Home page
Haber Menüsü


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
TOBB: Belirsizlik ekonomiyi vuruyor
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, siyasi alandaki belirsizliğin ekonomik dengeleri tehdit ettiğini belirterek, “Ekonomi bıçak sırtında, ikazımız dengelerin bozulmaması için” dedi.
İstanbul
AA
    28 Haziran—  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “ekonominin bıçak sırtında olduğunu, siyasi belirsizliğin de bunu etkilediğini” söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News TOBB: Faiz yükselişi bizi zorluyor
MSNBC News TOBB: Ekonomi faizden kurtarılmalı
MSNBC News TOBB: Komşularla ticaret yetersiz
MSNBC News TOBB'dan büyüme uyarısı
MSNBC News S&P: Programın devamı öncelikli
MSNBC News Yırcalı: YKB yönetimi görevinin başında
MSNBC News Toskay: S&P'nin kararı ekonomiyi olumsuz etkiler
MSNBC News Derviş: AB'de ilerleme Türkiye için çok önemli
MSNBC News İSO deklarasyonu TOBB'a götürecek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi’nin 48. Olağan Genel Kurulu’na katılan Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hisarcıklıoğlu, gelişmelerden sanayicinin rahatsız olup olmadığının sorulması üzerine, “Siz memnun musunuz peki Türkiye’deki ekonomik gelişmelerden” diyerek, şunları söyledi:
       “Herkesin hissettiği neyse, biz de onu hissediyoruz. TOBB Yönetim Kurulu Salı günü bir toplantı yapacak. Toplantıda Türkiye’nin gündemindeki son gelişmeleri ele alacağız. O değerlendirmeden sonra size ancak açıklamada bulunabilirim.”
       İş Çervesi Grubu’nun dün yaptığı toplantının ardından, piyasa dengelerinin kurulması için gerekli önlemlerin alınması yönündeki açıklaması hatırlatılarak, “Nedir bu önlemler?” sorusu yöneltilen Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:
       “Reel faizlerin yüzde 100 yukarıda olması, bütün Türk işalemini, herkesi rahatsız ediyor. Enflasyonda eğer hedef yüzde 35, borçlanma oranı da yüzde 75 ise bu da rahatsız ediyor. Marjlar olabilir ama yüzde 52’lere kadar düşmüş olan faizin daha aşağı doğru düşürülmesi lazım. Tabi bu dengelerin bozulmasıyla beraber büyümeye geçilmesi zorlaşacaktır ki yavaş yavaş bir canlanma vardı. Bu canlanmanın kaybolmasını istemiyoruz. Çünkü şu anda halen bıçak sırtındayız, ekonomi bıçak sırtında. Bu siyasi belirsizlik bunu etkilemekte. Bunu da değerlendireceğiz.”
Yırcalı: Hükümet yeniden ele alınmalı

       
DENGELER BOZULMASIN DİYORUZ
       Hisarcıklıoğlu, “Yüzde 3’lük büyüme umudu devam ediyor mu?” sorusuna, “şu andaki dengeler onu göstermiyor. Biz de o dengeler bozulmasın diyoruz” yanıtını verdi.
       “Son 1 ayda karamsarlık ortamı doğdu, sanayici umut çizgisinden geri mi çekildi?” şeklindeki soru üzerine Hisarcıklıoğlu, “Bunu değerlendireceğiz, bizim ikazımız şu dengelerin bozulmaması” dedi.
       Rifat Hisarcıklıoğlu, 18 Temmuz’da yatırım promosyon toplantısı yapılacağını ve IMF yetkililerinin yanı sıra dünyada ilk 20 içindeki şirketlerin patronlarının geleceğini ifade ederken, “Yatırım ortamını iyileştirme koordinasyon kurulu toplantılarımız var.
       Bununla ilgili yine yabancı ve yerli sermeyenin yatırım ortamının iyileştirilmesi ileilgili kanunlar çıkacaktı. 18’indeki toplantının ne anlamı olacak? Hazırlıklar bitmedi. Kanun sevkedilmesine rağmen Meclis’ten çıkmadı, gelen yatırımcıya ne anlatacaksınız” diye konuştu.
       Hisarcıklıoğlu, “Hepimiz, bütün kesimleriyle refaha ulaşmış, mutlu bir Türkiye görmek istiyoruz” derken, bu konuda üstlerine düşen görevi yapacaklarını bildirdi.
       
ICC GENEL KURULU YAPILDI
       ICC Türkiye Milli Komitesi’nin 48. Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da yapıldı. ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Rona Yırcalı’nın 2001-2002 dönemi faaliyetlerini anlattığı toplantıda, Komite’nin 2002-2003 bütçesi de kabul edildi.
       Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluştu:
       “Rifat Hisarcıklıoğlu, Rona Yırcalı, Bülent Koşmaz, Eşref Cerrahoğlu, Nafi Güral, Ömer Aydın, Mazhar Basmacı, Yüksel Çengel, Ö. Abdullah Özdemir, Tevfik Solaksubaşı, Adnan Sakoğlu, Sedat İşeri, Vedat Yücesan, Hamit Hayfavi, Yusuf Erbay, Demet Arıyak.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları