Home page
Haber Menüsü


TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan
TÜSİAD: AB süreci sekteye uğratılmamalı
TÜSİAD Başkanı Özilhan, AB üyelik sürecini olumsuz etkileyecek adımlar atılmaması gerektiğini söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    23 Ekim—  Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, Avrupa Birliği üyelik sürecini kesintiye uğratacak hareketlerden kaçınmak gerektiğini söyledi. Kalite Derneği tarafından düzenlenen 11. Ulusal Kalite Kongresi’nde konuşan Özihan, Türkiye’de yapılacak ilk işin kriz ortamından çıkmak olduğunu belirtti.  

   
 
       
   
MSNBC News TÜSİAD: Rapor 'tarihe' engel değil
MSNBC News TÜSİAD'tan yeni hükümete mesaj
MSNBC News TÜSİAD'dan siyasetçiye popülizm uyarısı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’nin seçilme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özilhan, “Yalnız turizmde ihracatta değil, uluslararası ilişkilerde de seçilmeye ihtiyacımız var” dedi. Özilhan, türkiye’de yönetim kalitesine ve markaya önem vermek gerektiğine de dikkat çekti.
       
ÖNYARGILARIN KIRILMASI GEREKLİ
        “Bugün dünyada herkes bizi, futbolda beklenmedik biçimde dünya 3.’sü olan ama ekonomisi ve siyaseti bir krizden ötekine sürüklenen bir ülke olarak tanıyor” diyen Özilhan, bir krizler ülkesi hangi olumla imajla yanyana getirilirse getirilsin, toplamda olumlu bir imaj elde edilemediğini kaydetti.
       Özilhan, “Demek yapılacak ilk iş Türkiye’yi kriz ortamından kalıcı biçimde çıkarmaktır” dedi. Özilhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Eğer ekonomiyi sürdürülebilir sağlıklı bir büyüme çizgisine oturtabilmiş, rekabet gücümüzü zayıflatan etkenlerden ekonomimizi arındırabilmiş, yerli yabancı tüm yatırımların önünü açabilmişsek, krizden kalıcı olarak çıkmanın ilk ve en önemli adımını atmışız demektir.
       Eğer kamu yönetimini şeffaf, verimli, etkin bir hale getirecek reformları yapmışsak, devletin ekonomideki rolünü gerçekten düzenleyicilik ile sınırlayabilmişsek, kamu kaynaklarının siyasi çıkarlar uğruna kullanılmasının önüne geçecek önlemleri almışsak krizden kalıcı olarak çıkmak için 2. önemli adımı da atmışız demektir.
       Eğer siyasal sistemimizi daha adaletli bir temsili, daha istikrarlı bir yönetimle birleştiren bir seçim sistemine, partilerimizin daha demokratik ve şeffaf oldukları bir yönetime kavuşturabilirsek, milletvekillerimizin seçmen tarafından denetlenebilir ve kürsü dokunulmazlığı dışında yargı tarafından hesap sorulabilir biçimde siyaset yapmalarını sağlayabilirsek, krizler üretmeyen bir siyasal sisteme sahip olma yönünde de büyük bir adım atmış olacağız.”
       Krizden kalıcı olarak çıkabilmek için atılacak bu adımların aynı zamanda, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasına katılma hedefi doğrultusunda yelken açmaya başlaması anlamına da geleğini vurgulayan Özilhan, “bu seyirde rotayı doğru tutabilmenin önemli bir koşulu, AB üyelik sürecini kesintiye uğratacak hareketlerden kaçınmak ve süreci destelyecek aktif tavırları alabilmek olacaktır. AB ile üyelik müzakerelerine yalnızca başlamak bile, Türkiye hakkındaki önyargıların kırılmasına neden olacaktır” dedi.
       
TÜRKİYE MARKA OLARAK SUNULABİLMELİ
       Bütün bunların Türkiye’yi bir marka olarak dünyaya sunabilmek için yeterli olamayacağını savunan Özilhan, şöyle dedi:
       “İşin bu yanı ayrıca düşünülmesi ve oya gibi işlenmesi gereken birkonudur. Marka bir farklılaşma stratejisini içinde barındırır, bir kimliğe sahiptir, seçilme arzusunun ifadesi ve bu seçimde rasyonel faktörlerin ötesinde psikolojik, duygusal faktörlerin de devreye sokma arayışıdır. Türkiye’nin seçilmeye ihtiyacı var. Yalnız turizme, ihracat ya da yabancı sermayede değil, uluslararası ilişkilerde de bu ihtiyaç belirgin biçimde önümüzde duruyor.”
       Pazarlama ve imajın, marka stratejilerinin, itibar yönetiminin günümüz dünyası için taşıdığı önemin gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Özilhan, şunları söyledi:
       “Dünya sahnesinde olumlu bir görüntü çizerek boy göstermenin ne kadar güçlü bir sempati yaratabildiğini Dünya Kupası sırasında ve sonrasında hep beraber yaşadık. Dünya çapında müzisyenlerimiz, yazarlarımız, sanatçılarmız, sporcularımız var. Ancak bize tekil başarılardan daha fazlası lazım. Bir marka olarak Türkiye’yi öne çıkarabilmek için ekonomide, siyasette, uluslararası ilişkilerde zemini iyice bir düzeltmemiz gerekli.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları