Home page
Haber Menüsü


 
Yeni yıla eskimeyen gündem
 
Bu hafta piyasa daha çok 10 bin 800 puan seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışacak. 10 bin 600 seviyesinin altındaki kapanışlar yeni kısa vadeli stop-loss’u oluşturacak.
 
Murat Turgut
NTV-MSNBC
 
6 Ocak—  İstanbul Borsası, yeni yıla uak çaplı yukarı bir hareketle başladı. Bu hareketi ise, Yapı Kredi Bankası ile ilgili İstanbul Yaklaşımı senaryoları ile almış oldu. Bu arada yurtdışı borsalarındaki performans da en azından satıcıların isteksizliğini sağladı diyebiliriz.

   
 
       
   
MSNBC News Murat Turgut: Paniğin adı: Irak savaşı
MSNBC News Murat Turgut: Alıcı gelmezse satıcı gelir
MSNBC News Murat Turgut: Gündem Irak'a kalıyor
MSNBC News Murat Turgut: Düştü ama yıkılmadı
MSNBC News Murat Turgut: Gözler yine Yapı Kredi'de
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Genelde geçen hafta satıcıların nispeten azaldığı buna karşılık Irak sorununun ay sonuna kadar bir süresi olabileceği varsayımı ile alıcıların birer kademe yukarıya çıktığı bir hafta olarak görmek gerekiyor. Buna karşılık 12 bin 500 seviyeleri aşağı yönde kırıldıktan bu yana ilk kez teknik anlamda güçlenen bir piyasa izlenimini de aldığımızı belirtmeliyiz. Bu güçlenme bizi nereye kadar götürür şimdi buna bakmak gerekiyor.
       Gündemimiz ne yazık ki, ne rekor kıran ihracat rakamları, ne de son 20 yılın en düşüğündeki enflasyon rakamları. Bunların yerine Irak Savaşını ikame etmiş bulunuyoruz. Yanı neredeyse son bir yıldır yaptığımız gibi.
       Medyaya bakarsanız yapılacak şey makarna stoklayıp ekranda savaşın naklen yayınını beklemek ama öte yandan henüz bir Birleşmiş Milletler kararı bile alınmadı.
       
SADDAM TESLİM OLSA BİLE...
       Ancak anlayabildiğimiz o ki Saddam iki elini havaya kaldırıp “teslim oldum” dese bile bunu savaş sebebi sayacak bir ABD var. Bu da artık bugünlerde hemen herkesin konuştuğu üzere bunun bir Saddam savaşı değil bir Petrol savaşı olduğu savını güçlendirmekte. Neticede bu meseleler bu yazının kapsamını aşmakta. Ama bize yansıması odur ki alıcılar her zamankinden nazlı ve yatırımcılar tedirgin bir bekleyiş içinde.
       Hal böyle olunca kulaklar haber bültenlerinde gözler ekranda piyasa izlemeye devam edeceğiz. Ve yeni para girişini kısa vadede sağlayamayacak bir ortamda içerdeki paranın endeksi ne kadar ne yönde etkilemeye çalışacağını göreceğiz.
       Bu hafta, piyasanın geçen haftalara oranla daha güçlü bir teknik görünümle başlayacak. Ancak bu satırların yazıldığı gün bir gazetemizde çıkan “Tanklarımız Irak’ta” haberinin bono ve dolara nasıl yansıyacağını görmemiz gerekecek.
       Ve tabii ki, Yapı Kredi Bankası hissesi ile ilgili İstanbul Yaklaşımı kaynaklı haberlerinde endekse etkili olabileceğini unutmamak gerekiyor.
       Bu hafta piyasa daha çok 10 bin 800 puan seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışacak. 10 bin 600 seviyesinin altındaki kapanışlar yeni kısa vadeli stop-loss niteliğinde. Yukarı hareketlerde ise, ardı ardına sıralanmış 11 bin-11 bin 150 ve nihayetinde 11 bin 500 seviyeleri göze çarpmakta.
       Mevcut şartlar altında ve yüksek bono faizlerine bakarak bu haftaki yukarı hareketin çok güçlü olsa bile 11 bin 500 seviyesinin kırılmayacağını düşünüyorum. Bu durumda genel beklentim 10 bin 500 ile 11 bin 500 arasında seyredebilecek ve 10 bin 800 puan seviyesinde güçlenmeye çalışacak bir piyasadır.
       
NE YAPMALI?
       Strateji, kısa vadeli pozisyonların 11 bin -11 bin 500 aralığında kademeli realizasyonu ve bu hafta görülürse 11 bin 500 seviyelerinde tamamen nakite geçmek olabilir.
       Genel olarak 10 bin 600 puan seviyesinin üzerinde kapanışlar olduğu sürece pozisyon taşımanın
       ve hisse bazı alım yapmanın makul olabileceğini düşünüyorum. 10 bin 600 puanın altındaki kapanışlarda nakite dönmekte yarar olabilir.
       Özetle Ocak ayının sonuna doğru hem Yapı Kredi Bankası ile ilgili gelişmeler hem Irak meselesi ve hem de Kıbrıs sorunu gündeme daha net oturabileceğinden bu ara dönemi yabancı alımları gelmeksizin bu tarzla devam edeceğini söylemek sanırım yanlış olmaz.
       Olur da 11 bin 500 seviyesinin üzerinde bir kapanış yapmayı başarabilirsek değişen dengeleri yeniden analiz etmek gerekecektir.
       Hepinize bol kazançlı bir hafta diliyorum.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları