Home page
Haber Menüsü


Ford Otosan’ın ihracat hedefi 1.2 milyar Euro
Ford Otosan’ın üretimini İzmit’te yaptığı Transit Connect araçlarının ilki tamamlandı. Koç Holding CEO’su Özaydınlı, ihracatın 2003 yılı itibariyle 1.2 milyar Euro’ya ulaşacağını öngördüklerini söyledi.
İzmit
AA
    17 Haziran—  Ford Otosan’ın üretimini İzmit’de gerçekleştirdiği “Transit Connect” araçların ilki üretim bandından çıktı. İlk üretim töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Bülent Özaydınlı, yeni modelin desteğiyle 2003 yılında ihracatta 1.2 milyar Euro’ya ulaşılacağını söyledi.  

   
 
       
   
MSNBC News Otomotivciler dünyayı yatırıma çağırdı
MSNBC News Otosan, Ford'un kalıp merkezi oldu
MSNBC News Fiat, otomotiv satışında karar vermedi
MSNBC News TOFAŞ, kuşlara veda ediyor
MSNBC News Ford Otosan'a Avrupa'dan transfer
MSNBC News Ford 60 bin Transit ihracı hedefliyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ford Transit üretiminin Belçika’dan İzmit’e taşınmasıyla İzmit fabrikasına 200 milyon dolar ek yatırım yapılacağını belirten Özaydınlı, “Böylece Ford Otosan’ın İzmit fabrikasına yaptığı yatırım 1 milyar dolara ulaşacak” diye konuştu.
       Söz konusu yatırımla, yıl sonuna kadar 22 bin adet “Transit Connect” ihraç edilecek ve bu rakam 2003 yılında 80 ila 90 bin adet seviyelerine yükselecek.
       Yatırımın tamamlanmasıyla, transit ve transit connect araçlarından toplam 1. 6 milyar dolar ihracat geliri elde edilecek.
       Özaydınlı, yeni aracın sadece Türkiye’de üretileceğini ifade ederken, “Ford Otosan’ın son yıllardaki yatırım tutarı 1 milyar Euro’yu geçecek. Transit Connect’in yıllık ihracatı toplam 90 bin adet civarında olacak. 220 milyon Euro’luk ilave yatırımla da Transit’in üretimini ve ihracatının artırıp, önümüzdeki dönemdeki toplam ihracat tutarını yıllık 1.7 milyar Euro’ya ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
       
ÖNEMLİ ÜRETİM MERKEZİ
       Özaydınlı, Kocaeli’ndeki Ford Otosan fabrikasının, Avrupa’nın en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
       Özaydınlı, Ford Transit Connect’in üretim bandına alınması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 73 yıllık Ford-Koç işbirliğinde, bugüne kadar yapılan yatırımların sonuçlarını aldıklarını kaydetti.
        Bu projenin, Türk Otomotiv Endüstrisi’nin adını Avrupa ve dünyada duyurmak adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Özaydınlı, “Bu projenin arkasında büyük emekler ve yatırımlar vardır. Bu yatırımları, diğer yatırımlar takip etmektedir. Kocaeli Ford Otosan, Avrupa’daki en önemli üretim merkezlerinden biridir” dedi.
       
22 BİN ADEDİ İHRAÇ EDİLECEK
       Ford Otosan Genel Müdürü Turgay Durak da, Transit Connect’in bu yıl sonuna kadar yaklaşık 25 bin adet üretileceğini ve bunların 22 bininin ihraç edileceğini bildirdi. Transit Connect’in testleri hakkında bilgi veren Durak, “ABD’nin Nevada Çölü’nde, Finlandiya’nın buzla kaplı yollarında test edildi. Ayrıca Erzurum’daki testte ise, aracın Türkiye şartlarındaki dayanıklılığı ölçüldü” dedi.
Üretilen ilk Ford Connect Transit törenle banttan indirildi.

       Transit ve Transit Connect ihracatının, yıl sonuna kadar 400 milyon Euro’yu geçeceğini ifade eden Durak, “Transit Connect’ten 498 adet prototip, deneme ve değerlendirme aracı üretimi gerçekleştirildi. Seri imalata için, ilk yurtdışı siparişini 6 bin adet olmak üzere İngiltere Posta İdaresi’nden aldık. Bu proje, Ford Otosan için Avrupa’da üretim merkezi olma yolunda atılmış bir ilk adımdır” diye konuştu.
       Turgay Durak, Belçika’nın Genk şehrinde bulunan Ford Fabrikası’ndaki Transit üretiminin de Kocaeli fabrikasına kaydırılacağını belirterek, şöyle devam etti:
       “Bu nedenle, 2004 yılına kadar yapılacak 220 milyon Euro’luk ilave yatırımla fabrika üretim kapasitesi yılda 200 bin araca, ihracat ise 160 binlik adetlere ulaşacaktır. Bununla birlikte, elde edilecek ihracat geliri, 2005’ten itibaren yaklaşık 1.7 milyar Euro’ya yükselecektir. Bu rakamlar gerek Ford Otosan’ın, gerekse Türk Otomotiv Endüstrisi’nin Avrupa için bir üretim merkezi haline gelmesinin göstergeleridir.”
       
OTOSAN ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR
       Turgay Durak ve Bülend Özaydınlı, açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.Personel istihdamı konusunda bir soru yöneltilen Durak, “Ford Otosan Kocaeli tesisinde 2 bini Kocaeli’den olmak üzere toplam 3 bin 765 kişi çalışıyor. Yıl sonuna kadar, Kocaeli’den 1100 kişinin daha işe alınacak” dedi.
       Bülend Özaydınlı da, kendisine yöneltilen “dalgalı kur” hakkındaki bir soruyu yanıtlarken, şunları söyledi:
        “Türkiye’nin orta ve uzun dönemde geleceğine bakacak olursak, bu dalgalı kur sisteminin bir an önce istikrarlı bir ekonomiyle birlikte, daha anlaşılır bir duruma gelmesi ve bu süreç içinde de, Connect benzeri projelerin kalıcı olmasının sağlanması gerekiyor. Bunun için hepimize düşen görevler var. Ford Otosan, kendine düşen görevi gerçekleştiriyor.”
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları