Home page
Haber Menüsü


Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu
Bostancıoğlu hakkında soruşturma
TBMM’de yapılan gizli oylamada Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında Meclis Soruşturması açılmasına karar verildi.
Ankara
NTV
    9 Nisan —  Oylamaya 459 milletvekili katılırken, 209 ret oyuna karşılık 230 kabul oyu kullanıldı. 11 milletvekili çekimser kalırken, 7 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı. Önergenin oylamasında iktidar gruplarından en az 28 milletvekilinin muhalefet milletvekilleri ile birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Muhalefet partilerinin Meclis’teki sandalye sayısı 188, bu sayıya bağımsız 14 milletvekili de eklendiğinde ortaya 202 oy çıkıyor. Bunların hepsinin aleyhte oy kullandığı kabul edilse bile iktidar partilerinden en az 28 milletvekillinin muhalefet partileriyle birlikte hareket ettiği sonucu ortaya çıkıyor.
       Soruşturma
  Soruşturma haberleri
Bostancıoğlu hakkında soruşturma
Erdoğan: Bostancıoğlu istifa etmeli
ANAP’tan Bostancıoğlu’na destek
Bostancıoğlu: 276 oy çıksaydı yine istifa etmezdim
Şükrü Küçükşahin yazdı: Bir de Yüce Divan’a gönderseler
Ecevit: Hedef laik cumhuriyet
önergesinin oylamasına, iktidar partilerinden 41 milletvekili katılmadı. Tutanak sonuçlarına göre, iktidar partilerinden MHP’li 21, ANAP’lı 18 ve DSP’li 2 milletvekili oylamada bulunmadı. Muhalefet partisi DYP’den 20, SP’den 9, AKP ve TDP’den birer milletvekili oylamaya katılmazken, 5 bağımsız milletvekili de oy kullanmadı. Oylamaya 459 milletvekili katıldı, 209 ret oyuna karşılık 230 kabul oyu verildi. Oylamada, 11 milletvekili çekimser kalırken, 7 oy boş, 2 oy ise geçersiz çıktı. Birleşimi yöneten Başkanvekili Kamer Genç ile TBMM Başkanı Ömer İzgi’nin İçtüzük gereği oy vermedikleri birleşimde, 77 milletvekili oy kullanmadı.
       
SORUŞTURMA KOMİSYONU
        Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkındaki iddiaları araştıracak soruşturma komisyonu, iki ay süreyle görev yapacak. Komisyonda, DSP ve MHP’den dörder, ANAP, DYP ve AKP’den ikişer, SP’den ise bir üye bulunacak. Anayasa ve TBMM İçtüzüğüne göre, Bostancıoğlu hakkında, siyasi partilerin gösterecekleri adaylar arasından ad çekme yöntemiyle 15 kişilik bir komisyon oluşturulacak. Komisyon, yapacağı soruşturmanın sonucunu iki ay içinde Meclis Başkanlığı’na sunacak.
       Soruşturmanın bu süre içinde bitirilememesi durumunda komisyona iki aylık ek ve kesin bir süre verilecek. Bu süre sonunda TBMM Başkanlığı’na teslim edilecek rapor 10 gün içinde dağıtılacak ve dağıtımından itibaren on gün içinde de görüşülecek. Görüşmelerin ardından Yüce Divan’a sevk kararı, yapılacak gizli oylama sonunda üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 276 milletvekilinin oyuyla alınabilecek.
       Meclisteki siyasi parti gruplarında, Meclis soruşturması ile ilgili görüşme yapılamayacak ve karar alınamayacak.
       
Şükrü Küçükşahin yazdı: Senaryolar

       Önergeyi AKP, Saadet Partisi ve bağımsız milletvekillerinin desteğiyle vermişti. AKP İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz ve arkadaşlarınca verilen önergede, Bostancıoğlu hakkında “Keyfi ve ideolojik uygulamalarıyla eğitim ve öğretimde huzursuzluğu yol açtığı, görevini kötüye kullandığı” iddiası yer alıyordu.
       
ECEVİT’İN SÖZLERİ
       Başbakan Bülent Ecevit, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu hakkında Meclis Soruşturması açılması kararını değerlendirirken, Bostancıoğlu’nun hizmetlerinin önemine dikkati çekti. Ecevit, oylama sonucunun açıklanmasından sonra TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna, “Önemli olan Sayın Bostancıoğlu’nun şimdiye kadar verdiği ve bundan sonra vereceği hizmetleridir” karşılığını verdi. Ecevit, bir başka soru üzerine Bostancıoğlu’nun istifasına gerek olmadığını söyledi. Bu arada, daha önce hakkında Meclis Soruşturması açılan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın, sonucu değerlendirirken “3 yıllık koalisyon hükümeti, sudan gerekçelerle ucuz manevralara kurban edilmemelidir” diye konuştu.
       
BOSTANCIOĞLU: İSTİFA ETMEYECEĞİM
       Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, görevinden istifa etmeyeceğini bildirdi. Bostancıoğlu, hakkında soruşturma açılması kararının alınmasının ardından TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin yönelttiği tüm sorulara sadece “Yok” karşılığını verdi. Bostancıoğlu, “Bir değerlendirme yapacak mısınız?”, “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki ısrarlı sorulara “Yok” yanıtı verdikten sonra Meclis’ten ayrıldı.
        DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven de oylama sonucunu değerlendirirken, “Gizli yapılan oylamada milletvekilleri kendi iradelerini ortaya koymuşlardır” dedi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Ali Şahin de gazetecilerin “Bostancıoğlu istifa etmeli mi?” sorusuna, “Yasal olarak gerekmez ancak siyasi ve etik açısından görevinden istifa etmelidir” yanıtını verdi.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları