Home page
Haber Menüsü


BDDK Başkanı Engin Akçakoca
Akçakoca: Gerekiyorsa birleşin
BBDK Başkanı Akçakoca, bankalara güçlenmek için gerekiyorsa birleşmelerini önerdiklerini söyledi. TBB Başkanı Özince de, krizin iyi yönetilemediğini belirterek, bankacılıktaki maliyetin sınırlı kalmadığını ifade etti.
Ankara
CNBC-E
    23 Temmuz—  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Engin Akçakoca, bankalara güçlenmeleri için gerekiyorsa “birleşin” dediklerini söyledi. “Bankacılık Sektörünün Yeniden Yapılandırılması” konulu toplantıda konuşan Akçakoca, “Bankalara yeni ortak, yabancı ortak almak gerekiyorsa yapın diyoruz” dedi. bankaların teknolojiyi yakından izlemesinin önemine değinen Akçakoca, “Bunlar da bizim sektörden beklentilerimiz. Bu beklentiler karşılanmazsa, herkes bilsin ki sonuçlar sürpriz olmayacak” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News Özince: Riskler hala çok yüksek
MSNBC News Dışbank, Pamukbank'a talip
MSNBC News Akçakoca: Birleşmelerin önemi artıyor
MSNBC News Bankalar yurtdışında da küçüldü
MSNBC News "Kamu bankaları arpalık olmayacak"
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
ÖZİNCE: KRİZ İYİ YÖNETİLEMEDİ
       Aynı toplantıda konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü ve Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, krizin iyi yönetilemediğini ve bankacılık sistemine maliyetinin sınırlı düzeyde tutulamadığını söyledi.
       Özince, sorunlu bankaların problemlerinin çözümüne yönelik kapsamlı bir paketin hazırlanmasının uzun zaman aldığını, bunun da ekonomiye ciddi bir maliyet oluşturduğunu söyledi.
       TMSF’ye devredilen bankalarla, kamu bankalarına yönelik uygulamaları eleştiren Özince, yeniden yapılandırma sürecinde karlılık sorununun da dikkate alınmadığını söyledi.
       
OCAK: ŞUBE KAPATMADA SORUN YOK
       Özince’nin ardından konuşan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Safa Ocak da, Ziraat ve Halkbank’ın şube kapatmaları konusunda sorun olmadığını söyledi.
       Ocak, yaptığı konuşmada, “790 şube kapatıldı. Şube, özel işlem merkezi, büro olarak Ziraat Bankası’nda bin 257, Halk Bankası’nda da 592 birim kaldı” diye konuştu.
       Ocak ayrıca, Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması konusunda proje aşamasında düşünceler olduğuna da dikkat çekti.
       
JOSEFSSON: GÜVENCE KALDIRILMALI
       Ocak’tan sonra söz alan, Uluslararası Para Fonu kıdemli mali sektör danışmanı Mats Josefsson da, mevduata uygulanan tam güvencenin piyasaları bozduğunu belirterek, 6 ila 9 ayda güvencenin kaldırılması gerektiğini söyledi.
       Josefsson, Türk bankacılık sisteminin güvenilir ve sağlam kalmasını sağlamak için bazı ek tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
       Josefsson, “Özellikle iyi yönetişim, piyasa disiplini ve öngörü çok önemli. Banka, ekonomik olarak başarısız olursa katı kuralların da uygulanması gerekiyor” diye konuştu.
       Josefsson ayrıca, bankaların sağlam ve güvenilir tutulması ile ilgili temel sorunun banka sahiplerinde olduğunu da söyledi.
       
ZAMANLAMA UYGUN DEĞİL
       BDDK Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu da, mevduatta tam garanti sisteminin kaldırılmasının henüz zamanı olmadığını bildirdi.
       Pazarbaşıoğlu, “Koşullar uygun hale geldiğinde ve önceden haber verilmek suretiyle tam garanti uygulamasının kaldırılması gündeme gelecek” ifadesini kullandı.
       
YÖNETMELİK GELECEK AY TAMAM
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Teoman Kerman da, Varlık Yönetim Şirketi kurulması için gerekli olan yönetmeliğin Ağustos ayında kurul gündemine sunulacağını söyledi.
       Kerman, Varlık Yönetim Şirketi kurulması için gerekli yönetmeliğe ilişkin hazırlıkların sürdüğünü belirtti.
       Kerman, konuya ilişkin yasanın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun Varlık Yönetim Şirketi’ne yüzde 20 oranında ortak olmasını öngördüğünü belirtti. Kerman, “Ancak ortaklık şart da değil” dedi.
       
ÖZEN: UYUM YAKALANDIĞINDA BİRLEŞMELİ
       Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, yaptığı konuşmada, “İki banka bir uyum yakaladığında düşünmeden birleşmeli” dedi. Özen, yaptığı konuşmada, sektöre yabancıların gelmesinin herşeyi çözemeyeceğini belirterek, “Arjantin’deki bankaların yüzde 70’i yabancıydı” dedi.
       Bankacılık sektörünün istikrar istediğini kaydeden Ergun Özen, son 11 yılda sektörün 12.9 milyar dolarlık maliyet yüklendiğini, ancak bundan sonra maliyeti kaldıracak durumunda bulunmadığını kaydetti.
       Türk bankacılık sisteminin bir an önce kredi vermesi gerektiğini anlatan Özen, sektörün toplam aktifler içinde krediler payını yüzde 50’ye getirmesi gerektiğini söyledi. Özen, bunun için de reel sektörün şeffaf olması gerektiğinin altını çizdi.
       Türk bankacılığının son 6 yılda yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını, ancak bunun karşılığını henüz almadığını ifade eden Özen, bankaların hizmetler karşılığında komisyon alması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları