Home page
Haber Menüsü


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB, ‘güvence’nin eş anlı çıkmasını istiyor
İş Güvencesi Yasa Tasarısı’na ilişkin işçi ve işveren taraflarının karşılıklı mücadelesi sertleşerek sürüyor.
Ankara
AA
    6 Ağustos—  İşveren örgütleri, İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın İş Kanunu ile eş zamanlı olarak yasalaşmasını istiyor. İşveren örgütleri adına konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş güvencesi yasasının tek başına kabulünün tarihi bir hata olacağını belirterek, “İş güvencesinin iş kanunu ile eşzamanlı yasalaşması Türkiye açısından gerekliliktir” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News Cem: Sendikal özgürlükler korunmalı
MSNBC News DİSK: Yasanın takipçisiyiz
MSNBC News TÜSİAD: İş güvencesi uzlaşmayı bozabilir
MSNBC News Meral: Bahçeli 'İş güvencesine' sıcak
MSNBC News İş güvencesi komisyondan geçti
MSNBC News İş güvencesi Meclis'te bağımsız ele alınacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  TBMM Genel Kurulu’nda bugün ele alınması beklenen İş Güvencesi Yasa Tasarısı işveren kesiminin tepkilerine neden oldu. Söz konusu yasaya tepkilerin dile getirilmesi amacıyla TOBB’da bugün yaklaşık 250 oda ve borsa yöneticisiyle 11 işveren kurumu biraraya geldi.
        Bu işveren kuruluşları arasında TOBB’un yanı sıra, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye İhraçatçılar Meclisi (TİM), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) ve İş Dünyası Platformu yeralıyor.
        TOBB’da iki saati aşkın bir süre devam eden toplantının sonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir açıklama yaptı. Hisarcıkloğlu, iş güvencesinin İş Kanunu ile eşzamanlı yasalaşmasının Türkiye açısından bir gereklilik olduğunu belirtirken, bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, üç işçi konfederasyonu ve işveren konfederasyonu ile 26 Haziran 2001 tarihinde iş güvencesinin yeni ve çağdaş iş kanununun bütünü içinde ele alınması için bir protokol imzalandığını hatırlattı.
        Hisarcıklıoğlu, bu protokol uyarınca oluşturulan akademik komisyonun iş güvencesini de içeren bir kanun taslağı hazırlayarak Çalışma Bakanlığı’na sunduğunu, ancak, Bakanlığın taslağı kamuoyuna anlaşılamayan bir sebeple ısrarla açıklamadığını bildirdi.
       
İŞSİZLERİN İŞ BULMA UMUDU TÜKENECEK
       Hisarcıklıoğlu, oldu-bittiye getirilerek tek başına ve bu şekilde çıkartılacak İş Güvencesi Yasası’nın Türkiye açısından birçok olumsuzluk yaratacağını da kaydetti.
       Hisarcıklıoğlu, “İşsizlerin iş bulma umudu tükenme noktasına gelecektir, çalışma barışı yara alacaktır, yerli ve yabancı sermaye yatırımları duracaktır ve hatta komşu ülkelere başlayan sermaye kaçışı ne yazık ki artacaktır” dedi.
        Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin iş mevzuatındaki mevcut tazminatları ve güvenceleri yok sayarak iş güvencesi yasasının tek başına kabulünün tarihi bir hata olacağını da belirtirken, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamında işçisiyle, işvereniyle üretim safında birleşerek çıkışın mümkün olacağını en iyi anlayan ve bunun gereklerini yerine getiren işçilerle onların değerli temsilcileri olduğunu vurguladı.
       
İŞ GÜVENCESİNE KARŞI DEĞİLİZ
       Reel sektör kuruluşları olarak iş güvencesine karşı olmadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, iş güvencesi protokolu uyarınca, akademik komisyon tarafından bilimin ışığında hazırlanan çağdaş iş kanunu kapsamında eşzamanlı olarak çıkarılmasını istediklerini söyledi.
        Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, yaptıkları bu açıklama dışında başka bir şey yapıp yapmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine, “Hayır, biz, kamuoyuna düşüncelerimizi ve fikirlerimizi bu platformda oluşan ortak görüşümüzü açıkladık” yanıtını verdi.
        Bir başka gazetecinin, işçi kesiminin, yasanın çıkarılmaması halinde “sandıkta görüşürüz” mesajını verdiklerini hatırlatarak, “Sizin tavrınız ne olacak” sorusuna, salondan “Biz de sandıkta görüşürüz” yanıtı geldi. Bu yanıt üzerine, Hisarcıklıoğlu, bu sözlerin ne anlama geldiğinin açık olduğunu vurguladı. Meclise gidip gitmeyeceklerinin sorulması üzerine de, Hisarcıklıoğlu “Gitmeyeceğiz, ama gidebiliriz de” diye yanıt verdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları