Home page
Haber Menüsü


Oto satışına kampanya hız verecek
Otomotiv satışlarının yıl sonu itibariyle 1986 yılı düzeyine inmesi beklenirken, firmalar son çeyrekte satışlarını artırabilmek izin kampanyalara yöneldi. Peşin alımlarda indirim yanında firmalar 6 aya kadar ‘sıfır’ faizle satış imkanı sunuyor.
Bursa
AA
20 Eylül— İhracatın tersine, iç pazarda hayal kırıklığı yaşayan otomobil firmaları, yılı daha fazla otomobil satarak kapatabilmek için kampanyalara hız verdi. Firmalar, peşin alımlarda indirim, 6 aya kadar “0” faiz ve 36 aya kadar uzayan vadelerle kredi imkanı sunuyor. Talepteki daralma nedeniyle üretiminin yüzde 80-90’ını ihraç eden yerli otomobil firmaları, yılın son çeyreğine girilirken, iç pazardaki tıkanıklığı cazip kampanyalarla aşmaya çalışıyor.

   
 
       
   
MSNBC News Otomotivde satış 16 yıl geriye düşecek
MSNBC News Otomotiv pazarının %20'si Renault'ta
MSNBC News Otomotiv ihracatı yüzde 10.7 arttı
MSNBC News Türkiye otomotiv üretiminde 'silindi'
MSNBC News Otomotivde 2003 umutları zayıf
MSNBC News Otomotiv ihracatla ayakta duruyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türkiye’de ciddi pazar payına sahip olan ve bu durumunu korumak isteyen yabancı marka ve modellerde de, hareketliliği artırmaya dönük imkanlar göze çarpıyor.
       
TOFAŞ VE RENAULT’TA KAMPANYALAR
       Renault, “Tasarruf Renault” kampanyasını sona erdirip, yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanırken, TOFAŞ Birleşik Motor Sanayii ve Ticaret (BİRMOT) “Otoekonomist Finansal Çözümler Dünyası” adı altındaki kampanyasını sürdürüyor.
       2003 model otomobiller için 3 milyar 300 milyon liraya varan fiyat avantajları sunuluyor.
       Fiat Albea ve Fiat Palio modellerinde ise takas desteği de bulunuyor. Takas yapılacağı zaman, eski otomobilin değeri 1 milyar 500 milyon liraya kadar artırılıyor. Bazı modellerde de peşin alımlarda 1 milyar 500 milyon liralık klima hediye olarak veriliyor.
       Ford: Ford, “Mavi Anahtar” uygulamasıyla alternatif ödeme seçenekleri sunuyor. Koç Finans işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulama ile değişik alternatifler, aylık ödemelerin düşük tutulması gibi özelliklerin yanısıra, tüm işlemlerin 30 dakikada sonlandırılması oldukça cazip.
       Müşterinin ödeme alışkanlıklarına göre, “3 ay ödemesiz”, “eşit”, “artan” ve “ara ödeme” seçeneklerinin dışında “geri alım garantili” ödeme seçenekleri tercih edilebiliyor.
       Peşin alımlarda da cazip indirimlere giden Ford, Ford Ka ve Focus 1.6 modellerinde 1 milyar 198 milyon, Yeni Fiesta modelinde 1 milyar 123 milyon, Mondeo modelindeyse 1 milyar 378 milyon lira indirim yapıyor.
       Toyota: Toyota Corolla Hatchback’lerde, Temmuz ayında başlatılan Euro sabitleme kampanyası devam ediyor.
       T-Sport dahil tüm hatchback versiyonları kapsayan Euro sabitleme kampaya çerçevesinde, 1 Euro, 1 milyon 420 bin liraya sabitlenmişti. Bu da özellikle Corolla Hatchback müşterileri için ciddi bir satın alma desteği sağlıyor.
       Volkswagen: Volkswagen otomobillerinin Türkiye Distribütörü Doğuş Otomotiv ve Volkswagen Doğuş Finans’ın (VDF) ortaklaşa düzenlediği kampanyada, Volkswagen’in binek modelleri için tavsiye edilen anahtar teslim fiyatının yüzde 50’sine kadar olan kısmı kredilendiriliyor. Euro ve TL olarak tüm 2002 ve 2003 modeller de 36 aya kadar kredi imkanı bulunuyor.
       Ticari araçlarda anahtar teslim fiyatının yüzde 70’ine kadar olan kısmı kredilendirilirken, ilk 6 ay sıfır faizli kredi seçeneği 12 milyar lira ile sınırlı tutuluyor.
       Peugeot: Peugeot’da da peşin alımlarda indirim seçenekleri sunuluyor. Peugeot’un en çok satılan madeli 206’da 1 milyar, 307 ve 406 modellerinde 2 milyar 700 milyon, 607 modelinde de 3 milyar 500 milyon liraya kadar indirim yapılıyor.
       Ayrıca, Peugeot’un tüm modelleri için uygun kredi olanakları, müşterilerin tercihine sunuluyor.
       Opel: Opel, peşin alımlarda indirim yapıyor. Corsa’nın, 1.2 Comfort Easytronic modelinde 1 milyar 918 milyon lira, Corsa’nın diğer versiyonlarında 2 milyar 31 milyon lira, Astra’nın bütün versiyonlarında ise 798 milyon lira peşin alım indirimi uygulanıyor.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları