Home page
Haber Menüsü


Dünya Bankası Özel Sektör Temsilcisi Ira Liebermann
 
İstanbul Yaklaşımı’nda anlaşma sağlandı
 
Dünya Bankası’nın girişimciler için kullanılmak üzere, 500 milyon dolar vereceğini açıklayan Özel Sektör Direktörü Liebermann, “Bankalar Birliği’yle İstanbul Yaklaşımı’nda anlaşmaya vardık” dedi.
 
Ankara
AA
 
16 Mayıs—  Dünya Bankası Avrupa-Asya Özel Sektör Direktörü Ira Liebermann, zor durumdaki şirketlerin kurtarılmasına yönelik geliştirilen İstanbul Yaklaşımı konusunda, Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Liebermann, Türkiye Bankalar Birliği‘nin (TBB) Akmerkez’deki ofisinde yaklaşık 1.5 saat süren görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “İstanbul Yaklaşımı’na ilişkini iyi mesafe kaydediyoruz. Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmaya vardık” dedi.

   
 
       
   
MSNBC News Liebermann: İstanbul Yaklaşımı'nda sona gelindi
MSNBC News 'İstanbul Yaklaşımı hayata geçecek'
MSNBC News Özince: İstanbul Yaklaşımı aysonuna dek netleşecek
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'na DB desteği
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Basına kapalı olarak yapılan görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Liebermann, İstanbul Yaklaşımı‘na ilişkin olarak “Anlaşmanın tüm süreci gelecek hafta tamamlanacak ve uygulamaların gelecek hafta sonu itibariyle başlayacağına inanıyoruz” dedi.
       Liebermann, İstanbul Yaklaşımı konusunda iyi mesafe kaydedildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu konuda Türkiye Bankalar Birliği ile anlaşmaya vardık. Her şey çok iyi gidiyor. Anlaşmanın tüm süreci gelecek hafta tamamlanacak ve uygulamaların gelecek hafta sonu itibariyle başlayacağına inanıyoruz.”
       Liebermann, Dünya Bankası tarafından sağlanacak kredi miktarı ve onay için takvim konusundaki sorular üzerine de, “Dünya Bankası’nın vereceği kredi konusunu hala görüşüyoruz. Kredinin Dünya Bankası yönetimine ne zaman gideceği hala belirsiz. Ama şu anda hala üzerinde yoğun şekilde çalışıyoruz” dedi.
       
500 MİLYON DOLAR KAYNAK VAADİ
       Liebermann, İstanbul Yaklaşımı çerçevesinde Dünya Bankası’ndan sağlanacak 500 milyon doların sadece girişimciler ve endüstri için kullanılacağını söyledi. Liebermann, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, 500 milyon dolarlık desteğe ilişkin detayların henüz görüşüldüğünü belirtti.
       Liebermann, İstanbul Yaklaşımı olarak adlandırılan Türk sanayiinin desteklenmesi adına yapılan projeler konusunda çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Liebermann, Dünya Bankası’nın İstanbul yaklaşımı için ne kadar kaynak aktaracağı konusundaki soru üzerine, hükümet ile varılan mutabakat çerçevesinde 500 milyon dolarlık bir destek sağlayacaklarını, ancak bunun detaylarının henüz görüşme aşamasında olduğunu söyledi.
       
MÜZAKERELER HENÜZ BAŞINDA
       Dünya Bankası yönetiminin henüz bunu onaylamadığını belirten Liebermann, bu konudaki müzakerelerin halen başında bulunduklarını söyleyebileceklerini kaydetti. Liebermann, “Hem İstanbul Yaklaşımı hem de KOBİ’lerin desteklenmesi için gerçekten kayda değer bir destek sağlayacağımızı söyleyebiliriz” dedi.
       Liebermann, özellikle krizin ortasında sanayi ve endüstrinin karşılaştığı kredi probleminin kendilerini gerçekten çok yakından ilgilendirdiğini vurguladı.
İstanbul Yaklaşımı’nın iki koşulu tamam

       İstanbul Yaklaşımı’nın ne zaman hayata geçirileceğine ilişkin takvimin belli olup olmadığına ilişkin soru üzerine de Liebermann, “Önümüzdeki 5-10 gün içinde bankalarla bu konuda bir anlaşmaya varacağımızı düşünüyorum” yanıtını verdi. Bir başka gazetecinin 500 milyon doların bankacılık sektörüne mi yoksa sıkıntı içinde bulunan firmalara mı aktarılacağını sorması üzerine, Liebermann, 500 milyon doların sadece girişimler ve endüstri için kullanılacağını bildirdi.
       
TOBB: BİRBİRİMİZİ İYİ ANLADIK
       Odalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da daha önce Liebermann ile 5 Nisan’da İstanbul’da biraraya geldiklerini hatırlatarak, bu çerçevede iki ana konu üzerinde durduklarını bildirdi.
       Bunlardan birincisinin Türk özel sektörüne yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması ile ilgili Ocak ayında çıkarılan kanuna işlerlik kazandırılması ve İstanbul Yaklaşımı diye tabir edilen kurumsal yapının sonuçlandırılarak buna kaynak temin edilmesi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle dedi:
       “İkincisi de KOBİ’lere yönelik kredilerin yeniden yapılandırılması, KOBİ’lerin ihtiyacı bulunan işletme sermayelerine bu kriz devresini atlatacak uzun dönemli, uzun vadeli kaynak temini konusunda görüş alışverişinde bulunduk.”
       Dünya Bankası’nın Türkiye’yi gerçekten anlayıp anlamadığının sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, “Birbirimizi çok iyi anladığımız kanaatindeyim” derken, Liebermann aynı soruya, “Bende aynı fikirdeyim, tamamiyle birbirimizi anladığımızı söyleyebilirim” diye yanıt verdi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları