Home page

Haber Menüsü


Güneş: Artık hedefimiz yarı final
 
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Artık hedefimiz yarı final. Bunun zor olduğunu biliyoruz ama Türkler zoru sever” şeklinde konuştu.  

 
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
18 Haziran—  17. Dünya Kupası finallerinin 2. tur karşılaşmasında, ev sahibi ülkelerden Japonya’yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükselen Türk Milli Takımı büyük bir sevinç yaşarken, teknik direktör Şenol Güneş yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar tarih yazan futbolcularım, artık geleceği yazıyor” dedi. Japonya galibiyetinin adını “zafer” koymak istemediğini ifade eden Şenol Güneş, “Futbolcularım bugüne kadar tarih yazdı. Fakat artık tarih yazmaya gerek yok. Tarih bitti. Artık geleceği yazıyorlar” diye konuştu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Japonya ve Güney Kore’nin ev sahipliğinde düzenlenen bu Dünya Kupası’nın, seyirci, medya ve futbolcular açısından incelenmesi gereken bir Dünya Kupası olduğunu vurgulayan Güneş, “Kendi sahasında müthiş bir heyecanla maça asılan Japonların, bize karşı son derece olgun tavırları sevindiriciydi. Bundan sonra Senegal maçını düşünüyoruz. Bu maçı da kazanarak yarı finale çıkmak istiyoruz. Ancak, sonuç ne olursa olsun razıyız” şeklinde konuştu.
       Bu arada Şenol Güneş, yabancı bir basın mensubunun, “Türkiye daha önce Avrupa Şampiyonası’nda da çeyrek final oynadı. Buna rağmen Dünya Kupası’nda biraz küçümsendi mi?” biçimindeki bir sorusuna, “Bizi küçük görenler de fazla abartanlar da olabilir. Fakat biz haddimizi biliyoruz. Merdivenleri birer birer çıkmak istiyoruz. Artık hedefimiz yarı final. Bu çok kolay değil ama Türkler zoru sever” diye yanıt verdi.
       Güneş ayrıca, Dünya Kupası’nın çok renkli ve centilmence geçtiğini belirterek, “Favori takımlardan birçoğu elendi. Senegal ise büyük bir çıkış yaptı” dedi.
       
ULUSOY: YİNE BİR İLKE İMZA ATTIK
       Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, maç sonrası yaptığı açıklamada, (A) Milli Takım’ın Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükselmesiyle, yine bir ilke imza attıklarını söyledi. Japonya karşılaşmasında milli takım oyuncularının, Türk halkının dualarını hissettiğini ifade eden Ulusoy, “Halkımızı mutlu edebildiysek, ne mutlu bize. Yarı finale de çıkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
       
HAKAN ŞÜKÜR: İYİ MÜCADELE ETTİK
       Bugün 77. kez (A) milli formayı giyerek bu alandaki rekoru Fenerbahçeli Ogün’den devralan (A) Milli Takım Kaptanı Hakan Şükür, Japonya karşısında inanılmaz bir mücadele sergileyerek galibiyete ulaştıklarını söyledi.
       Karşılaşmada zaman zaman kötü futbol oynadıklarını, ancak 90 dakika boyunca mücadeleyi bırakmadıklarını anlatan Hakan Şükür, “Yarı finale de çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Türk halkının dualarına ihtiyacımız var” dedi.
       
TAYFUR: HAKETTİĞİMİZ YERE GELDİK
       Milli takım oyuncularından Tayfur Havutçu, çok iyi bir ekip olduklarını ve tek bir yürek halinde mücadele ettiklerini, bunun sonucunda şimdilik hakettikleri yere geldiklerini söyledi.
       
ALPAY: SENEGAL MAÇI ZOR OLACAK
       Milli takımın savunma oyuncusu Alpay Özalan da açıklamasında, Dünya Kupası’nda çeyrek finale yükselmelerini mucize olarak değerlendirmediklerini belirterek, “Bundan sonra tüm takımlar güçlü. Senegal maçı da çok zor geçecek” diye konuştu.
       
ÜMİT DAVALA: FİNALİ HEDEFLEDİK
       Maçtaki tek golü atan Ümit Davala ise, “Stattaki atmosferin bizim için fazla önemi yoktu. Kimin gol attığı da fazla önemi yok. Hepimiz inanmıştık ve başardık. Kupada gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Finali hedefledik. Senegal’i de yeneceğimize inanıyorum” dedi.
       
HASAN ŞAŞ: İNANCIMIZ VAR
       Hasan Şaş da Japonya’nın, ev sahibi olması nedeniyle maça avantajlı başladığını belirterek, “Saha ve seyirci yönünden bizden üstündüler. Ama futbol açısından biz üstündük. Bu takımın kendine inancı var. Sadece Türk halkı bize inanıyor. Bizden dualarını eksik etmesinler. Bu takım, finale kadar gider” diye konuştu.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları