Home page
Haber Menüsü


IMF: Yüzde 3 büyümeden umutluyuz
IMF Türkiye Temsilcisi Brekk, öngörülen yüzde3’lük büyüme hedefinin yakalanması konusunda umutlu olduklarını söyledi. Brekk, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun 15 Nisan’da yapılacağını belirterek, kredinin bırakılmasında sorun görmediğini söyledi.
Ankara
CNBC-E
10 Nisan— Uluslararası Para Fonu Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk, bu yıl için öngörülen yüzde 3’lük büyüme hedefinin ulaşılabilirliği konusunda umutlu olduklarını söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen “Ekonomik krizden çıkışta IMF politikalarının değerlendirilmesi” panelinde konuşan Brekk, Türkiye’nin ciddi bir büyüme potansiyeli olduğunu, ancak bugüne kadar bunun kullanılmadığını ifade etti.

   
 
       
   
MSNBC News Derviş: Yılsonu % 3 büyüme yakalanabilir
MSNBC News Büyümeyle ilgili tüm haberler
MSNBC News Koç: İkinci yarıdan itibaren büyüme bekliyoruz
MSNBC News Büyüme tartışması Financial Times'ta
MSNBC News Krizin büyümeye faturası: yüzde -9.4
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yapısal bozukluklar, yüksek enflasyon gibi nedenlerle ekonomik krizin yaşandığını ifade eden Brekk, Türkiye’nin şu anda 1-1. 5 yıl öncesine göre, ekonomik krizlere karşı daha dayanıklılı olduğunu anlattı.
       
İCRA KURULU 15 NİSAN’DA
       Brekk, IMF İcra Direktörleri toplantısının, bu ayın 15’inde yapılmasının planlandığını söylerken, verilecek 1.1 milyar dolarlık kredi diliminin serbest bırakılması konusunda ise hiç bir sorun görmediğini açıkladı.
       Brekk, kredi diliminin onaylanmasının önünde bir engel olmadığını, Türkiye’nin yapması gerekenleri yaptığını ifade etti.
       Brekk, devletin telekomünikasyon ve enerji gibi kilit sektörlerdeki ağırlığının, özelleştirmelerin artması yoluyla azaltılması gerektiğini belirten Brekk, Mart’ta geçtiğimiz döneme göre düşüşü gösteren enflasyonun olumlu bir gösterge olduğunu belirtti.
       Ekonomik programın, kamuda şeffaflık ve etkinliği temel aldığını, kamu sektöründe yüzde 6.5 oranında faiz dışı fazlayı hedeflediğini hatırlatan Brekk, bütçede sağlık eğitim ve sosyal harcamaların diğer kalemlerin harcamaların kısılmasıyla gerçekleşeceğini söyledi.
       Vergi politikasının daha etkin ve adil olacağını, Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla birlikte enflasyon hedeflemesinin gündeme geldiği anlatan Brekk, Merkez Bankası’nın bu yıl sonuna doğru resmi bir enflasyon hedeflemesine geçmesini ümit ettiklerini, bu çerçevede faiz oranlarının düşmesiyle büyümenin sağlanacağını kaydetti.
       
EMİL: BÜYÜME SÜRECİ KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
       Hazine Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil, büyüme sürecinin çok kısa sürede başlayacağını umduğunu söyledi. TOBB’un düzenlediği panelde konuşan Emil, büyümenin, sağlanan makroekonomik istikrar ve reel sektör ile mali sektör arasında başlayan gelişmelerle, iç talepten destekleneceğini belirtti.
       Emil, “İç talebi destekleyecek bir büyümeyle yıl sonunda yüzde 3’lük hedefte iyimser olmamız gerekir” dedi. Son niyet mektubu çerçevesinde Türkiye’nin krizden çıkışında sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Emil, programın başarısı için herkesin uyumlu şekilde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.
       
HİSARCIKLIOĞLU: ESKİ ALIŞKANLIKLARA DÖNÜLMEMELİ
       Toplantıda açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, büyümeye yaptıkları vurgunun eski alışkanlıklara dönme şeklinde algılandığından şikayet ederek, “Burada bir daha açıkça söylemek istiyorum. Kamu açıkları sonucunda yüksek bedel ödeyeceğimiz bir suni rahatlama, ya da büyüme istemiyoruz” diye konuştu.
       Türkiye’nin geri dönüşü çok ağır olacak bir değişim ve dönüşüm süreci içine girdiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, yapısal reform süreci içinde direnç gösteren kesimlerin başarılı olmasını engellemek için güçlerini birleştirerek mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.
       Türkiye’de yaşanan kriz tarzında yeni bir krizin yaşanmaması için, enflasyonu körükleyecek politikalardan kaçınılması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, artık alışılmış düşünce yapısının kırılma vaktinin geldiğini, zihniyet devrimi yapmadan sürdürülebilir kalkınmanın Türkiye için bir hayaldan öte olamayacağını kaydetti.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları