Home page

Haber Menüsü


Ulusoy: Galatasaray kararı hak etti
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, erteleme kararıyla ilgili olarak “Milli olarak gördüğümüz bu davanın sonuna kadar arkasında, yanında ve içinde olacağız.” dedi.
İstanbul
AA
15 Mart— Ulusoy, Galatasaray’ın, Trabzonspor ile yapacağı lig maçını, Roma’da yaşanan olaylar nedeniyle ertelemelerine çeşitli kulüplerden gelen eleştirilere bir bildiriyle yanıt verirken, “Galatasaray, içinde bulunduğu koşullarda, federasyonumuzun bu konudaki kararını hak etmiştir” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Ulusoy, yaptığı yazılı açıklamada, eleştiriye açık olduklarını, kendilerine karşı haksız eleştirilere bugüne kadar tartışmaya girmemek için yanıt vermediğini ifade ederek, bugün gelinen noktada şahsına ve Futbol Federasyonu aleyhine yapılan spekülasyon ve eleştirilerin boyutlarının ve dozunun başka alanlara çekilmeye başlandığını kaydetti.
       Açıklamasında, eleştilerin kışkırtmacılığa, gerçek dışı, hayali iftiralara yöneldiğini belirten Ulusoy, “Kim bize siyasi baskı yapmış?” diye sordu.
       Yönetim anlayışlarına göre kendileri için Galatasaray forması ile Anadolu’daki kulüplerin formasının eşit olduğunu anlatan Haluk Ulusoy, şunları kaydetti: “Yurtdışında ülkemizi kim temsil ediyor ve yüceltiyorsa, hepsinin formasını çerçeveletir, federasyonun şeref köşesine asarım. Futbol Federasyonu’nu, Galatasaray’ın uydusu olarak değerlendirenler, Galatasaray’ın geçmişte federasyona yapılan ve ret edilen taleplerini ve başvurularını incelediler mi? Fenerbahçe Kulübü pankartlarla beni ve Futbol Federasyonu’nu kınama yürüyüşü yaparken, kaybedilen her maçta bana ve federasyona küfrederken, biz Fenerbahçe Kulübü ve başkanına eşit yönetim anlayışımız doğrultusunda daima kucak açmadık mı? Bugün beni istifaya davet edenler, kendi güç sınırlarını zorlayıp, daha önce genel kurul önünde kaybedenlerdir.”
       “GEREKİRSE CEZA”
       Haluk Ulusoy, bugüne kadar öfkelerinin sınırlarını ölçülü tuttuklarını, “Tarafsızız” diye çok haykırdıklarını da ifade ederek, “Ancak bu ülkede ne zaman doğru ve yararlı bir iş yaptıysak, geçmişteki hesapları hala kapatmamış kişi ve grupları, karşımızda bize ve kurumumuza iftira atarken bulduk” dedi.
       Ulusoy, artık şiddete, tribün terörüne yol açacak, futbolu başka arenalara çekecek her türlü beyanata karşı, yasanın kendilerine verdiği yetki ve talimatlara göre yanıt vereceklerini, gerekirse ceza uygulayacaklarını bildirdi.
       
“MİLLİ DAVA”
       Türkiye’nin, UEFA ülkeler sıralamasında elde ettiği 7’nciliği, bugüne kadar topladığı 32 puanla kazandığını, bunun 19’unu ise ülkeye Galatasaray’ın kazandırdığını hatırlatan Ulusoy, “Galatasaray, içinde bulunduğu koşullarda, federasyonumuzun bu konudaki kararını hak etmiştir. Görevimiz, Türk futbolunu milletlerarası alanda başarılı kılmaktır. Bunun için her türlü düzenlemeyi yapmak ve tedbir almak, bu başarıya katkısı olanları teşvik etmek bizim yasal görevimizdir. Bu bakımdan kararımız doğrudur” dedi.
       Bu ülkenin bir takımının uluslararası alanda sürdürdüğü mücadeleyi ve elde ettiği başarıları milli bir dava olarak gördüklerini, böyle görmeyenlerin kendi milliyetçiliklerini sorgulamaları gerektiğini ifade eden Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli olarak gördüğümüz bu davanın sonuna kadar arkasında, yanında ve içinde olacağız. Yürütmekte olduğumuz görevle ilgili sadece bizi seçen genel kurulumuza karşı sorumluyuz ve sadece ona hesap veririz. Genel kurulumuzun iradesine saygı duymayanlarla ilgili değerlendirmeyi önce genel kurul delegelerimizin, sonra da temsil ettikleri yüce ulusumuzun bir parçası olan tüm futbolseverlerin vicdanına bırakıyoruz.”
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları