Home page
Haber Menüsü


Sendikalar: ‘Güvence’nin takipçisiyiz
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendika ve şube başkanları ile yöneticilerinin İş Güvencesi Yasa Tasarısı yasalaşıncaya kadar Meclis’teki çalışmaları takip edeceklerini bildirdi.
Ankara
AA
6 Ağustos— Sendikalar, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın aynen çıkarılmasında ısrar ediyorlar. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Süleyman Çelebi, Meclis’teki çalışmaların yakından izleneceğini belirtirken; Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın aceleye getirildiği iddialarının “tamamen yalan” olduğunu söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Süleyman Çelebi, DİSK Başkanlar Kurulu’nda yaptığı konuşmada; İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın süreci ve Türk-İş, Hak-İş Genel Başkanları ile yaptıkları toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi verdi.
       Meclis’in gündeminde olan yasa tasarısı konusunda işverenlerin uzlaşma arayışı içinde olduklarını kaydeden Çelebi, işten çıkartmalarda işverenin ispat yükümlülüğü ile kıdem tazminatlarının kaldırılmasını, işçiye ispat yükümlülüğünün getirilmesini istediklerini, işçi sendikalarının ise bunu onaylamalarının asla mümkün olmadığını söyledi.
       TBMM’de grubu bulunan 7 siyasi parti grup başkan vekillerinin, İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın öncelikli görüşülmesi için önerge verdiklerini kaydeden Çelebi, bu imzalara sahip çıkılmasını istedi. Çelebi, “Bizim isteğimiz, İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın bir an önce gündeme alınıp görüşülmesidir. İşverenler, müthiş bir lobi faaliyeti başlattılar. Lobi faaliyeti ile şantajla, tehditle yasayı çıkartmamak için uğraşıyorlar” dedi.
       
BAKANLAR KURUL ÜYELERİNE ÇAĞRI
       Süleyman Çelebi, Başkanlar Kurulu üyelerine seslenerek, İş Güvencesi Yasa Tasarısı süreci tamamlanıncaya kadar Ankara’dan ayrılmamalarını, sendika ve şube başkanları ile DİSK yöneticilerinin yasa tasarısına ilişkin Meclis’teki çalışmaları takip etmeleri gerektiğini kaydetti.
       Çelebi, bugün saat 13.30’da Türk-İş’in önünde toplanacaklarını ve Meclis’e yürüyeceklerini bildirerek, Türk-İş ve Hak-İş yöneticileri ile birlikte TBMM’deki çalışmaları izleyeceklerini söyledi.
Cem: Sendikal özgürlükler korunmalı

       DİSK Genel Başkanı Çelebi, İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın eksiklikleriyle de olsa bu şekliyle yasalaşmasını istediklerini ifade ederek, tasarısının yasalaşmaması halinde gereğini yapacaklarını da sözlerine ekledi.
       
HAK-İŞ. ACELEYE GETİRİLDİĞİ YALAN
       Tasarının Türkiye’nin gündemine birkaç günde getirilen bir düzenleme olmadığını belirten Uslu, “Tasarının aceleye getirdiği iddiaları tamamen yalandan ibarettir” diye konuştu. Tasarının 8 yıldan bu yana TBMM’de bekletildiğini söyleyen Uslu, tasarıyı engelleyenlerin bunun cevabını vermesini istedi. Uslu, şöyle konuştu:
       “Bugün işçi kesimini popülizmle suçlayan Refik Baydur kongre konuşması sırasında ‘İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nı ben beklettim’ diyerek işveren camiasına yönelik popülizmle seçim kazanmıştır. Bu kadar yoğun bir engelleme gayretinin arkasından oldu bittiye getirildiğini söylemek inandırıcı değil. İşveren kesimi kamuoyundan özür dilemesi gerekirken, bizi suçlamasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Omuz omuza, kol kola bize karşı kampanya başlatanları hayretle karşılıyoruz.”
       
“İMZALARININ ARKASINDA DURSUNLAR”
       AB uyum yasalarında iş güvenliğine yönelik düzenlemelerin bulunmadığı yönündeki iddiaların da doğru olmadığını söyleyen Uslu, iş güvenliği konusunun hükümetin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı.
       Salim Uslu, tasarının çıkarılması için siyasi partilerin grup başkan vekillerinden ve 211 milletvekilinden imza toplandığını anlatarak, “Milletvekilleri bu imzaların arkalarında durmazlarsa, ‘Bize inanmayın, bize güvenmeyin, bize oy vermeyin’ demektedirler. Biz milletvekillerine ve Yüce Meclis’e güveniyoruz” dedi.
       İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın 158 sayılı ILO kararında belirtilen iş güvencesi olmadığını söyleyen Uslu, Tasarı ile “sendikal güvencenin” öngörüldüğünü vurguladı. Uslu, “Bizim isteğimiz çağdaş bir düzenlemedir. Tasarı sendikal özgürlüğü getiriyor. Özgürlüğün pazarlığı olmaz” dedi.
       
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları