Home page
Haber Menüsü


İstanbul Yaklaşımı’na DB desteği
Dünya Bankası, Varlık Yönetim Şirketi dışında, İstanbul Yaklaşımı için ülke yardım stratejisi kapsamında finansal destek sağlıyor.
İstanbul
CNBC-E
5 Nisan— Dünya Bankası ülke yardım stratejesi kapsamında İstanbul Yaklaşımı’na finansal yardım sağlayacak. Banka, Varlık Yönetim Şirketi’nin yanısıra reel sektöre kredi olarak kullandırılması için bankalara aktarılmak üzere Hazine’ye yeni bir fon yaratmayı planlıyor.

   
 
       
   
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'nda karşılık ve fonlama kilidi
MSNBC News Karşılıklar Kararnamesi'ne hız verilmeli
MSNBC News Karşılıklar Kararnamesi'nde sona gelindi
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı üretimi artıracak
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'nda çözüm yakın
MSNBC News İstanbul Yaklaşımı'na destek vermeyi istiyoruz
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  CNBC-e’den Esra Yener’in haberine göre, verilmesi planlanan bu kredi içinde, KOBİ ve ihracatçı firmalar ile diğer şirketler için belli oranlarda fonlar belirlenecek. Bu Fonlar, Hazine üzerinden Eximbank ve Türkiye Kalkınma Bankası aracılığı ile bankacılık sektörüne proje bazında aktarılacak.
       200 - 300 milyon dolar düzeyinde olması beklenen bu kredinin, Dünya Bankası’nın Temmuz ayında başlayacak 3 yıllık yeni mali dönemi içinde, bankalara sermaye desteği için vermeyi planladığı ek kaynak içinden ayrılacağı kaydediliyor.
       Dünya Bankası’nın bankalara sermaye desteği konusunda bütçeye 500 milyon doları yılın ikinci yarısında, geri kalanı da 2003’de olmak üzere ek 1. 5 milyon dolar düzeyinde yeni kredi vermeye hazırlandığı kaydediliyor.
       
CHHIBBER: TAM DESTEK
       Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber da, İstanbul Yaklaşımı ve Karşılıklar Kararnamesi ile ilgili toplantıda CNBC-e’den Açıl Sezen’in konuyla ilgili sorusunu yanıtlarken, ülke yardım stratejisi kapsamında İstanbul Yaklaşımı’na kesinlikle finansal yardım sağlayacaklarını söyledi.
       Türkiye’de bulunan Dünya Bankası Heyeti Başkanı Ira Lieberman da, “İstanbul Yaklaşımı için ülke yardım stratejisi kapsamında elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu. CNBC-e’den Açıl Sezen’in sorularını yanıtlayan Lieberman, Karşılıklar Kararnamesi konusunda Bankalar Birliği ve BDDK arasında özveriyle bir noktaya varılacağını umduğunu anlattı.
       Lieberman, kendilerinin bu yaklaşımın bir sonuca vardırılması konusunda ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ira Lieberman ayrıca, küçük şirketlerin ve KOBİ’lerin de İstanbul Yaklaşımı’ndan yararlanmaları için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
       
BANKACILIĞA DESTEK VE İSTANBUL YAKLAŞIMI FARKLI
       Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Başkan Yardımcısı Teoman Kerman, bankalara yapılacak sermaye enjeksiyonuyla, İstanbul Yaklaşımı’nın birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi.
       Dünya Bankası heyetiyle yapılan toplantıya verilen ara sırasında CNBC-e’den Açıl Sezen’in sorularını yanıtlayan Kerman, Karşılıklar Kararnamesi’nde bir değişiklik yapılsa bile bunun 31 Aralık bilançolarına yansıtılmasının düşünülmediğini söyledi.
       Yeni bir finansman modeli üzerinde durulduğunu anlatan Kerman, Dünya Bankası’nın ülke yardım stratejesi kapsamında vereceği 1. 5 milyar dolarlık kredinin içinden belli bir miktar İstanbul Yaklaşımı için ayrılabileceğini kaydetti.
       Kerman, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın da içinde bulunduğu bir modelle bu paranın reel sektöre kredi açmak kredi açmaları için bankalara verilebileceğini söyledi.
       Kerman, kredileri yeniden yapılandırılan şirketlere Dünya Bankası tarafından işletme sermayesi konulabileceğini de sözlerine ekledi.
       Hazine Müsteşarı Faik Öztrak ise yaptığı açıklamada, şu aşamada Karşılıklar Kararnamesi konusunda sorunlar bulunduğunu, ancak bunların çözülebileceğine inandığını dile getirdi.
       Bankalar Birliği Başkan Vekili Akın Akbaygil ise, İstanbul Yaklaşımı’nda ele alınacak şirketler konusunda kaynak kıtlığı nedeniyle seçici davranılmasının şart olduğunu söyledi. Akbaygil, Karşılıklar Kararnamesi’nde de esneklik istediklerini bir kez daha hatırlattı.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları