Home page

Haber Menüsü


Aziz Yıldırım  
Yıldırım: Ulusoy formasını çıkartsın
Fenerbahçe başkanı düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor- Galatasaray maçının ertelenmesini değinerek, “Ulusoy, güven tazelemesi için ya istifa etsin ya da genel kurul yapsın” dedi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    15 Mart—  Aziz Yıldırım, cumartesi günü Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanması gereken maçın ertelenmesine tepki gösterdi. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un keyfi bir uygulamayla böyle bir karar aldığını belirten Yıldırım, “Ulusoy, üzerindeki Galatasaray formasını çıkarıp, tüm kulüplerin federasyon başkanı olmalıdır” dedi.  

   
 
       
    MSNBC News Ulusoy: Galatasaray kararı hak etti
MSNBC News Beşiktaş: Federasyon yetkilerini aştı
MSNBC News Zafer Arapkirli yazdı: Gerçekler ve sorular
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Yıldırım, Haluk Ulusoy’un keyfi hareket edip, kimseye danışmadan Trabzonspor-Galatasaray lig maçını ertelediğini savunarak, “Başkan Ulusoy, bütün kulüplerin federasyon başkanıdır, yalnız Galatasaray’ın değil” dedi.
İtalya’da 3 GS’liye soruşturma

“KARAR DÜŞÜNÜLMEDEN ALINDI”
Live Vote is temporarily unavailable.

       Erteleme kararının düşünülmeden alındığını söyleyen başkan Aziz Yıldırım, “Erteleme kararı alınmıştır ama yeni bir tarih belirtilmemiştir. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde diğer turları da geçtiği takdirde ne olacak. O zaman Galatasaray diğer takımlar maçlarını tamamladıktan sonra 2-3 maç oynayacak ve şampiyon öyle mi belli olacak. Bu kararın hiç düşünülmeden alındığını gösteriyor” şeklinde konuştu.
       
OLAY MİLLİ DAVA DEĞİL
       Aziz Yıldırım, Galatasaray’ın yaşadığı olayların “milli dava” olmadığını belirterek, “Beraberlikten dolayı onları tebrik ediyorum. Yaşanan olaylardan dolayı da geçmiş olsun. Ama bunu bir milli dava olarak görürseniz, hatalara düşersiniz” dedi.
       
“MAÇI ULUSOY ERTELEDİ”
       Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un AS Roma-Galatasaray maçı yapılmadan önce Trabzonspor maçını ertelemeyi düşündüğünü biçiminde duyumlar aldığını söyledi.
       Ulusoy’un, AS Roma maçının sonucu ne olursa olsun Trabzonspor-Galatasaray maçını erteleyeceği biçiminde açıklamalar yaptığını öğrendiklerini anlatan Yıldırım, “Başkan Ulusoy, havaalanında önce (Federasyona gidip toplantı yapacağız) diyor. Sonra yine havaalanında yaptığı açıklamada maçı ertelediklerini bildiriyor. Ben o saatlerde başkanvekili Ata Aksu’yu aradığımda Aksu, federasyonda konuyla ilgili toplantı yapacaklarını ve henüz erteleme kararı olmadıklarını söyledi. Yani Ulusoy’un ağzından çıkan 2 kelimeyle maç ertelendi” dedi.
Briegel: Kararın nedenleri vardır

“TÜRK FUTBOLU ZARAR GÖRÜR”
       Türk futbolunun özerk duruma getirilmesinin bugün
“Haluk Ulusoy güven tazelemesi için ya istifa etsin, ya da genel kurul yapsın”

       meyvalarını yediklerini ifade eden Yıldırım, “Ancak özerk olarak yürütülmesi gereken kurumun, maalesef kişiye bağlı olduğunu görüyoruz. Bu çok tehlikeli. Bir kişinin ağzından çıkan sözlerle işler yapılırsa, Türk futbolu zarar görür” dedi.
       
“KEYFİ HAREKET ETTİ”
       Yıldırım, Haluk Ulusoy’un programlara bakmadan, düşünmeden keyfi hareket ettiğini ileri sürerek, “Ulusoy, Merkez Hakem Kurulu ve federasyonu yıpratmıştır. Haluk Ulusoy, Türk futboluna zarar vermektedir. Güven tazelemesi için ya istifa etsin, ya da genel kurul yapsın. Genel kurulun toplanması için üzerimize düşen görevi yapacağız. Devletteki tüm kademelerin de Türkiye’de oynanan bu oyunları görüp, düzgün kararlar alınması sağlanmalı” şeklinde konuştu.
Ulusoy: GS’nin haklarını koruyacağız

“ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
       Yıldırım, sarı-lacivertli takımın ligin ikinci yarısında toparlandığını ve bugün şampiyonluğun en şanslı adayı olduğunu savunarak, “Biz lig sonunda şampiyon olacağız. Ancak yapılan hadiselerle Fenerbahçe’nin şampiyon olmaması için engeller ortaya konmaktadır” diye konuştu.
       
“ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE KATILMALIYIZ”
“Dünya Kupası maçları nedeniyle, sezon başında hiçbir takımın maçlarının ertelenmeyeceği belirtilmişti”

       Sezon başında güçlerinin yetmeyeceği biçimde şampiyonluk hedefleriyle transfer yaptıklarını anlatan Yıldırım, “Şampiyon olup, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılarak, harcadığımız paraların geriye dönüşünü sağlamak istiyoruz. Eğer şampiyon olamazsak, bunları gerçekleştiremeyiz” dedi.
       
“GEÇEN SEZON DA AYNISI OLDU”
       Geçen sezon da aynı oyunların oynandığını ve Galatasaray’ın maçlarının ertelendiğini ileri süren Yıldırım, “Ancak bu sezon başında milli takımın Dünya Kupası’na gidecek olması nedeniyle hiçbir takımın maçlarının ertelenmeyeceği belirtilmesine rağmen, Galatasaray maçı ertelendi” dedi.
Ertelemeye sert tepkiler

“SIKIŞINCA KULÜPLER BİRLİĞİ”
       Federasyonun kararına kendileriyle birlikte Trabzonspor ve biraz da Beşiktaş’ın tepki gösterdiğini anlatan Yıldırım, “Böyle bir karar ligi altüst eder. Galatasaray, Barcelona’yı geçtiği zaman, yine mi maçlarını erteleyeceksiniz? O zaman ligler bittikten sonra Galatasaray 5 maç oynayacak, şampiyon öyle mi belli olacak?
“Sıkıştıkları zaman Kulüpler Birliği’ni toplantıya çağırıyorlar. Başkan Ulusoy, yalnız Galatasaray’ın federasyon başkanı değildir”

       Sıkıştıkları zaman Kulüpler Birliği’ni toplantıya çağırıyorlar. Ama burada Ulusoy, kendi karar veriyor. Başkan Ulusoy, yalnız Galatasaray’ın federasyon başkanı değildir. Üzerinde taşıdığı Galatasaray formasını çıkarmalı, tüm kulüplerin federasyon başkanı olmalıdır. Biz tüm maçların ertelenmesi için Tahkim Kurulu’na başvurduk. Bugün toplanacak kurulun vereceği karara saygılıyız” dedi.
       
“GS İNŞALLAH TUR ATLAR”
       Galatasaray’ın rakibi FC Barcelona’nın da bu hafta Real Madrid ile oynadıktan sonra İstanbul’a geleceğine dikkati çeken Yıldırım, “Galatasaray inşallah turu geçer. Ama bunu milli dava haline getirmek yanlış” dedi. Geçmişte Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarının ertelenmediğini kaydeden Yıldırım, yalnızca Birinci Lig’de değil, İkinci ve Üçüncü Lig’de de böyle şeylerin yapıldığını sözlerine ekledi.
       
       
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları