Home page

Haber Menüsü


Senegal: İkinci Afrika mucizesi  
Dünya futbolunun yükselen ülkelerinden biri olan Senegal, Dünya Kupası’nda oynadığı futbolla da bunu kanıtladı.  
   
 
Ayaktakiler (Soldan sağa) - Pape Thiaw, Papa Malick Diop, Papa Bouba Diop, Ferdinand Coly, Lamine Diatta, Tony Sylva. Oturanlar (Soldan sağa) - El Hadji Diouf, Amdy Faye, Henri Camara, Omar Daf, Aliou Cisse.  
   
NTV-MSNBC
 
    18 Haziran—  Bu yıl düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda finale kadar çıkan ve şampiyonluğu finalde Kamerun’a penaltılarla kaybeden Senegal için bir Fransa Ligi karması da denebilir. Senegal’in 23 kişilik Dünya Kupası kadrosunda yeralan futbolcuların 21’i Fransa Ligi takımlarında forma giyiyor. Ekmek paralarını Fransa’da kazansalar da Senegalliler uzun süre Fransa’ya yaptıkları sürprizle anılacaklar.  

   
 
       
    MSNBC News A Milliler çeyrek finalde: 1-0
MSNBC News Güneş: Artık hedefimiz yarı final
MSNBC News 'Collina uğuru' sürüyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  17. Dünya Kupası finallerinde, (A) Milli Takım’ın çeyrek finaldeki rakibi Afrika temsilcisi Senegal’in kadrosunda yer alan 23 futbolcusundan, 21’i Fransa Ligleri’nde top koştururken, kalan 2 oyuncu da Fas ve kendi ülke liginde futbol yaşamını sürdürüyor.
Live Vote is temporarily unavailable.

       Dünya Kupası finallerine gelmeden önce bu yılın başında Afrika Futbol Şampiyonası finalinde, penaltılarla Kamerun’a 3-2 kaybeden Senegal, ev sahibi ülke Mali’yi yarı finalde yenerek finale çıkmış ve tarihinde futboldaki en büyük başarısına ulaşmıştı.
       
EN BÜYÜK SÜRPRİZİ YAPTILAR
       2002 Dünya Kupası’nın açılış maçında güçlü rakibi Fransa’yı 1-0 yenen Senegal, turnuvanın ilk sürprizine imza atmıştı.
       Gruptaki ikinci maçında Danimarka ile 1-1 berabere kalan Senegal son maçını ise Uruguay ile oynamıştı. Kupanın en ilginç mücadelelerinden birine sahne olan maçta Afrika temsilcisi 3-0 öne geçse de Uruguay 3-3’lük eşitliği sağlamıştı. Fakat bu beraberlik de Senegal’e yetti.
       Beş puanla Danimarka’nın arkasından ikinci olan Senegel, ikinci turda F Grubu’nun birincisi İsveç ile eşleşti. İsveç maçına cezalı olan iki yıldız oyuncusundan yoksun olarak çıkan Senegal, maçın 12. dakikasında 1-0 yenik duruma düşmesine karşın 37’inci dakikada Camarra ile eşitliği sağladıktan sonra, yine Camarra’nın 104’üncü dakikada attığı altın golle sahadan 2-1 ayrıldı.
Fransa'nın Sedan takımında foma giyen 25 yaşındaki Henri Camarra, İsveç'e attığı iki golle takımının çeyrek finale kalmasında başrol oynadı.
       
EN GOLCÜ PAPA BOUBA DIOP
       Senegal, şu ana dek grupta ve 2. turda yaptığı toplam 4 maçta, rakip fileleri toplam 7 kez havalandırırken, 3 gol atan Papa Bouba Diop, takımın en golcü futbolcusu oldu. Diop ayrıca 13 şutla en fazla şut atan oyuncu olurken, bunlarnı 7’si kaleyi buldu. Takımın diğer gollerini ise Henri Camara (2) (2 de asisti var), Salif Diao (1) ve Fadiga (1) (penaltıdan) rakip ağlara gönderdi.
       
EN GENÇ 3. TAKIM
       17. Dünya Kupası finallerinde Senegal, 25.6’lık yaş ortalamasıyla en genç 3. takım olma özelliğini taşıyor. Afrika temsilcisi ayrıca, 1.81’lik boy ortalamasıyla kupada 14. sırada yer alırken, yurtdışında en fazla futbolcusu top koşturan takımlar arasında da Kamerun ve İrlanda Cumhuriyeti’nin ardından 3. sırada kendisine yer buldu.
       
4 MAÇTA, TOPLAM 18 FUTBOLCU OYNADI
       Senegal’in Fransız teknik direktörü Bruno Metsu, şu ana dek yaptıkları 4 maçta, toplam 18 futbolcuya oynama şansı verdi. Omar Daf, Lamine Dıatta, Papa Bouba Diop, El Hadji Diouf ve kaleci Tony Sylva, tüm maçlarda 90 dakika forma giyen futbolcular oldu.
Uzakdoğu'da takımlarını yalnız bırakmayan Senegalli futbolseverler, tribünlerde renkli görüntüler oluşturdular.

       37 dakikayla sahada en az kalan futbolcu ise AS Monaco takımında oynayan Süleyman Camara. Takımda, oyunculardan 7’si 4 maçta, 5’i 3 maçta, 2’si 2 maçta, 4’ü de 1 maçta görev aldı.
Senegal Milli Takımı’yla tarihi bir başarıya imza atan Fransız teknik adam Bruno Metsu’nun, önümüzdeki sezon Gaziantepspor’u çalıştırması gündemde.

       
       KARTLAR
       Kupanın sürpriz takımı Senegal’in, yaptığı 4 maçta futbolcuları toplam 12 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Ferdinand Coly ve Khalilou Fadiga takımda 2’şer sarı kart gören oyuncular oldu. Salif Diao, maçlarda kırmızı kart gören tek oyuncu.
       FAULLER
       Senegal takımında en fazla faul yapılan futbolcu 20 ile El Hadji Diouf olurken, 13 ile rakiplerine en fazla faul yapan oyuncu ise Aliou Cisse olarak göze çarptı.
       
 
       
    MSNBC News Senegal savunmaya hayran kaldı
MSNBC News Dış basın: Çeyrek final yakıştı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları