Home page
Haber Menüsü


Hazine Müsteşarı Faik Öztrak
Öztrak: Sıcak paraya dayalı büyümeden vazgeçilmeli
Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Türkiye’nin doğrudan sermaye girişine dayalı büyümeyi hedeflemesi gerektiğini söyledi. YASED ve TOBB tarafından düzenlenen yabancı sermaye konferansı Ankara’da başladı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    14 Şubat—  Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Türkiye’nin bir an önce sıcak paraya dayanan büyüme olgusundan vazgeçmesi ve doğrudan sermaye girişine dayanan büyümeyi hedeflemesi gerektiğini söyledi. YASED Başkanı Faruk Yöneyman, Türkiye’nin yabancı sermaye çekmek için yeterli özelliklere sahip olduğunu belirtirken; TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iç talebin canlandırılması gerektiğini belirtti.  

   
 
       
   
MSNBC News Linn, kredi görüşmesi için Türkiye'de
MSNBC News '2003'te yabancı sermaye 5 milyar $ olabilir'
MSNBC News Yabancı yatırımcı zirvesi Eylül'de
MSNBC News Yabancı sermaye 2002'den umutlu
MSNBC News DB kredisi şeffaflık düzenlemesine bağlı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Hazine Müsteşarlığı’nın katkılarıyla, TOBB, YASED ve Finans Dünyası tarafından düzenlenen “Yatırım Ortamının iyileştirilmesi ve Türkiye için tanıtım modeli” konulu konferansın açılışında konuşan Hazine Müsteşarı Öztrak, yabancı yatırımların önündeki engellerin, yerli yatırımlar da dahil olmak kaldırılması gerektiğini vurguladı.
Linn: Türkiye’ye yabancı sermaye için yardıma hazırız

       11 Eylül’den önce dünyada 2001 yılı için uluslararası yatırımların yüzde 40 azalmayla 760 milyar dolar dolayında öngörüldüğünü dile getiren Öztrak, bu gelişmelerden Türkiye’nin de etkilendiğini söyledi.
       Son 10-15 yıllık dönemde Türkiye’de ekonomik dengelere damgasını vuran unsurun “istikrarsızlık” olduğuna dikkat çeken Öztrak, dış şoklara dayanıksızlığın belirginleştiğini ve borç yükünün arttığını kaydetti.
       
TOBB: FİNANSMAN KONUSU İYİLEŞTİRİLMELİ
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu
       Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, konferansta yaptığı konuşmada, üretim artışı için iç talep ve finansman konularında belirli iyileşmelerin sağlanabileceğini söyledi.
       Hisarcıklıoğlu, yerli ve yabancı ayrımı yapmadan yatırımın önünde bulunan bürokrasi, eşgüdüm eksikliği, şeffaf olamama gibi engelleri kaldırmak için gerekli düzenlemelerin ayrıntılı bir biçimde ortaya konulması gerektiğini söyledi.
       Hisarcıklıoğlu, özellikle bu yıl yatırım ve üretim artışını desteklemek üzere hızlı bir tanıtım faaliyetiyle yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmek gerektiğini ifade etti.
       
DÜZENLEMELER AYRINTILI ORTAYA KONMALI
       Hisarcıklıoğlu, yerli-yabancı ayrımı yapmadan yatırımın önünde bulunan bürokrasi, eşgüdüm eksikliği, şeffaf olmama ve benzeri engelleri kaldırmak için yapılması gereken düzenlemelerin ayrıntılı şekilde ortaya konması gerektiğini ifade etti.
Linn, kredi görüşmeleri için Türkiye’de

       Bu yıl ekonomide yatırım ve üretim artışını desteklemek üzere, hızlı bir tanıtım faaliyetiyle yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmek durumunda olunduğunu da belirten Hisarcıklıoğlu, gelişmiş ülkelerdeki sermaye sahiplerinin yurtdışında yatırım yapmayı düşünlemeleri halinde, Türkiye’nin de alternatifler içerisine girmesi gerektiğini bildirdi.
       Hisarcıklıoğlu ayrıca, Türkiye’nin “esnek üretim yapısı, stratejik konumu, büyük pazarlara yakınlığı, genç ve dinamik nüfusu ve büyük iç pazarı” ile gelecek vaadeden bir piyasa olduğunu vurgularken, “problemlerimiz hem bizleri hem de yabancıları korkutmamalıdır” dedi
       
YÖNEYMAN: TÜRKİYE GEREKLİ UNSURLARA SAHİP
       Yabancı Sermaye Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yöneyman da, yaptığı konuşmada, yabancı sermaye çekmek için Türkiye’nin gerekli unsurlara sahip olduğunu vurguladı.
       Yöneyman, Türkiye’nin üst düzey yöneticiler açısından dünyada 7. sırada olduğunu hatırlatarak, “Türkiye gerekli unsurlara sahip bir ülke. Geriye yatırımcıları davet etmek kalıyor” dedi.
       Yöneyman, YASED tarafından hazırlanan iki rapor çerçevesinde, bürokratik engellerin aşilmasi yönünde Hazine’nin 7 çalışma grubu oluşturduğunu ve alınması gereken önlemlerin Bakanlar Kurulu’nda prensip olarak kabul edildiğini belirtti.
       Yöneyman, açık bir yabancı sermaye politikasının varlığının şart olduğunu anlatırken, Türkiye’nin az pay alması nedeniyle bu alanda neler yaptığı, yatırımcıya ne mesajlar verdiği ve yatırım teşviklerinin durumunun neler olduğunun sorgulanması gerektiğini belirtti.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları