşüşe paralel olarak, faiz oranlarında yıl sonunda yüzde 17’lerin görülebileceğini söyledi. Akbank’ın “Yeni Ufuklar Değişim Programı”nın değerlendirildiği toplantıda konuşan Kurtul, ayrıca, yüzde 1.95’le otomobil kredisi verildiğinde de kazanç sağlanabileceğini kaydetti. Kurtul, taşıt kredilerinde gelinen durumun 2000 yılından farklı olduğunun altını çizdi.  

   
 
       
   
MSNBC News Akbank'a 450 milyon $ sendikasyon
MSNBC News MB gecelik faizleri iki puan düşürdü
MSNBC News Faiz dışı fazlada hedef aşıldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Akbank Genel Müdürü, sınırsız mevduat güvencesinin ahlaki çöküntü ve kural hatalarına neden olduğunu savunarak, AB standardı kapsamında 20 bin Euro’lukgüvencenin Türkiye’de 10 bin Euro düzeyinde sınırlanmasını istedi.
       Kurtul, yeniden yapılandırmanın da verdiği destekle piyasadaki ağırlıklarını artıracaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Vizyon ve hedeflerimiz net. Türkiye’nin her yönde uzmanlaşmış lider bankası olacağız. Büyük hedeflerimiz var: Aktif büyüklüğünde en büyük banka olmak. Kárlılık içinde hızlı büyümek. Kárlılığı bankacılık faaliyetlerinden elde etmek. Her müşteri segmentinde, her ürün ve hizmette lider olmak. Verimli çalışmak. Yüksek kalitede hizmet sunmak. Piyasının dörtte biri olacağız.”
       
BAKIŞIMIZ DAHA İYİMSER
       Önümüzdeki dönem için daha iyimser düşündüklerini ifade eden Kurtul, “Özellikle politik konularda çok önemli gelişmeler kaydedildi. Enflasyonun düştüğü ortamda birtakım önemli yapısal reformların da yapıldığını düşünerek faiz oranlarındaki volatilitenin olmayacağını düşünüyoruz. Olmaması gerekiyor” dedi.
       Zafer Kurtul, gerek ekonomik istikrar, gerekse politik istikrar açısından daha olumlu bakıp stratejilerini bu olumlu senaryo ile Akbank’ı daha rekabetçi, daha güçlü, daha müşteri odaklı hale getirebilme çalışmaları yürüttüklerini kaydetti. Yapısal konularda reformlarda bir kararlılık gördüklerini belirten Kurtul, bütün planlarını, stratejilerini, hedeflerini, yapısal reformların devam edeceği fikriyle oluşturduklarını aktardı.
       Enflasyon muhasebesi konusunda yol alındığı ve kayıt dışının azaldığı, önlendiği bir ortamda mali kurumların kredi analizi yapmasının çok daha başarılı olduğunu ifade eden Kurtul, “Kredi kalitesinde ciddi iyileşmeler göreceğiz” dedi.
       Akbank Genel Müdürü, yabancı ortaklığa ilişkin bir soru üzerine ise, bu konudaki daha önce çok açıklama yaptıklarına işaret ederek, stratejilerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.
       
100 milyon $’lık değişim
       Akbank, 2005 yılında tamamlayacağı “Yeni Ufuklar Değişim Programı” için bugüne kadar 100 milyon dolar harcadı. Bugüne kadar değişimin öngördüğü stratejik öncelikleri belirleyen ve bu doğrultudaki çalışmalarını bilgi teknolojileri, insan kaynakları ve kurumsal iletişim alanlarındaki altyapı yatırımları ile destekleyen Akbank, değişimi şimdi de Türkiye çapındaki 620 şubesine taşıyor.
       2004 Ağustos ayına kadar Akbank şubelerinin büyük kısmı, yeni kurumsal kimlik ve mimari görünüme kavuşacak. Bu dönüşüm 2005 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Akbank stratejik öncelik olarak müşteri odaklı organizasyon yapısı kurmayı ve bu doğrultuda hizmet sunmayı, etkin kár ve performans yönetimi gerçekleştirmeyi, sağlıklı ve hızlı kredi tahsis etmeyi, etkin risk yönetimi gerçekleştirmeyi ve operasyonel verimlilik artışı sağlamayı belirledi.
       Müşterilerini “Kurumsal, Ticari, Şirket, Bireysel ve Private” olarak 5 ana segmentte toplayan Akbank, şubelerde de benzer bir yapılanmaya gitti.
       Bundan böyle farklı müşteri segmentlerinin farklı ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere yapılanan Akbank şubeleri, “Şube, Ticari Şube, Kurumsal Şube ve Private Banking” olmak üzere 4 ayrı kategoriye ayrılacak.
       
       
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları